Den oerfarnes guide till backen

Är du en av alla dom som ska åka till fjälls framöver?
En va dom som kollat din utrustning i år, gillar att knacka bort snön under pjäxorna och skrattar åt dina kompisar som tror att din lavinsändare är en ny modell av mp3?
En av dom som längtar  efter att fåsätta sig i liften med solen glassande mot dina nyinköpta googles,  känna skidorna/brädan dingla lite lagomt på fötterna, dra upp dragkedjan på säsongens jacka och sedan kasta sig ut i en nypistad backe med förhoppningar om det perfekta åket?Efter att du hälsat på den brunbrända liftvakten förståss.

Grattis du behöver nog inte fortsätta läsa det här!

Är du däremot en av dom som ser frågande ut när pjäxan vägrar att fastna i skidan eller försöker få fram Green Days senaste på lavinsändaren i sportbutiken?
Kanske en av dom som inte förstår vad jag menar när jag säger googles, inte kommer igenom liftautomaten, har liftkortet på fel sida eller tänker åka hela dagen i jeans för att va snygg på after-skiin?
För att sedan ramla så att den heta liftvärden får hjälpa dig upp, dina skidor (som du tillsist fått på) löser ut och man får stanna hela liften för att dina saker ligger utspritt som plockepinn?

Du bör läsa det här.

Det finns säkert många regler när de gäller skidåkning, jag är ingen expert, men tillräckligt kunnande för att berätta hur de verkligen inte får gå till

1. Om du inte får på dig dina skidor kan det vara smart att kolla att bindnigarna (de två sakerna mitt på skidan) är inställda efter dina pjäxor (de tunga skorna som är klumpiga att gå i), om dom är de kan en smart sak va att kolla så att du inte har snöklumpar under pjäxorna. Om så skulle va fallet, knacka bort snön med pinnarna du förhoppningsvis har i dina händer.

2. Ställ in dina skidor efter din vikt (ja, killen som gör det måste veta hur mycket du väger *gulp*) om du vill slippa att helt plötsligt stå utan skidor i backen eller spela plockepinn med folk som faktiskt åkt till fjällen för att åka skidor.

3. Om du inte tänkt på det innan kan de vara bra att ha liftkortet på vänstersida om du inte vill göra poser "ala Silverstedt" i kön bland alla andra, som har liftkortet på rätt sida.

4. När de gäller kläder bör du inte åka i saker du skulle kunna bära på sensommaren, alltså skippa kjolar, jeans, bikinis, shorts, stråhatt och flipflops.

5. Eftersom att det faktiskt är meningen (borde vara iallafall) att du ska åka skidor så ta på dig kläder som du kan röra dig bra i som håller värmen ( nu får du även stryka korsetten och den lilla svarta från din packningslista)

6. Om du tycker att folk som åker i täckbyxor och jacka ser töntiga ut, borde du nog bege dig söder ut för att åka skidor. Vattenskidor...

7. Om det börjar bli guppigt och svårt att hålla sig kvar i liftspåret bör du kontrollera om du har åkt förbi ett stort snurrande hjul (och där med svängt). Då är du nämligen påväg neråt igen, dags att hoppa av.

8. Om du tycker att bigjumpen eller half-pipen ser cool ut och vill prova bör du först tänka efter hur gott du tycker att choklad och geléhjärtan är. Det är tydligen poppis på sjukhuset.

9. Om du tycker att du tagit steget från "att få hjälp av okunniga liftvärdar" är de bra om du tänker på att knappliftar inte har speciellt många likheter med de andra liftarna. Det är bara knappliften du ska ha benen på varsin sida om. Detta gäller varken vid ankarliftar eller sittliftar.

10. Om du tänkt gå hem innan after-skin kan du förbereda dig på att folk stirrar konstigt på dig när du kommer tillbaka, till och med din farmor, med rullator, rör sig fortare än dig med dina stilettklackar.

 


Om du bara tänker på några av dom här punkterna går säkert lite bra iallafall! =)


..


Kommentarer
Postat av: Jennnnnnnnnnnnnn baby

WIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE LÄNGTAR!!!

Postat av: mli

mohaha. jag tycker att.. hihi. jag vill skaffa nya GOGGLES och nya TÄCKBYXOR. med häng. och nitbälte.. :D haha

2006-01-20 @ 12:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback