It's all been done



It's all been done
And it's all been said
We're the coolest kids and we take what we can get



Det är inte samma sak utan oss...  :(

Porr o maggot

Tiden går rasande fort. Har jobbat mina första två veckor nu. Helt galet.

Men men, ledig i helgen iallafall. Otroligt skönt!  Kanske bli stan med mamma nånting. Ev både imorgon o på söndag. Hon är halvt nerkärad i Andreas Johnsson som spelar på söndag så hon vill dit då.. Dock finns mer tid imorgon så vi får se vad som händer.



 
Detta bara för att visa hur de flesta på Ok är klädda. Så att ni kan spana in alla på Statoil nästa gång (spec Sara..;) ) o inse att deras kläder inte alls är sydda med samma modekänsla som Oks och deras designers.



Jag tycker komiken på jobbet är ganska roligt. Alla kunder förväntar sig att alla i personalen ska kunna allt. Svar nej, jag måste antingen se otroligt smart o allmänbildad ut eller så tänker dom bara inte efter. Hur sjutton ska jag veta vilka vundrutetorkare en Toyota från -93 ska ha eller vilket oljefilter som passar en spec bil? Jag vill inte påstå mig helt off på bilar (el..bilmärken iaf.. :P ) men svaret på dom frågorna kan inte ens Leif oftast. O då finns det bara en lösning. Produktkataloger.

Men, är lite avundsjuk på Sara som inte kommer jobba på en stormarknad i microformat. Lite smalare sortiment söder över eftersom att de finns andra affärer som står med typ allting vi säljer på Ok. Bara idag har jag sålt porrtidningar, maggot, grillkol, bil & moppebatteri, korv o en hel jäkla massa trav/tips. Helt sjuk blandning egentligen.

O jag förstår fortfarande inte vad man använder maggot till på sommaren? Är det inte bara till pimpelfiske på is?
Hur som finns det inget äckligare än folket som ställer sig o rotar runt i maggotburken över disken för att kolla att alla är ok. Eeew..




Som sista tilläg måste jag bara säga citera en av tidningarna på "herrhyllan":
"Sköna gröna knull"
Okej att jag inte tänkt så mkt på den språkliga svenskan i den typen av tidningar. Men snälla? haha

Vem?

Efterlyses: Lång snygging som tyvärr verkar gilla korv bara någon timme efter middagen, med känsla för när ett leende behövs. Har dessutom varit hemma hos mig har jag hört. Lust att komma tillbaka?


Korvland

Det är för mig helt obegripligt hur mkt korv folk här uppe äter. Jag har inte haft den uppfattningen förut.

Men nu när jag är mer världsvan och berest. Kan jag faktiskt berätta att norrlänningar äter sjukt mkt korv.

What?

I brist på annat att göra gick jag för en stund sen igenom min samtalslista i mobilen. Där hittade jag en del nummer jag inte kände igen. Eftersom att jag som sagt har väldigt lite att göra tog jag min vän hitta.se till hjälp. Diverse nummer är vad jag antar kompisars syskon etc. Ett nummer förbryllar mig dock mkt.

Det var för drygt en vecka sen, en väldigt rolig utekväll i E-tuna. Jag hängde i baren lite för mkt, Jenn gömde sig bakom skynket på scenen o Sara satt o snackade i sin egen telefon stora delar av kvällen.

Problem nu blir då, varför i hela fridens namn har jag/någon annan ringt en tjej i Östersund jag aldrig hört talas om, men tycker mig känna igen namnet på, från min telefon? Hon svarde dock inte, eller så la den som ringde på. Men numret är inslaget en gång, inget sms eller något annat som på något sätt kunnat ge numret till min telefon finns.

Så det blir ett stort frågetecken. Vem är du? Varför ringdes du?


O varför har inte nån något minne alls av att denna människa ska ha ringts?

Skälsord

Jag blir oftare o oftare påmind om att jag faktiskt befinner mig i Norrlands vildmarker. Senast igår då killarna skulle bada.

Några andra var där så 6 pers står o hänger sig ut över bron o alla väntar på att någon ska hoppa först, då någon av de yngre skriker "SIsten i är en bög!" o alla de yngre hoppar.

När alla sedan hoppat i o är på väg upp kaxar en av de yngre ytterligare och säger "Du är då inte nån riktig jämte du inte!" och får "Själv då Stockholmarn? Att komma från fjollträsk är inte så mkt att skryta om!", eller något i den stilen.

Märkligt hur orden varierar...

Det var morgonens filosofier.. Undrar om jag fick psykologi el filosofi kom jag att tänka på nu. Ska bli intressant att se om några månader...


Idag blir det körlektion, jag orkar inte. Ge mig bara kortet, känns som allt tar sån enormt lång tid.


Den norrländska tristressen

Min andra lediga dag i norrland utan något planerat. Igår fördrevs tiden i stan en stund. Idag var det lite svårare att hitta på något att göra då rastlösheten börjar smyga sig på.

Jag tog ett första steg mot något jag lovat mig själv de här veckorna då jag är fast här uppe o inte gör så mkt annat bättre ändå, så jag kan lika gärna springa. Ett varv runt Moan blev det, riktigt segt o tungt så det finns mkt att jobba på med konditionen.

Var lite social med la familla o begav mig sedan till "Sö-sia" för att kika på film en stund.

Nu sitter jag o har fått de senaste nyheterna från söder, äter väldigt goda mackor o tänkte fördriva lite tid i min obekväma säng tillsammans med min vän datorn.


Later


"- Malin, du är försiktig med min hund!"

Miss you guys

image225


Midsommar

En trevlig kväll at Stinas igår, riktigt god mat och trevligt sällskap. Blev sång o dans till 90-tals hits och Linda avslutade kvällen med vad jag hörde, att slänga en sko på en kille så att han började blöda i munnen. Haha.

Vandrade tillbaka till Frösön runt 3, kom inte dit förrän säkert 4, då somnade vi ganska fort. Mamma hämtade mig hos C & M  mitt på dagn idag, sen drog vi och lämnade lite papper till brorsan, handlade lite o åkte hem.

Efter att uppdaterat mig själv om nya innebörder av "tungan" och blivit påmind om händelser på tak så åt jag en riktigt god middag. Luktar dock extremt mkt vitlök i munnen nu, men tänkte bege mig ut på en promenad med dogfacet om han känner för att lämna filten han bäddat ner sig i nere i soffan.



"- Sprit...de är lurigt de!"

Samtalen

Jag jobbade med min favorit L på ok idag. Stängde för första gången, gick nog helt ok. Läskigt stort ansvar bara. Men det ska väl förhoppningsvis gå bra.

Fick ett skumt samtal på ok idag. Eller L tog samtalet o vidarebefodrade infon till mig. Man 30+; du har ingen chans.

Fick ett annat samtal för en timme sedan, följt av ett sms. Dock inte från samma person som i tisdagsnatt. Tur är väl det. Hellre denne avsändare. Eller hans syster.. :P

Nu blir det sömn. Upp tidigt imorgon för att välja kläder efter väder, hinna vara social med familjen, fixa något att grilla o sedan bege sig mot Ösd för att umgås med folket där inne. Riktigt trevligt efter en veckas jobb :)

Trist att inte vara delade från S-näs folket dock, men ni klarar er nog bra utan mig.

Nu blir det nattmössan!


Beundrare

Blev precis väckt av min mobil som ringde(01.05 en tisdag?).

Jag trodde att Ok skulle ge mig bra jobb, kassavana och förhoppningsvis bra möjligheter till vidare jobb senare. 15 åriga beundrare var inget jag varken räknat  med el hoppats på. För jag var tydligen bra på att jobba på Ok, det skrev han i smset  en min senare.

Vad tror folk egentigen?!
 


Under körlektionen

Under körning på grusväg i nowhere, efter 3 km dyker en ladugård upp

"- Så ska man vara nyfiken på alla sånna här småvägar när man kommer fram till en gård, man vet aldrig om en liten gubbe på en traktor tittar ut... o här framme får du  vara beredd på en häst också. Dom har den lös på gården. Den brukar gå fritt till E14 innan den vänder, så himla fantastiskt att dom kan lära sig vart gränserna går!"

image224


O nej, jag är inte alls i Jämtland... Inte alls..

Workin'

Första dagen på jobbet avklarad. Gick riktigt bra faktiskt o inte lika svårt som jag trodde. Visst, mkt koder att hålla reda på men, de ger med sig!

Det tråkiga är dock rösten, hörs knappt vad jag säger vilket är lite bökigt om man står i kassan... Men jag har gett mig själv talförbud nu för att vila rösten så mkt som möjligt. Lär nog kanske inte gå så bra.

image223

Vilket fall, flöt på bra på jobbet, kläderna (som jag var jätteorolig för) passade och jag fick en namnbricka o nycklar på tvåsekunder. Där stod jag, halvt yrvaken o insåg att jag faktiskt ska jobba här ett tag.
Fick även veta de förmånliga videoreglerna, haha och när jag kom hem har jag fått Qotan. Adresserad till mig. Är tydligen OKQ8's egen tidning. Wehey, här blir man snabbt en i gänget.. Haha..

Just nu hoppas ja bara att rösten kan bli lite bättre till imorgon, ska upp på körlektion i Järpen snart, förutom det ska jag bara skriva lappar hade jag tänkt. Pappa hade ringt doktor o det var typ de enda att göra. Ska till läkaren imorgon också för att dubbelchecka..


"- Varför är du så hes då?
- Jag vet inte faktiskt...
- Du har väl klätt av dig för tidigt, sprungit i bikini! Du ser ju bra ut så supit kan du ju inte ha gjort iallafall!"

Flyg, fula fluga flyg, o den fula flugan flög

Jag vill som sagt inte, men vissa saker kommer väl att bli lite skönt när jag kommer hem. Dock kommer jag vilka tillbaka om en vecka, men. Ska snickra ihop allas scheman att jag både får besök o att jag åker ner.

Det här suger.. Ikväll 18,45 landar mitt plan i Ösd, efter det är jag förpassad till skogen 6 veckor frammåt.
Kom o tanka vet jag...


image222

Last night

En mkt trevlig kväll igår, åkte in till Eskilstuna på kvällen, skulle mött upp de andra men blev av olika anledningar inte så utan vi gick till Lotus tidigare än dom.

Hade jätteroligt vilket fall, lite folk dock men det spelade inte någon större roll. Dansade och "jultomten" kom till baren, dock senare utan täckning på kontot fick vi höra. Men, hamnade på efterfest och efter-efterfest senare. Trevligt iallafall, blev ingen taxi hem utan 7,20 imorse hade jag fortfarande inte somnat utan jag o Sara gick till bussen. Kom hem till lägenheten strax efter 8 o slocknade på två sekunder. Jenn ramlade in någon timme senare.


image221



Nu är vi nyvkanade, min hals låter "som att jag haft samlag med en motorsåg", för att citera någon från gårdagen.
Vi dricker te och funderar på vad som händer idag. Just nu känns en dusch nära till hands för mig.
Vilket fall var det en mkt lyckad sista utekväll här nere för min del, ikväll blir det chill o imorgon lämnar jag S-näs för sommaren. Känns fördjävligt ärligt talat och jag vill inte alls. Men, känns rätt bra att komma hem på vissa punkter också. Maten är en av dom anledningarna. O tvätten.


Nu ska vi besluta vad som händer senare. Städa undan här först o främst kanske, glas, flaskor o kläder överallt. Förfesters fina födelar.


"-Le afterpartach?"



Utgång

Sista utgången innan jag åker upp för sommaren. Hoppas på en rolig kväll, Jenn porrar sig för tillfället med ett par handklovar, Sara sminkar sig o jag ska ta tag i att fixa mit t hår snart.

Återkommer imorgon. Ciao!

Körvänlig själ sökes?

Efter att ha packat i ca 7 minuter, fyllt säkert en tredjedel av min allra största väska (som är gigantisk) har jag dragit några slutsatser. Dessa är följande:

* Jag kommer aldrig någonsin orka bära på den väskan på bussen när jag är klar
* Jag kommer aldrig få plats med allt jag vill ha med mig
* Jag kommer få betala övervikt på flyget, eller bära med mig ett gigantiskt handbagage
* Jag kommer flirta med varenda människa jag känner som har bil & körkort tills på söndag för att slippa åka två olika bussar upp till Arlanda.


Jag är medveten om att jag tömmer halva lägenheten o dess klädförvaringsutrymmen. Men jag tänker inte åka bort i 2 månader o inte ha med mig tillräckligt med kläder. O nej, kläderna som finns hemma är inget att räkna med i "valmöjlighets listan".

Vet inte hur jag ska lösa det här ärligt talat. Tur att jag började idag, får lista ut en riktigt bra plan tills på söndag... 


Somliga har, ett år kvar

Jag förstår för det första inte riktigt varför jag skriver en student relaterad rubrik denna dag, o inte förra veckan då "våra" treor tog studenten, men det får va.

Mår inte spec bra idag heller, riktigt illa imorse men något bättre nu på eftermiddagen. Hoppas bli ännu bättre imorgon, kan bli en hård kväll annars.

Thomasstudenten idag, trodde inte att dom också gick parad men det gjorde dom uppenbarligen, jag har mkt kvar att lära om livet här nere än känner jag :P Dock var tåget så långt att man inte hörde musiken längst fram då knappt hälften hade passerat.. Dessutom gick varje student med hela släkten, vilket gjorde att det var noll drag. Så där är vi (som på så många andra punkter.. ;) ) bättre än den andra skolan i stan. Får väl dock erkänna att de har mer drag på sina flak, men vi kommer lyckas rätt bra nästa år också. Roligast var dom som hade ett eget liveband med sig.

Fikade med tjejerna på stan, inte orkat äta någonting, varit jätteseg som sagt. Mötte Sofie på vägen hem, hon fyller år idag så jag passade på att gratta henne. Käkat 2 mackor nu och tänkte försöka ta mig ner i källaren och börja packa lite smått. Saker som inte är prio ett men som ändå ska med upp. Känns som det inte kommer finnas tid imorgon o på lördag kan de bli tight att få ner allt. Halva lägenheten kommer behövas tömmas känns det som, o jag får bara ha med mig 20 kg. Ska bli intressant.


"- En isbjörn är på väg hitåt!"


Ge mig nu

Jag är desperat. Jag vill ha körkortet nu, momento!

Har tidigare sagt att ja inte ska ha bil i S-näs för att jag isåfall kommer bli som vissa andra. Lat, ta bilen över allt och sedan bli en toktjockis innan ja fyller 22.

Men, vi får se. Ringde Ma nyss o bad om en bil. Hon skrattade åt mig. Hon frågade vad jag ville ha och skrattade ännu mer när jag sa att jag tittat på mkt blandat, från volvo till bmw. Sen föreslog hon min farbrors gamla ford escort som dom ska sälja. Där fick jag dessutom en fuktskadad husvagn på köpet.. Vilket klipp. Not..

Han får ta bort husvagnen o dra ner priset rejält om jag ska ha den bilen.. Men, som de känns nu så kommer jag fixa bil om jag fixar körkort i sommar. Vilket jag ska. O tjejer... Bättre en roadtrip i en ful escort än ingen roadtrip alls.. eller? :P

Inaktivt

Jag ställde klockan på 10 imorse för att komma igång och börja städa i tid. Jag har fortfarande inte börjat. Det kanske är dags..

Jag är helt död. Hoppas att jag inte är sjuk när jag ska börja jobba bara...

(Update:  Jag kommer nog alltid känna ett litet hat mot dammsugare. Alltid något fel på dom. Jag o min slutade osams, den är för tillfället i 3 olika delar i städskrubben och trots att jag dammsugit hela lägenheten väldigt noga känns det inte under fötterna... dags att köpa ny maybe.. men vem vill köpa en dammsugare?)





Shiver - Coldplay


No comprende

Jag förstår inte att jag så naivt fortsätter leta efter anledningar till att ge dig flera chanser.
Inte heller att jag inte förstår att jag bara lurar mig själv, gång på gång.


"Det är ditt spel o jag vill inte va med"

Visholmen

Vi har fått lite av ett stammis hängplace på sista tiden. Det är väl rätt soft egentligen, lite mindre tufft är att det råkat bli Visholmen. Men, jag sitter hellre där nere när solen skiner än instängd i min lägenhet så.

Har varit en riktigt trevlig helg, i fredags var det väldigt oklara planer på vad som skulle hända. Jag o Sara skulle gå ner o möta Jenn o Tanya vid tåget men springer på några av tjejerna i klassen i centrum och allt slutar med att vi nån timme senare förfestar hemma hos Jonna. Riktigt trevligt!

En stund senare ringde folk från Visholmen o berättade att flera lärare hade fått i sig lite för mkt alkohol, vilket gjorde att vi glada och sjungandes begav oss ner mot resten av folket. Var riktigt mkt folk där, en komisk detalj var att folket var väldigt uppdelat, en grusväg skillde Europa från Thomas, sen stod vi på varsin sida av vägen o roade oss för oss själva. Europa lyckades bäst om jag får säga min åsikt.

image218

   

Som tidigare sagts var det även många lärare där (Europa andan lever vidare ;) ), vissa bjöd elever på rödvin, andra fortsatte festa själv med eleverna då andra lärare gått hem. Tiden gick väldigt fort efter ett tag och innan jag visste ordet av var det bara vi i ett litet gäng kvar + ett gäng Thomasbarn lite längre bort. Vi sjöng allsång i evigheter och allt slutade tillsist med ett för mig väldigt spontant kvällsdopp. Andra hade förutspått att "det eventuellt skulle kunna hända" och tagit med sig handuk. Jag var inte en av dom så när jag kliver upp ur plurret och inser att de enda underkläder jag har att tillgå, sitter på mig genomblöta var det inte mkt att göra.

Vandrade blöt hemmåt Helene, blev inte där länge alls eftersom att jag övertalades att följa med i en taxi, dock med folk jag knappt känner och utan speciellt genomtänkt vidare plan: "vad ska vi göra där?". Eftersom att jag nekade "Bara du o jag på efterfest-erbjudande nr 1" o resten sen skulle sova blev jag  inte långvarig, vandrade neråt och skulle gå på efterfest nr 3, men mötte upp tjejerna som dragit hem ist. Mötte även kommunkamrat och skulle hamnat på efterfest där men av olika anledningar vandrade vi hemmåt och när vi kommit upp mot Tingstu igen hade solen gått upp.

Jenn o Tanya drog bara 2 timmar senare, Sara ramlade in runt 9 och efter vi vaknat till drog vi ner till Visholmen (igen.. :P ) och sov på en filt i skuggan. Hade inga planer för kvällen och allt slutade med en otroligt soft filmkväll. Båda två sommnade 20 min in i filmen o sov sen som stockar. Otroligt skönt och välbehövt.

Även idag ska jag bege mig mot Visholmen (det här börjar bli pinsamt...) dock med Jennifer, kanske bli Björsund ikväll, we'll see, måste kolla upp lite grejer först. Annars är kvällen öppen för förslag.


Nu ska jag göra mig redo för solen :)



"- Se mig inte som en lärare...Se mig som... en människa!"




A long time ago we used to be friends
Dandy Warhols - We used to be friends


Sommarlov!

NU har jag officiellt sommarlov!

weeheey

Summer lovin'

Har varit grymma dagar hela den här veckan. Solen steker o värmen är tryckande. Gårdagen på Berga Ö var grym, jag o Jenn stekte o badade hela dagen, i stort sett ensamma hela tiden o bara tog det lugnt. Otroligt skönt att varva ner.

image217


Idag hade lärarna organiserat en bokinlämningsdag, sjukt dåligt gjort, som vi hade på förmiddagen. Alla böcker skulle in o jag lyckades komma ihåg allihopa. Helt grymt. Blev chill med glass på Prinsen senare, även terminens sista lunch på Vasa, inget jag kommer sakna jättemkt. Åt en soppa som såg ut som rester efter nån som druckit lite för mkt..

Sen blev det brännboll i Månssons, Fö05 klasserna mot varandra. Vi var riktigt duktiga, jag sprang frivarv på första försöket o klassen skötte sig grymt. Jag skyller därför segern som A tog hem på domarna som var mer intresserade av Ramlösa o att deras brännor skulle bli bra än att verkligen hålla koll på alla poäng vi drog in till vårt lag. Det var en jämn match vilket fall.

Ikväll har vi tagit det lugnt nere i hamnen, musik, filt, glass, sol, frisbee och toppen sällskap gör det inte mkt mysigare. Sen jag kom hem har jag försökt mig på att locka mitt hår till imorgon. Vilket resulterade i att jag inser att ja aldrig kommer söka till frisörskola samt att jag borde införskaffa mig nya hårredskap.


Imorgon får jag sommarlov, weheey :D


Bergabeach

Det är helt sjukt. Jag tittade på termometern kl 9.08. Då var det 20,8 grader, i skuggan!

Det här kommer bli en stekhet dag, jag ska bege mig till Nyvkarn/Berga ö och glassa hela dagen. Känns som en otroligt bra dag att vara ledig på. Synd att jag brände axlarna igår bara. Idag ska resten av kroppen stekas!

39491-215

Haha

 
Hittade den här på en annan blogg, så klockren :P

En vän med en bil

En helt supersoft helg har glidit förbi. En supersoft vecka väntar.

Lotus i fredags, var helt ok, jag ångrar ännu mer att vi inte stannade på efterfesten så här i efterhand men det är inte mkt att göra åt. Hade kul iallafall, jag lyckades även hålla mig undan kameran (som jag inte upptäckte) vilket jag är mkt glad över.

Igår hade vi chill grill på Visholmen, hur mysigt som helst. Var tyvärr lite strul med ett par portabla högtalare och jag o Tanya fick kämpa mkt med elden (Runar) innan vi fick liv i den lilla pinnhögen. För att få fyr på de små pinnarna användes bl.a. busstidstabeller, kalendersidor, näsdukar, "torr" mossa och hårspray. Vissa saker funkade helt klart bättre än andra (hårsprayen tog tyvärr slut så den ingår inte där.. ) och jag och Tany var riktigt nöjda när vi väl fått en brinnande "brasa" som vi kunde grilla marshmallows på.

Blev chill i största allmänhet, vi spelade kubb och hade det jättemysigt. Tany o Jenn drog hem med sista tåget, då utmanade jag o Sarch killarna en bit bort på kubb, med hjälp av "The nice guy" visade vi hur det skulle gå till.
Fick sedan skjuts hem, med en väldigt lång guidad tur först. Hamnade i Åker innan vi vände, funderade på Gbg med ändrade oss.

image211


   


Sedan blev det snabbt ändrade planer. Vi gick snabbt upp i lägenheten för att strax efter hoppa in i en ny bil och bege oss ner mot stan. Där blev det sedan elstöts-spel och Wii frammåt småtimmarna.

Idag har vädret också varit kanon, jag har i brist på bra platser utomhus att sitta på o bara njuta av solen, varit lite aktiv och tog en runda i spåret i förmiddags och en promenad ner o handla på eftermiddagen.
Så grymt skönt att vi är klara i skolan nu, har inprincip redan sommarlov. Känns otroligt bra. Om vädret håller i sig så här hela veckan  så kommer det bli otroligt soft.




"- Jag tror inte att de gör något om jag tar en tredje shot, jag har ju så många shottar kvar ändå!"



En vän med en bil - Håkan Hellström


Taxi taxi

Jag ska inte skriva överdrivet mkt, bara att jag tycker att de borde finnas flera gulliga taxichaffisar i det här landet. Vi kom väldigt billigt undan ikväll. En turk försökte lura i oss att "alla andra" tog 700-800:- för att åka till S-näs. Vi åkte med en tjej som tog 420. Kändes mkt bra.

Helt ok kväll men de "långa mörka grabsen" lös med sin frånvaro. Dock så fanns det väldigt goda skumbananshottar, bra musik o annat trevligt folk. Tyvärr blev det ingen efterfest med M. Nästa gång kanske. Kändes dock lite Eddie över honom.

Men, nu ska vi sova, imorgon får vi se vad som händer. Ska vara sol iallafall.

Jenn hittade f.ö en Viktor Åkerblom-Nilsson kopia o Sara en pälskopia. Själv vet jag inte vad jag hittade. Jag tror korta killar har fetischer på långa tjejer... Synd att det inte är ömsesidigt.

Hej o hopp skumbanansshot!