Förberedelser

Har nu jobbat sista dagen på Tott för den här gången, lång dag idag men som sagt, jag trivs o när jag åkte därifrån kände jag nästan för att jobba nästa vecka också. Men det ska jag inte göra :P

Fick reda på idag att jag missat en regel om "de man hittar får man" i drickbara kategorier. Det var himla dumt att jag inte visste det i tisdags då jag ställde in en flaska Moët på kontoret för att jag inte visste vart jag skulle göra av den, hade varit rätt bra att bjuda på imorgon. Men tji fick jag för någon var snabb att ta den o jag "hittade" inget mer efter det. Dock hittade en annan kille 4 st flaskor, han var jätteglad. :P

Håller på o planerar lite för imorgon, har kommit fram till att jag inte riktigt vet vad jag ska ha på mig, vilket inte är så bra. Vet att ja ska ha min klänning. Accesoarer o annat har jag ingen koll alls på, hade velat ha junnit köpt nått snyggt guldhalsband o en clutch men eftersom att jag har jobbat har det inte funnits tid, imorgon är Ösd stängt o jag tror inte att pappa skulle vilja köra mig till Åre om nått där skulle vara öppet. Så jag får rota i mammas garderob o lösa de på bästa sätt. Klänningen tvättas just nu, hoppas att den inte blir förstörd el något, har aldrig tvättats förut men jag tror o hoppas att jag inte gjorde något dumt men tvättmaskinen. Följde tvättråden så... Känns ändå scary när jag bara har det alternativet.

Ska duscha o göra mig själv till människa igen efter att jag städat lite på mitt rum. Känner mig så sunkig efter dessa dagar att jag ska ta nån timme i badrummet o sedan känna mig sjukt fräsch resten av kvällen o imorgon. Vore skönt att bädda rent i sängen också, har ju börjat få upp tempo på det nu så det borde gå fort.

Imorgon blir det fest, dansa natten lång. Jag är nästan mest glad för Singstar, som A f.ö nästan hade glömt. Hoppas att de tog sig till Ösd tillsist, annars blir jag besviken. Ska knäcka J ;)

Ska gå ner o leta efter tomtebloss också, i brist på raketer imorgon :P


Gott nytt år!


En kille i Åre stannade med sin bil idag vid mig o gav mig två reflexer med kommentaren "Här. Så syns du." Haha, snällt av honom, jag har velat ha en sån reflex i flera dagar :P


Civiliserad

Det är väligt komiskt. Jag som i vanliga fall är "norrlänningen", blir trackad för att bo i skogen o långt bort från civilisationen är just för tillfället mest civiliserad av mina närmaste kompisar från söder.

Eftersom att båda måste blivit väldigt inspirerade av min underbara dialekt (som förövrigt knappt existerar) har båda två med familj nu köpt sig en stuga i vildmarken, S 10 minuter från mitt hus och J 1,5 timme bort. Båda platserna totalt utan mottagning till mobilerna. Jag är en civiliserad människa! ;)

Har varit i Sällsjö idag från att jag kom ifrån jobbet, där det f.ö var massor att göra. Jolsson gjorde det lite enklare genom att tacka nej men annars var det alla rum på hela våningen. Har är himla trevlig, men ser...lite underlig ut.
Roligt när jag var klar o mötte en jobbarkompis i korridoren påväg hem, han kom ut från kontoret med en flaska Moët i vardera hand, det blev lite missförstånd som gjorde det hela väldigt roligt. Rätt soft att få två flaskor för att nån glömt dom, står fortfarande två kvar inne på kontoret. Undrar vem som får dom? Chefen? Vem glömmer förövrigt 4 flaskor Moët på sitt hotellrum? El lämnar man dom medvetet? Hum...

Ikväll ska jag färdigställa julgodiset som inte kunde göras klart innan jul eftersom chokladen tog slut, bättre sent än aldrig. Sen blir det film med massa gott att mumsa på, snart är det nyårsafton!

Tott

Livet på Tott rullar vidare, trivs riktigt bra. Något jag trivs mindre bra med är länstrafiken o dess begränsade "buss utbud". Pga av detta fick jag åka upp till Åre 2 timmar innan jag började imorse, sitta o vänta i 1,5 timme när jag väl kommit dit. Tur att min pappa är besläktad med Stålmannen el något o erbjuder sig att köra mig resten av veckan.



39491-135

Jag blir helt galen på vädret, när jag vandrade upp för backen till jobbet imorse (som att bestiga en svart skidbacke!) räckte det uppenbarligen inte med att den är sjukt jobbig att gå i, jag fick dessutom utstå något av en storm, i motvind! Börjar komma in i rythmen igen iallafall o trivs kanon. Stämningen o folket väger upp arbetssysslorna enormt.

Kvällen ägnas åt nån form av slapp aktivitet, hade tänkt att gå upp till Jo men kommit fram till att jag skulle ta mig däreifrån försent o egentligen är för trött så de får vänta. Börjat läsa en bra bok, har aldrig tid att läsa annars så det en typisk jullovs-syssla, kanske lägga mig i soffan, läsa o käka glass.. Lät väldigt skönt..


Hade förresten ingen aning om att "Idol-Mogge" är killen som sjunger refrängen i Mange Schmits "Glassigt", det är nämligen han som gör just de ljusa "glassiiigt". Har missat det helt, fått för mig att det är en ensam kille? Tydligen inte, eller så är ja ute o cyklar igen.

Later


Blue October - Calling you

Komik

Första dagen på jobbet avklarad, gick bra! Roligt att vara tilbaka faktiskt, mer folk nu än sist också, så det blir nog bra det här. Trist att jag börjar så sent bara, blev klar till 15 idag dessutom så de blev bara 4,5 timmar, men förhoppningsvis mera någon annan dag.

Efter jobbet gick ja ner till stationen o kikade, har blivit himla snyggt. Eftersom att min lunch var medelmåttig köpte jag lite bröd och fastnade sedan vid film lådan. Massor av bra filmer hur billigt som helst. Fastnade för bl.a. Top Gun som fick följa med hem, komiskt nog ser jag nu att den började på tv för typ 3 minuter sen. Jag hade inte tänkt att titta på den nu iallafall men ;)
Körde hela vägen hem i mörkret, gick jättebra!

Funderar på att käka lite o sedan ge mig ut o springa en sväng. Var vet jag inte riktigt men, ordentligt med kläder, köra slut på sig o sedan duscha o basta varmt vore superskönt. Jag missbrukar bastun när jag väl har tillgång till den. :P


Merry x-mas!

God Jul!

Jag hade en himla trevlig julafton igår, hela huset var fullt av människor och ljudnivån var mer än hög, om man bortser från min o pappas flykt till köket där vi lovade varandra att åka bort bara familjen nästa år och fira jul på annan ort, så gick det faktiskt bättre än jag trodde. Mina kusiner/syskonbarn klämde o kände på sina paket så fort Kalle var slut (jag gör det iallafall snyggt då ingen ser) och höll på så fram till att tomten kom. Julklappsutdelningen gick ganska fort, sen slet kusinerna upp sina paket så fort de fick dom o "vi äldre" hade den traditioneliga "vad har du fått" öppningen där alla ska öppna i tur och ordning. Vilket förståss tar en himla lång tid, men det är tradition och varför ska man stressa på julafton?

Jag fick även känna på rollen som "vuxenfixare", Ella ville självklart leka med alla sina leksaker direkt efter hon öppnat dom, gärna samtidigt o 2 sek efter omslaget var borta. Så jag fick skruva bort ståltråd från Barbies, leta skruvmejslar och montera batterier, allt detta innan jag själv öppnat ett enda paket.

Nöjd med mina klappar iallafall, o folk verkade vara glada över de som de fick av mig. Mutualism!
Kvällen avslutades, efter att hälften dragit sig tillbaka, med en omgång TP som familjen fått av tomten ("-Jamen, vem faan är tomten?!") där jag o min moster skulle ha sopat mattan med resten om det inte vore för de töntiga frågorna i litteratur kategorin. Jag vet inte hur många helt coco-frågor vi fick o inte hade ngt svar på (Pär o Johan fick "Vem gjorde plattan Alla Vill Till Himlen..Hur svårt?), o sedan vann mamma o pappa precis före oss. Jag o moster hade bara otur med frågorna... :P

Dagen har ägnats åt familjeumgänge. Vaknade ganska sent, möttes av Fredrik i trappen då jag vaknade. Han skrattade åt min frisyr och stack sedan med ett bord... Pa fick snabbt med mig ut på en jättelång promenad, skönt att gå, vi kom fram till att vi ska springa en runda imorgon. När vi kom hem åt jag lite köttbullar för att sedan uppdatera mig på mammutfronten och åka upp till Sällsjö. Hälsade på morbror o kusiner i stugan de hyrt o satt o pratade i nån timme innan jag fick övningsköra hem. Jag måste börja bestämma ngn plan för körkortet nu, inte spec länge kvar.


Kom hem lagom till att Narnia började på tv, inte sett den förut el läst böckerna o hade inga vidare förhoppningar men vilken mysig film! Vissa grejer har den väldigt mkt gemensamt med Sagan om Ringen men, såå mysig! Blev helt kär i faunen Tumnus :P Har kommit fram till att de kanske är bra böcker att läsa så jag ska kika upp det imorgon om jag är lika tänd på Narnia då eller om det är en tillfällig känsla som är bortblåst imorgon.
Merry x-mas!
Tumnus ;)

Dagarna fr.o.m imorgon o 5 dagar frammåt ska jag tillbringa på Tott i Åre. Känner mig inte lika taggad som jag gjorde förut men förhoppningsvis känns det bättre imorgon och framför allt då jag får lönen.
Troligtvis värt det. Måste komma ihåg att kolla upp lite tåg o bussar för kommande veckan sen också, både för min o tjejernas del.

Ska försöka komma ihåg att fixa den första "B-yeah mixen" också, om jag kan hitta skivan.


Later




Back in the days

Det är nästan pinsamt hur barnet fortfarande "lever kvar" i mig så fort jag kommer hem. Ensam i huset i 2 minuter o fram med en stol för att kunna klämma o studera ett tag. Jag kommer ihåg då jag var liten o aldrig kunde sova dagen innan julafton utan låg o väntade på att få något i min julstrumpa, sedan när klockan hade passerat iallafall 5 gick jag ner o kröp in bakom julgranen o tittade på paket. Där ryms jag inte längre, o jag skulle nog inte gå upp klockan fem heller, men. Det är roligt att tänka tillbaka på.
Känner mig dessutom otroligt gammal då jag ser Ella som blivit väldigt stor och "lillgammal" nu, hon går oberordrar mig att göra saker hela tiden, berättar att det inte är nått farligt då en kille i en Disneyfilm drunknar och säger att jag borde äta riktig mat istället för mackor, för de ska minsann hon göra. Skillnaden var att det var hennes lunch och min frukost.
Grejen är att hon inte fyllt tre år ännu, kaxig liten dam det där...

Nu ska jag slå in lite paket o sedan ringa Jo för att leverera dessa :)


Later

Åter i de Jämtländska skogarna

Då är jag åter i Jämtland och Mörsil. Skönt att vara hemma, har precis duschat o badat bastu o känner mig för tillfället superfräsch i nyinköpta jeans o nytvättat hår.

Resan upp igår gick bra, väldigt segt på bussen, benutrymmet är inte det bästa och jag som hade hoppats på att få 2 säten för mig själv fick nöja mig med ett. Träffade en gammal klasskompis på centralen på morgonen och vi kom fram till att  vi skulle åka samma buss upp, senare visade det sig att väen hennes bror + hans tjej skulle med så jag fick sällskap iallafall. Vi fördrev tiden med lekar och spel samt allmänt snack. När inte vi pratade själva gjorde ett fyllo bakom oss det så att det räckte. Riktigt otrevlig snubbe som avbröt oss hela tiden, sa massa dumma grejer och blev tillsist avslängd i Sundsvall efter att ha frågat en tjej om hon inte ville suga av honom. Rätt åt honom.

Väl framme i Ösd mötte mamma o pappa mig på stationen för att ta min alldeles för tunga väska med sig hem, sen smått sprang jag till Linda för att byta om. Skulle blivit fest hos C & M men folk var för trötta så det blev en mysig kväll med sällskapsspel och nattmat på Donken istället. Mkt trevligt o passade nog mig bättre än att ha festat, så jag var supernöjd.

Åter i de Jämtländska skogarna

Vi spelade TP och Alias. Jag o Mli spelade i lag. Vi var ganska dåliga på TP men vann mkt värdigt på Alias där vi knäckte alla andra ;)
Otroligt vad mkt skratt olika förklaringar av kan bli underhållande. Mattias tog kvällens roligaste kommentarer och Mli stod för ljudeffekterna (Oh, Oh, Oh!).

Idag ställde jag klockan för att komma upp hyfsat tidigt för att hinna ut en sväng på stan och hitta ett par jeans innan bussen hem gick. Det gjorde jag men missade bussen så jag träffade syrran o hennes kille + kompisar en stund innan nästa buss gick.

Nu ska jag göra knäck med pappa, senare ska vi klä granen!
Här ska det bli julstämning!



"- Vill alla tjejer göra innan de fyllt 30!
- Sminka sig!"

Jullov

Äntligen!

Nu har jag officiellt jullov, ledig imorgon för att slippa riskera att missa min enda chans att komma hem.
Efter skolan idag gick jag en snabb sväng i Präntaren. Köpte de sista "prio ett" klapparna. Blev nog ganska bra. Inte vad jag tänkt mig men bra ändå.

Köpte även färdkost till imorgon, en tidning till och frukost. Har massor att läsa nu, vilket är jättebra med tanke på antalet timmar jag faktiskt ska sitta o göra nada. Kommer iallafall bli skönt att faktiskt bara ta det lugnt, när jag väl satt mig o börjat åka är det inga byten o jag har inget annat val än att antingen sova eller lyssna på musik/läsa. Jag har inget emot något av alternativen.

Måste börja diska o städa här nu, vill helst börja packa med en gång men det är inte så bra o göra det innan de ser hyffsat ut i övrigt. Behöver även gå ner i källaren. Bäcksvart där nere :P

Städa var det... Later

Belöning

Jag kollade precis min "skolmjuk". Mitt hysteriska pluggande de sista veckorna har verkligen lönat sig och det känns otroligt bra just nu. Hade blivit lite besviken annars tror jag, men nu är jag istället som sagt, väldigt nöjd och glad att jag orkade hålla ut ända fram. Tänkt om jag skulle plugga som jag gjort de här veckorna hela tiden? Vilket snitt jag skulle ha :P

Imorgon ska sista skoldagen för mig avklaras, mucho skönt! Sen blir det handling, städning o packning. O på torsdagkväll är jag tillbaka i Jämtland. Ska bli väldigt skönt faktiskt :)
Tittade som hastigast igenom lite kläder jag ska ha med mig. Tillsammans med andra saker, hårda som mjuka, skor o julklappar kommer det bli ont om plats i min väska. Kanske ska börja hyra in ett privat jet i fortsättningen, skulle ju vara super ;)

Jag ser de snöa :)

Har snöat både hemma och här i de mindre nordbelägna delarna av Sverige idag, Mkt trevligt =)

39491-132
Det är vitt ute! :)

Haft flyt hela dagen idag om man bortser från att mitt bankkort återigen muppat sig och blivit avmangnitiserat. Vilket gjorde att jag fick betala 100:- för att åka från Nykvarn till S-näs medans Sara åkte gratis från Sthlm - Läggesta. Men, hade varit värre under andra omständigheter.
Förstår inte hur jag har så mkt pengar kvar som jag faktiskt har, o har hittat rätt ok julklappar ändå, så jag är nöjd.

Kjell släppte oss tidigare på engelskan så ja o J hann till S-tälje med ett tidigare tåg o mötte sedan S där för att åka upp till Sthlm. Otroligt trött fort och "julklappskramp" men, hittade som sagt några grejer, ska köpa de sista i Präntarn imorgon, hur kul nu det låter :P Men så får det bli :)

Har mkt att göra imorgon, helt sjukt att jag åker upp på måndag morgon.Bara imorgon kväll jag ahr på mig att ornda ALLT innan jul. Så  jag funderade på att börja plocka fram lite grejer till packning nu? El börja diska för att slippa det imorgon. Kommer komma hem sent eftersom att ja ska kolla i Präntarn och fika med tjejerna, dessutom handla "färdkost" o läsning till resan på torsdag så de kan komma att bli en sen kväll. Hoppas fortfarade på att mamma ska vilja hämta mig på torsdag natt. Annars blir det tidig buss som gäller.

Har kommit fram till att jag inte kommer, som jag planerat (är en riktigt "planera i förtid o sedan ändra 7 000 gånger-människa), kunna åka till Ösd veckan mellan jul o nyår för att att fixa ngt schysst för nyårsafton. Fick mig lite deppad idag. Dock, så har mamma nu lovat mig att jag får låna pengar av henne så att jag kan handla nu på fredag istället, vara het som sjutton på nyår och sedan make some money efter jul. Blir ju toppen!
Funderar på att kolla upp klippningsmöjligheter i Åre under den veckan också, skulle kunna ta det efter jobbet, sedan färga håret någon kväll. Vore ju super om allt detta går enligt planerna o slipper ändras :)


Later


"Yeah my nigga, I do, I do, I do, I feel like you"
B-yeah

Fett bra dag

Veckan började otroligt bra, jag kände det på mig att det skulle bli en grymt bra dag det här.

Vaknade hyfsat pigg imorse och hade god tid på mig att göra mig iordning o gå ner till skolan. Hade sista provet (äntligen!) för terminen första lektionen, kunde gått bättre men jag hoppas på att jag det går bra, hade inte kunnat gjort mera. Föll för frestelsen att äta en baguette med brie o salami, har blivit för många sånna de senaste skoldagarna... Jag brukade inte ens gilla salami?

Resten av dagen flöt på, hade "stå på händer" på idrotten, eftersom att smidighet är mitt andra namn (el inte... ) stod jag och passade S för det mesta o hann även med att få ett sjukt hårt bandyboll i huvet, el på tinningen. Gjorde jätteont, jag o S dissade det gymnastiska då resten började göra dubbla baklängesvolter med en hand (ungefär? ) och spelade badminton istället. Mer min grej ;)

När jag kom hem möttes jag utav en massa trevliga saker på min dörrmatta! Trodde först att någon lagt sakerna i fel dörr men i"cke sa Nicke!" :D
Min farbror har varit här o lämnat julklappar (tidningar) till mig o brorsan, låg även en chokladkaka som jag misstänker är till Ma & Pa, men...Jag kommer inte kunna hålla mig utan kommer troligtvis fira en sjukt bra dag med den ikväll o köpa en ny till dom på torsdag isåfall.
Helt superpassade med min tidning iallafall, Elle, lättsam läsning dessutom fick man med en bok. Patient 67, pappa säger att den är jättebra, han fick den i julklapp av mig för nån jul sen o har sagt åt mig att läsa den. Vilket som, skulle ha köpt både tidning o bok till bussresan på torsdag men nu slipper jag ju det :)


39491-131


Inte nog med allt detta, jag fick även, precis när jag satte mig vid datorn, ett mail från min chef.
Har varit osäkert hurvida om/när jag ska jobba under jullovet men de verkar som hon behöver mig precis när jag vill jobba. Så jag måste säga att det här är en alldeles fantastisk dag.

Dessutom är det minusgrader, börjar kännas att det faktiskt är december och mitt hår har varit undebart hela dagen, vad härligt det är när allt stämmer samtidigt ;)

Brrr...

Vinterkylan har kommit till söder! :D
Det är länge sedan jag blivit så glad som när jag o J gick hem inatt och såg att det faktiskt snöade. Dock i ungefär 3 minuter, men de kom vita flingor från himlen. Det komiska över det hela är att första dagen med vinterkyla ska vi spendera hela dagen ute. Stillastående. Gick bra ändå, fick låna ett par sockor av S så jag klarade mig helt ok, tkt med synd om J som stod i sina klackar.. ;)
Vi lyckades iallafall sälja 26 st balls och det är jag mkt nöjd med, om man ser till antalet människor som faktiskt hittade till Artes. Vilket inte var många.

Hade kul igår, massa nytt folk. 27 st "Mangar" och "Mangelita".
Jag o J väntade i evigheter på S, följde med en klasskompis kusin en bit hem till hennes typ..mormor? Och gick sedan för att värma oss på Citygrillen, vilket var typ de enda som var öppet. Eftersom att S fortfarande lös med sin frånvaro gick vi hem och vä
ntade istället. Vi somnade efter för mkt snack som vanligt men trots det var jag riktigt pigg imorse när jag vaknade. Gick ner till Artes rätt fort och där har vi tillbringat resten av dagen. Skruvandes på bollar, springandes runt huset och chipsätandes. Allt för att hålla värmen och hoppet uppe.. ;)


Bara en vecka kvar till julafton, imorgon har jag mitt sista "stora" i skolan, ska "fira" med en sväng till Sthlm på tisdag o försöka hitta lite julklappar, kan bli tight men annars får jag fixa det sista i Ösd, ska fundera ut lite imorgon ungefär vad jag ska leta efter.
3 skoldagar kvar, otroligt vad bra det känns. Jag förtjänar ledighet just nu :P



"-Ey sexy mama, motherfucker! Kom in i ljuset!"




Djupa spår

Eftersom att körsbärsträd börjat blomma, tussilago funnits på flera ställen och krokusar börjat komma upp i diverse blomlådor ser jag faktiskt inget hinder med att spela Gyllene Tider, trots att det är 16 december. Brukar ha hård policy på att man inte spelar GT på vintern annars men har kommit fram till att det är en ganska töntig sak jag kommit på.

Det är rätt läskigt vad musik och låtar gör att  man minns mkt och känner olika känslor som man känt tidigare då man hört en speciell låt.
Jag har verkligen försökt att höra "Det är över nu" hur många gånger som helst efter den gången då den kom på radion när jag precis sagt hejdå till Casper för sista gången. Den känslan sitter. Texten var så träffande. Inte ens under konserten för 2 år sen kände jag glädje då den låten spelades. Den trycks förbi varenda gång på skivan.
Jag har tänkt på några gånger att jag kanske är rädd för att tänka tillbaka på den tiden, men så är det inte. För jag kan prata om det, tänka på det, sakna honom och vara glad över minnen.
Det är den förtvivlade känslan som jag hade vid det tillfället som kommer tillbaka, jag ser mig själv i bilen och känner som jag gjorde då... Det är väl mest att jag inte vill känna så någongång igen, men blir påmind om det varje gång låten spelas.

Då är det trevligare med låtar som påminner om positiva saker. Vilka också är många fler, tur är väl det :)

Kom att tänka på vår promenad till idrottsparken i Nkpg years ago.
"Jag vill ha den dääär Gessle, i en bearnaise-sås-sång..."
Jag måste verkligen åka tillbaka snart :)
(Hur många gånger har jag inte lovat det? :S


Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan möta tjejerna nere på stan, handla lite och sedan börjar förhoppningsvis en rolig kväll som vi förtjänar mer än någonsin så det kan inte bli annat är roligt.



Ljudet av ett annat hjärta - Gyllene Tider

Tv-shop

Jag gillar verkligen inte tv-shop. Har haft tvn på en stund och efter en stund i köket har tv-shop börjat.

De snackar om någon supersop nu el något i den stilen. Ska var bättre än både sopborstar o dammsugare. Att sånna försäljare o deras argument oftast är hur töntiga som helst är väl ingen överraskning. Men när snubben sa "passar både höger och vänsterhänta" tog alla pris. VA? Vilket städredskap passas inte både höger och vänsterhänta? Väldigt komiskt tyckte jag iallafall.

Sen kan väl en vänsterhänt likaväl använda en "högeranpassad" pryl? Jag har aldrig ägt något vänsteranpassat i hela mitt liv och klarat mig jättebra så, dagen sämsta säljargument går till:
TV-SHOP

Grupperingar

Har efter kvällen tänkt lite på hur mkt grupperingar det finns utan att man egentligen tänker på det och vad människor överlag är dömmande. Det är egentligen sjukt att man bildar sig en uppfattning om någon efter hur de ser ut. När man ser en människa första gången har man inte mkt annat än utseendet att gå på. Men alla som ser ut på ett visst sätt behöver väl inte vara på samma sätt?

Jag o resten av mammutflocken kände att vi inte smälte in riktigt ikväll, mkt medvetna om detta blad sjukt tupperade vita hår och otroliga mängder kajal. Jag har ingenting emot folk som ser annorlunda ut än vad jag gör, alla får vara som dom vill, det skulle vara sjukt annars och otroligt tråkigt om alla gillade samma saker och såg likadana ut.

Jag tycker bara att människor med olika stil borde kunna mötas på vilken plats som helst utan att typ trycka ner varandra? Säger en figursydd jacka och blont hår att man bär dyra märkesgrejer och är dum i huvet och inte är en tillräckligt normal person för att kunna föra ett samtal? Intressant vad vissa typer av frisyrer/färger/accesoarer placerar människor i tydliga fack.

Nu ska jag sluta fundera och gå och lägga mig istället då jag förhoppningsvis blir avbruten i mitt pluggande imorgon av tjejerna som kanske kommer hit för att sedan gå vidare tillsammans. Hoppas på att allt blir som vi vill, isåfall kan kvällen imorgon bli riktigt rolig, om inte blir den nördigare än någonsin. Så, tiden utvisar väl svaret.




Later

Mandarinmaffian

Jag har förätit mig på mandariner och godis. Det är ju så gott, men jag borde äta saktare så att jag känner när jag ska sluta.. :P

Idag har jag insett att den mest fullbokade veckan i mitt liv är över, jag är himla glad att det gått så smärtfritt dom det gjort, o trots att jag har ett naturprov på måndag tänker jag strunta totalt i det ikväll och faktiskt göra något som inte har med plugg att göra. Deap spelar i Thomashallen och hade ev även en demo att sälja idag så jag ska följa med S o kolla på dom. Jag ska dessutom kolla på kalasbyxan, F hade tydligen bildat sig en uppfattning om oss två men jag har bara minne av håret. O byxorna. Så, jag tror att han är väldigt fel ute.

Hade rådgivarmöte idag, gick jättebra och vi har verkligen valt en toppentjej! Hur trevlig som helst och skulle försöka sälja lite bollar på hennes "Ladies night" ikväll. Hoppas på det. Dessutom köpte hon en rosa boll som förövrigt är den första vi säljer. :)
Satte priset idag, så nu känns det asbra att komma igång o sälja på söndag. Kommer bli superkul att få börja sälja, det är ju det vi väntat på.

S är förövrigt en pärla som sitter och packeterar alla bollar nu, du kommer gifta dig med Superman och bli superhjälte när du blir stor ;)

Jag har tänkt på att jag blir väldigt road av att driva med folk som jag vet går på det ja säger. Några som gång på gång sväljer typ allt jag än säger, vad det än är, är S & J.
Är ju egentligen inte speciellt artigt att gå och luras med folk hela tiden, men det är verkligen så himla roligt. Dagens var att årets julklapp i Danmark är getter (vilket är sant..) eftersom att det är de "nya" där. Ungefär som USA och chihuahuor. 


Nu ska jag ringa mina dagliga telefonsamtal, byta om och försöka bli lite pigg, sen blir de rock n' roll all night long.

Fryst

Jag har nästan precis kommit hem, en lång dag och jag är trött och utsvulten. Skulle plocka ut köttbullar ur frysen när jag märker att något inte är som det ska. Det ser ut som en igloo innut i, är typ sval och maten är mjuk. Inte helt klockrena funktioner för just en frys med andra ord.

Ville ju bara ha mina köttbullar. Nu har jag, efter telefonsupport av mamma, fått reda på hur man frostar av en frys och sa sysselsätta mig med det innan det blir varken mat, plugg eller produktinformation om sneaker balls.

Synd att det bara ingår kylskåp i min lägenhet, annars hade nån fastighetsskötare fått fixa de här.
Men, jag slår vad om att jag är en utmärkt frysfixare, det är nog en dold talang jag har :)
Bäst att sätta igång!


(Ett "vasa-barn" kom förövrigt fram till mig idag igen, vad är det med småkillar och mina ben? Inte första gången någon springer ikapp mig och försöker krama/hålla fast mig? Förstår inte...)





"- Hur gick det där då?"

Klockren lucia!

Tiden går tokfort och det är redan lucia, fick lite feeling imorse då det var ett luciatåg på tvn som fick vara på istället för nyhetsändningar från Irak el Pakistan. Var helt bäcksvart när jag gick till skolan, skulle vara där tidigare än vanligt eftersom att det skulle vara luciafirande i Djäkne. Mkt trevligt.

S-näs luciatåg kom först, lite mer avskalat än då vi såg dom i söndags, var jättefint men S blev nog lite störd av mig o J som satt näst längst fram med enomra leenden och av C som vi givit kameran så han satt på första raden och tryckte upp kameran i hennes ansikte då hon gick förbi.

Efter det ett fint och "klassiskt" tåg var det sedan KF06 tur (KF har haft lucian 3 år i rad...måste det bli ändring på... ). Mkt mkt bra gjort och oj vad jag skrattade. Drev med rektorn först, helt klockrent, "Armanikostym och HM-kalsonger, de funkar inte! Det blir kulturkrock!" för att sedan en ensam kille kommer in helt ensam utan tåg i salen och blir utskrattad men är helt seriös själv (roligast var att han verkade ta väldigt seriöst på luciarollen, 2 timmar s
enare påväg från matsalen hade han fortfarande kronan på sig!), när tåget kommer efter är det iklädda fysikrockar och glasögon (jag tror alla som läser kemi o fysik har en kärlek till sina labbrockar?), medhavandes antingen ljus, tomtebloss el rykande glas i händerna.

De drev med sig själva en stund, för att sedan börja driva med resten av skolan, min favorit var EUs del, korta lucialinnen, och "Eeeuu är här, längst ner på IQ-listan..." . Efter det var min rads tanke "Vad kommer dom göra om oss?", var på dörren öppnas "Pappa betalar"  (som vi förövrigt tänkte skriva på våra klasströjor men det blev ju inte lika roligt efter detta :P )börjar spelas i högtalarna och en kille i svartrock, backslick och portfölj kommer in och meddelar att Fö anser sig ha bättre saker för sig än att deltaga i luciatåget, men för att inte skapa oplanerade hål i programmet har man hyrt in en kör.

Helt underbara var dom iallafall,


39491-130

Som EUare i korta lucialinnen

Dagen i övrigt har varit ganska trevlig, fått en kärlek för Brie-mackorna i caféet på skolan, fått tillbaka två prov och blev nöjd, reps väldigt nöjd. Dock var planerna för kvällen att åka till Laxne o titta på min kusins luciatåg, men min farbror har blivit sjuk så det blev inställt. Vad ska jag nu göra?
Hade planerat att bli bjuden på middag, så till att börja med ska nog det problemet lösas. Sen har jag natur att göra. Säkert nått bra på tv också.


Vi kanske ska börja 7.30 nästa termin! Detta alla dagar utom fredagar, då vi istället kommer sluta 16.40. Det är helt stört tidigt. Detta pga SJ som nu ligger lägre än de någonsin gjort på min lista. Gosh..





"- Jag heter ju Karl så jag kommer bli kung eller nått."
- Pontus då?
- Näe, du kommer bli typ.....rörmokare!"






All these things I've done - The Killers

Snö?


Jag är väldigt sugen på att åka skidor just nu. Jag vill känna vinterstämning, julstämning. Hoppas på snö och liftkort lagom till nästa vecka :) Premiär i mellandagarna känns aktuellt, vore hur bra som helst.
Vart har vintern i söder tagit vägen? Vi skulle ju premiär åka i Romme? :P

S har intalat sig att det ska vara lättare att åka bräda än blades/skidor. J har lovat att lära henne i vinter, jag funderar på om jag kanske ska damma av mina väldigt gamla kunskaper? Vore väldigt roligt,  blir troligtvis som att börja om från noll men. Misstänker att jag o S skulle ha en ganska rolig stund i barnbacken?
Borde slita mig från dagdrömmandet och återgå till min verklighet så att jag kan åka härifrån med gott samvete :P


A beautiful sight, we're happy tonight
Walking in a winter wonderland



I'm dreamin' of a white x-mas

10e december, 2 veckor kvar till julafton, 10 dagar i skolan, nobeldagen, andra advent och min namnsdag :)

En himla trevlig dag om jag får säga det själv. Har hunnit med massor av diverse saker fulla med julstämning. J & jag har bakat pepparkakor, S hade stort luciatåg/julshow i Thomashallen så vi ville baka en kaka med kärlek till henne, vilket vi gjorde. Kreativt pepparkaksbak skulle jag kalla det. Då vi varken hade mjöl, kavel el pepparkaksformar men klarade oss utmärkt ändå. Sara fick ett traditionellt hjärta men sen blev det massor av olika roliga former och figurer.


Kreativt värre ;)

Vi hann även med att göra en helt ok pp-presentation inför torsdagens redovisning. Känns bra att den är klar, kommer bli super :) Vi vandrade ner till Thomashallen i tid för att få platser och lyssnade sedan på hela föreställningen. Sjukt vad små barn i tomtedräkter är söta! Jag höll på att smälta. Sen har jag även kommit fram till att jag är riktigt svag för de lite "töntiga" sångerna, inte de klassiskt fina, utan mer "de vi sjöng i mellanstadiet", favoriterna är nämligen "Jag såg mamma kyssa tomten" och "Midnatt råder".
Fick massa julfeeling och känner för att sätta igång och göra knäck eller ett tufft pepparkakshus. Synd bara att jag inte har några ingridienser el sällskap att baka med. Så jag återgår till litteraturhistoria och läser om engelska författare istället.

39491-125


Blev förövrigt lycklig imorse då det var 4 grader varmt ute, det går frammåt :D
Kom på mig själv igår med att jag enbart använder vantar i symboliskt synpunkt numera. När det är närmare 10 grader varmt på dagarna är jag inte i behov av dom men, är det december så är det. Då ska vantarna på.






Your song - Elton John



Tror att tomten slavade bort min önskning påväg till Hawaii

Tempo

Jag kan komma på mig själv ibland med att prata otroligt fort. Speciellt när jag pratar i telefonen, gärna med personer jag inte pratar med så ofta. Därför uppstår pinsamma situationer då de inte hör vem det är, el vad jag säger. Min familj tycker att jag borde satsa på att bli sportkommentator i radio. Måste lugna ner mig lite.

Har dessutom varit mer tankspridd än vanligt den senaste tiden, blir nästan rädd för mig själv som jag sprider saker omkring mig och glömmer saker. Men, om jag bara tar det lite lugnare kanske jag hinner komma ihåg det jag ska göra och lämnar också? Något jag inte heller förstår är varför det alltid är jag o EF06? Jämt och ständigt?





You can't put your arms around what's already gone  - Roxette

Positiva hål?

Jag är ingen naturvetare och kommer nog aldrig bli riktigt insatt i protoner, elektroner, olika sulfat osv.
Men jag håller för tillfället på med vårt energiarbete då jag enkelt ska förklara hur en solcell fungerar och möts av "ett laddningspar bestående av en elektron och ett positivt laddat hål" i texten.
Ett positivt laddat hål? Låter väldigt roligt i mina öron :)





Bollarna kom igår, superfina! Så, på söndag blir det ett första försök att sälja, hoppas det går bra :)




Jenny was a friend of mine - The Killers


Frammåt, uppåt, underbart

Är otroligt glad för tilllfället och känner för att skriva av mig. Försov mig imorse, startade en mini-brand på spisen, kom försent, Gudmar är inte superhård på sånt så han bryr sig inte ens om dom som kommer in 15-20 min efter vi börjat. Så, rätt dag.
Dagen blev kanon under mattelektionen då jag och S löste diverse problem inom geometri med pythagoras och hjärtan. Hade otroligt roligt åt "A-B-Hjärta" triangeln (som senare döptes till Gertrud) och lyckades faktiskt göra en del uppgifter trots flams.

Sen var det svenskaprov i Djäkne, är himla glad över upplägget på det, perfekt för mig. Jag flummade på om romantiken och hur vi borde bli mer som dom (flummiga) för att slippa pressen människor har idag osv. Totalt utflippat men jag hoppas på att kunna övertyga min mina kära svenskalärare och att han ser det som fantastiskt tänkande.

Gick med S i Präntarn innan hon gick till luciaträning och jag smått hoppade hem. Är på otroligt gott humör och känner för att både städa, diska och plugga. Kom på mig själv idag att det bara är onsdag och jag har hur många dagar som helst till nästa prov och kommer hinna börjar ta tag i min uppsats i helgen för att kunna lägga tid på annat i nästa vecka. Visst, mkt att göra. Men om jag gör det jag ska istället för att hitta på undanflykter (vilket jag iof är rätt bra på...) så kommer det här gå lysande :D

Så, nu ska jag vara produktiv!




Vardagslyx

Jag är oerhört tacksam över vårt schema nu, otroligt skönt att kunna lunka hem, fixa lite hemma, äta lunch, sova en timme, vakna, göra lite mera fika och sedan sätta sig för att plugga innan klockan ens är i närheten av vad den brukar vara då jag kommer hem i vanliga fall. Vardagslyx på hög nivå.
Har som sagt inte sovit mkt i helgen men vänt på dygnet så jag kunde inte somna igår, vilket gjorde att jag somnade när jag kom hem. Det var väldigt skönt, hade aldrig orkat läsa svenskan annars och efter min lilla powernap var det faktiskt riktigt intressant. Känner att jag fått en övergripande bild av det hela men författarna oroar mig lite, men det går förhoppningsvis bra det också...

Emellan upplysning och romantiken, Daniel Defoe och Edgar Allan Poe har jag blandat med LW & julmusik. Fick se S bilder från helgen och fick lite hemlängtan, pratat med pappa och vi kom överens om att Johann Wolfgang von Goehe inte är samma person som Johann Sebastian Bach :P
Gjorde ett försök att använda den gamla stränger ingen på gitarren, men de lät inte alls som det skulle, så jag ska köpa en ny uppsats strängar istället.

Jag hade en märklig dröm inatt igen, jag var någon form av hjälte, lite actionfilm inspirerat för jag jagade en annan på en båt och massa andra ställen. Jag skulle verkligen vilja veta varför man drömmer som man gör. Borde ju ha någon betydelse? O jag drömmer jämt bara massa konstiga saker.. :P



Rökare är som vanliga människor, fast inte lika länge.
(Mkt bra sagt. Vet inte av vem men, det är inte det viktiga)




All I Want For Christmas Is You - Mariah Carey
Stort liv - Lars Winnerbäck


3 veckor kvar...

Svenskaprov, Engelskaprov x2, Rådgivarmöte, Varuleverans, Geografiuppsats, Luciafirande, Naturkunskapsprov, Lussevaka, Naturkunskapsredovisning,  Julfest, Svenska inlämning, Adventspynt, Mini-julafton, "hejdå-middag", besök i Laxne, Julhandling, Jobbplanering, Julavslutning, Bussresa

Är en del saker att klara av innan jag får jullov. Men, det är mindre än 1 månad kvar till julafton och jag känner faktiskt att med lite pepparkakors hjälp kommer det gå fortare än någon kan säga korintögon. 


Helgen

En väldigt trevlig helg tog kl 5 imorse slut för min del. Då ringde nämligen klockan och jag o Mli fick pallra oss upp för att hinna med bussen in till Lund senare. Helt galet att jag 2 gånger på 4 dagar har gått upp 5 el tidigare. Och absolut inte sovit därefter så jag är lite trött nu men det har det helt klart varit värt.

Jag har sett Skånes hästcentrum nr 1, Flyinge är inte mkt mer än just hästar. Dock, så har ju Skåne så mkt mer att erbjuda. Jag har sett allt från otroliga chokladbutiker och rosa kaniner till gulliga hus och gangsters. Vi tillbringade lördagen i Köpenhamn och söndagen försvann i en grå popcorn-dimma.

39491-122
Köpenhamn var julpyntat :)

Jag tillbringade morgonen på tåget, försökte ta igen sömn men saknade en kudde så det gick sådär. Fick sedan sitta i Södertälje innan jag kom till S-näs o käkade lunch med klassen som precis var påväg till Vasa. Släpade runt på väskan hela dagen, upp till P10 där vi lekte hela idrottslektionen. Jag har lite för långa ben för att få plats bakom en bit innebandysarg tillsammans med 3 st andra :P

Nu ska jag läsa litteraturhistoria, "upplysningen" står på planeringen. Var väldigt nöjd över mitt minne tidigare idag då jag faktiskt kom ihåg att jag skulle ha med mig min svenskabok hem. Blev inte lika glad då J ringer o konstaterar att hon "min bok" (som var hennes..) var hemma hos henne eftersom att jag glömt den ovan på skåpet. Minnet är bra men kort.. :P

Varför kommer det jämt folk o plingar på då jag minst "anar" det?
Idag var det "Hyresrättsföreningen", jag ska tydligen få höjd hyra, de ville dom "läga näsan i blöt för".
Jag är dock tydligen inte med i Hyrersrättsföreningen och de ville att jag skulle bli medlem. Lärdomen av förra årets besök var att inte släppa in snubben (eftersom att han stod o pratade i evigheter) och sedan säga tidigt i samtalet att jag inte är myndig o inte kan skriva på några sånna papper.
Det lustiga är dock att om jag skulle betala medlemsavgiften till dom, skulle inte de bli ungefär lika mkt som om hyran höjs?




"- Det är inte så att du känner dig lite psykiskt störd?"



The Sounds - Ego