Skumt

Idag har varit en ganska märklig dag. Jag o Mli har varit i stan, skulle hinna med massor men jag tycker mest att vi åt och åkte o hämtade mina foton uppe vid Lillänge. Jag lyckades även denna gång göra bort mig i Ösd, börjar bli tradition. "Det händer alla nångång, tääänk inte ens på det" är lätt för henne att säga. Jag ville bara sjunka genom jorden.

Men men, hämtade korten, åkte hem, firade bror som fyller år och nu är jag färdigfikad o färdigduschad.
Halva min släkt var här åxå, sjukt vilken ljudnivå det blir...


Kanske blir dissad av Mli imorgon åxå, mindre roligt...
Men om det är någon jag kan ta att bli dissad för så är det faktiskt Justin Timberlake, så...
Jag hade gjort samma sak.. :P


Vinter

Första riktiga dagen på lovet. Jätteskönt, tagit det lugnt hela morgonen och precis varit ute med Lm i det sköna vädret. -1 grad, sol och massor av snö. Dock får Lm kramp efter väldigt korta promenader när det är kallt ute så den blev inte så lång som den kunde blivit.
Jag ska till tandläkaren i eftermiddag, därför känns det inte som att jag ska/kan göra så mkt innan dess. Funderar nästan att sätta mig lite med matten så slipper jag det nån annan dag då jag kunde gjort roligare. Ska även försöka få tag på O och ev låna hans kamerasladd.

Kanske film ikväll? Vore kul... Ösd med Mli imorgon, Milkee-shaake på Tehuset, inköp av vantar samt födelsedagspresent till bror. Blir trevligt :)



Och J, när MI3 är klar, ring då?


Remember

Jag har idag, som det brukar bli varje jullov (nu är det ju dock inte jullov, men snön är tidigare än vanligt..) blivit sjukt påmind om varför jag börjar längta hem. Anledningen är ett kort litet ord på tre bokstäver...
Åre
Finns sjukt mkt man skulle kunna skriva men, pjäxor, googles, knarrande snö och "folket" räcker för min del. Det är hela stämningen.

Åkningen idag var inte den bästa med tanke på att det bara var Vargenbacken som var öppen, men de gav en försmak. Det är sjukt mkt snö ute och jag o Mli ska någon dag under lovet (hoppas jag..:P ) dessutom åka skoter...

Det är kommer bli underbart :)




"Ein skoter, två skoters, tri henn fleir skotran"



(saknar förövrigt min kamerasladd...att ja skulle glömma den... :(     )

Ett nytt försök

Pga missförstånd, missade bussar och dålig sömn blev skidpremiären igår uppskjuten. Jag kom inte hem till Mörsil förrän runt 17 och då var backen sedan länge stängd. Vilken tur då att min kära vän skidåkaren hade koll på att backe även hade öppet idag. Så nu ska vi snart åka. Jag har förberett mig väl med mitt skidställ och putsat mina googles. Nu är jag redo :)
(Och som en liten påminnelse, man känner sig aldrig så snygg som när man bär täckbyxor.... :P )


En annars trevlig helg i övrigt avslutas alltså idag på ett väldigt trevligt sätt med väldigt trevligt sällskap. Otroligt bra början på ett något som jag tror kommer bli, ett väldigt trevligt lov.



"- Har du inte Living on video?
- Det här ÄR Living on video.."

Skidpremiär :D

Det är för bra för att vara sant, det är skidpremiär i Åre på lördag, helt gratis och massor av snö. Ska komma upp till 50 cm till inatt :D Jag o Mli ska åka skidor! På höstlovet :D Hur bra som helst! :D

39491-111
Bilden är tagen igår..igåååår

Skit storm

Jag kände idag en lättnad när jag gick hem ifrån skolan. Imorgon har jag ca 1 timmes samhällslektion med Gudmar, sen blir de lunch med tjejerna och sedan hade ja planerat en lugn o skön resa hem för att komma till Östersund lagom till C's fest på fredagkväll.

Men så fick jag ett samtal precis då jag kommit in i lägenheten. Mamma ringde o sa att jag var tvungen att köpa med mig mat imorgon på tåget, tillräckligt med dricka o kontanter med mig på tåget. Blev även förbjuden att sätta på mig på tåget utan att fyllt på mobilen.

Min  "lugna, sköna uppladdning för kvällen" kommer alltså kanske/troligtvis bli ett förseningshelvete på tåg...Jippie...okej att storm kanske kan va trevligt... Men inte imorgon!

Sen blev jag ytterligare deprimerad av "Mr Tiptap", men det är som föreläsaren sa idag..."en heeeelt annan historia.."

Ikväll blir det packning och finslipning av affärsplan. Även fler goda råd från min över hypade mamma :P ;)


Over and out

Affärsplan

Efter att ha skrivit på företagets affärsplan sen jag kom hem kl 19 är jag nu nästan klar. Väntar på de sista bilagorna från S, sen ska det vara fine tror jag...Tillfälligt för att det ska räcka att skicka in just nu iallafall. Nån höjdare för tävling är det inte..

Men, trött o sliten, ska duscha nu. Imorgon blir det mer företag, sen ska vi förhoppningsvis kunna avklara allt det på eftermiddagen så att jag kan packa och göra allt klart för fredag imorgon kväll utan att känna mig halvt sönderstressad. Men risken för det finns nog den åxå...

Men men... Det går frammåt iallafall, det är viktigast..


Glöm inte att rösta på nr 1 i Strängnäs lucia btw! :D
S kommer va finast :)

Det strålar en stjärna

Jag sa ju att du skulle gå vidare gums! :D
Vit skjorta imorgon och sen är det bara att börja samla tior ;)

Sarakul♥

Företagande

Idag efter skolan gick företaget och åt lunch samt bestämde massa vitkiga saker. Vi satt väldigt länge men fick även mkt gjort :)
Jag har nu renskrivit vårt samarbetskontrakt, så det ska bara skrivas på sen är vi bunda tillvarandra i all framtid...Eller nått i den stilen ;)

Jag ska göra käk nu, vet inte riktigt vad dock.. Visar sig väl :)

Ångest

Idag har jag varit negativ. Hoppas på en bättre dag imorgon:P 
På idrotten var det simning. 2 km skulle vi simma. Kändes som jag simmade o simmade men inte kom nånstans alls. Tur att Sara höll räkningen på sig själv så att jag kunde kontrollera ibland eftersom att ja tappade bort mig några gånger. Gjorde även "längd dyk", 16 meter och 3 poäng till i samlingen som för mig inte är så stor eftersom att jag inte var med sist.

Men men...de ja skulle komma till är att jag fick ångest efteråt. Det är sjukt länge sen jag spang, vilket märks på flera sätt... Det ska det bli ändring på... Peppa peppa...

Inte nog med detta så spelas Gyllene Tiders "Solsken" på radion nu...
Behöver jag säga att det självklart regnar i Strängnäs?
Härliga minnen iallafall :)



Jag mår aaaapaaaa

Sms

Het du. Jag hoppas ni har holgit. Jag är inte full bra glad. Ring imorgon!

Jag vet inte om jag konfer hem. Det är brynärsa norskar har! Och jätteroliga

Vi räknar dig. Hoppas du hårt. Surrar Malin o Sarakul

Registrerade

Härmed är företaget nästan helt registrerat. Nu ska bara registreringsavgiften in sen får vi officiellt kalla oss UF-företag. Det blir nog bra. Kom på utveckling av vår idé idag som känns mkt bra. Hoppas att det blir som vi vill :)

Jag har ätit en supergod middag by my self såhär på söndags eftermiddagen. Nu blir det fortsatt företags spanande, ska maila RK-sedlar till pappa så att han kan skriva ut sånna till mig att jag har dom så fort som möjligt.. :)





"-Hörru Tomten! Jag har kommit på vad jag vill ha! 1,90 lång, mörkhårig, muskulös!
- Okej, det fixar jag till julafton!"


Halvmeter

Såg precis ett inslag på nyheterna om strömlösheten i Jämtland. My gosh vad snö det har kommit!
Pratade men mamma lite idag igen, massor av snö hemma nu, hon var tveksam till att allt skulle hinna smälta bort innan jag kom, speciellt eftersom att det tydligen skulle komma mera inatt.
Dom har tappat upp vatten i hela badkaret och hinkar o grejer hemma. Dom har tydligen varnat för att vattnet kommer försvinna för att vattenpumpar strejkade el nått.

Jag är fortfarande trött, har fått ont i halsen igen. Men men. Jag har hämtat mig från att vara "mast" på AV-feste igår iallafall ;) Det var roligt. Ikväll har jag planerat nästa helg+veckan efter det med dom där hemma. Blir nog himlans trevligt det åxå :)


(Låt spelas)
AFC
- Dubbel-V!!

Strömlöst

snö
Jag förstår varför det såg ut såhär igår... :P

Jag pratade med mamma precis. Det är totalt snökaos hemma. Snö upp till knäna på henne, det är massor av snö :D
Dock har dom haft strömavbrott som  9 999 st andra i Jämtland pga av just snön sedan igårkväll, vilket hon inte var allt för glad över... Spec eftersom att pappa som skulle åka till Järpen för att kolla om det var öppet där (allt var stängt i Mörsil pga strömlösheten...) och fylla på gasol, hade glömt gasoltuben xD
Det är pappa i ett nötskal.

Fast jag skulle hatat det om det var jag som satt hemma utan el för tillfället kan jag inte låta bli att tycka att det är mysigt. Troligtvis kommer det inte ligga kvar tills jag kommer hem, men hoppas kan man ju göra.
Gud vad mysigt det skulle vara... :)

Fiskbulle?

Det blev tillsist att jag o S går på Aqua Vitae festen ikväll. Tema: havet. Vad sjutton ska man ha på sig?
Mli tyckte att jag skulle sätta på mig de största beigea o bylsiga kläder jag hade och säga att jag var fiskbulle. Känns dock inte jättehett.
Jag ska diskutera det hela med S, får väl bli C's "Nyss hemkommen från Ålandsbåten" annars. :P

SNÖ :D

Snööö :D
Det har snöat hemma, får värsta julfeelingen av Ösd-bilden :D Vill handla julklappar med mössa på nu =) Den typ helt vita bilden ska föreställa en plats i Åre, där är det dock snöoväder, o är därför helt vitt :D
Jag vill ha vinter :D


ösd3snö


Bortgjord

Det är verkligen min offervecka den här veckan. Grattis Sara! ;)
Idag innan vårt ES-möte stod vi i en liten grupp utanför Djäkne och pratar om morgondagen. Jag som tycker att det ska bli skönt att sluta tidigt för en gångs skull imorgon (läraren ledig) utbrister, något för högt, "Det ska bli så jääävla skönt att slippa naturkunskapen imorgon". Jag förstår inte riktigt varför hela gruppen helt plötsligt ser ganska låga ut. Jennifer nickade med lite försiktigt...Förrän ja får en rejäl knuff i ryggen. Där stod min naturkunskapslärare...


Relax

Jag har tillåtit mig själv att ta en sofkväll ikväll. Borde läsa svenska, kanske gör de lite senare men inte just nu. Jag har diskat bort Mount Diskrest precis och lyssnat på massa bra musik. Har inte överdrivet mkt saker kvar att göra o de som ska göras gör jag imorgon. Orkar inte med "plugga varje dag" metoden...Inget för mig.

Lyssnar på en live version av "Ring snuten" nu, rätt skön...
Fattarus "Bättre" hittade jag på en gammal skiva jag har, åxå mkt bra låt =)
 Linda borde förövrgit kallas nått i stil med...
Queen Linda eller nått i framtiden, hennes kampanjer går med framsteg :)
Ers Höghet;)

"-Vad va det där för språk?
-Engelska
- Tyska kanske....
-Engelska
-...Eller danska...
-ENGELSKA för i helvete!"

Negativ

Jag känner mig otroligt negativ för tillfället. Gör ont i munnen, huvet och jag känner mig seg i hela kroppen. Har suttit med geografifrågorna för provet imorgon och skrivit sjutusen fel.
Typ "de bor fler människor i s-näs" istället för "fler människor i Sverige"..Jag håller på att somna..
bör man ta åt sig av

"You can't put your arms around what's allready gone" ?

Jag börjar ge upp snart och skiter i om jag får göra omprov eller inte... Orkar inte.. :(


Orkar inte...

Jag orkar inte mer
Vill inte vara kvar
Jag längtar hem till er min kära mor o far
O maten smakar skit
Jag känner mig så klen
Jag hunsas hit o dit......

Jag vill åka hem


Till råga på allt är vår rektor en gammal miliär...
Jag vill ha lov...Nu...

Time

Det är konstigt...Tiden går så sakta när man längtar till något men när man sedan kommer fram eller glömmer att längta ett tag går den istället sjukt fort. Pratat med Mli ikväll, trevligt...Var uppenbarligen ett tag sen jag ringde internatet med tanke på telefonnumret men...

Kollade även min inlogg på skolan...110 lektioner har jag haft sen jag började i höstas...Inte ens 10 veckor har gått...O närmare 140 timmar...

Känner lite som S för tillfället...
"Jag hatar det här, jag vill inte gå i skolan mera..!"


Plugg

Så, nu är den stört fullmatade veckan för nära, det känns.
Har hur mkt som helst att göra och de viktigaste sakerna har jag inte ens hemma. Känns bra...
Tänkte skriva min uppsats, labbrapport samt svara på Naturfrågorna idag iallafall, så är de gjort senare i veckan. Blir geografi non-stop imorgon och på tisdag...

Kärleken är inte blind...

...men ganska närsynt

Stockholmsdag med skolan igår. Vi besökte DN/Expressen samt Postens huvudkontor. Mellan besöken gick vi på stan och käkade. Inne på Åhléns City skedde något som inte hänt på länge. Jag blev kär....I ett par skor. Kärade ner mig totalt i ett par superfina bruna stövlar i läder, utan klack (perfekt för mig) och...allt var perfekt... Fram till att jag såg prislappen. Jag har ganska hög smärtgräns när det gäller skor. Men de här stövlarna kostar lika mkt som mobilen jag tänkt köpa eller 2 par billigare jeans, några koftor, toppar och en jävla massa hårgrejer + mat ute i 2 veckor...Tillsammans.

Trots detta kan jag inte släppa dom, om jag hade haft pengar hade jag köpt dom, om jag så skulle få leva fattigt väldigt länge framöver och dessutom inte kunna prata i mobilen (eftersom att den håller på att krascha totalt...) så skulle jag nog köpt stövlarna... Nu är det väl ganska tur att min mamma inte har lika hög gräns som jag för skorna så jag ansträngde mig inte ens för att ringa henne o fråga...

Men... dom är fina..:(
Kanske ska gå å köpa en trisslott för att trotsa att det är fredag den 13:e idag...



"Men, vi kan väl inte elda dinosaurier??!"



Faan

Brassarna skulle ju inte ha nån öppen träning ju... O fan för Saras, Anton...:P
Fan för Rättskunskapen åxå, kommer inte gå som jag vill imorgon. Lyckat att somna i boken...

Hunks

Wey, 2 favoriter i intervju i samma sändning :) Kan det bli bättre? :D

Kim & Ronaldinho

Skolfoto

Samma dag som min kära Mli blev fotad fick vi vår skolkatalog :D
Eller, hela klassen (troligtvis) utom jag fick, eftersom att min skickas hem till Mörsil. Jag har dock ringt pappa och han ska posta min ikväll/imorgon så att jag, om han kommer ihåg, har den på onsdag.

I vilket fall. Jag vill veta hur klassfotot blev, Sara sa att det blev bra men jag vill ju se så...Sara ska skicka några bilder sen som hon fick ta med sin digitalkamera ...Hon skulle bara äta först... Goosh :D


Berns

Helgen har gått tokfort. Har gått upp kl 8 både lörd o sönd men haft kul, så de har de varit värt.
Idag skulle vi hinna hanlda, städa undan lite samt sätta upp min spegelvägg innan 14 då mitt tåg gick o M, P & P var tvugna att åka hem.

Dom lämnade mig i Läggesta, där träffade jag Sara o sen åkte vi, med Jennifer upp till Sthlm för att gå på Berns. Vi käkade god mat på Donken i Kungsan (Probably Sveriges bästa...Extra pomme + kolaglass? ;) ) innan vi gick till Berns där vi fick sitta o vänta väldigt länge. Höll på att gå där ifrån flera gånger men vi stannade hela tiden o är i efterhand glada för det...

The man him self, Bananerna, Gråa utbuktningar och hemska nylonstrumpbyxor samt bruna mjukbyxor som var riktigt fula. Toppen :)


Gå å kolla på Gangster när den kommer på bio allihopa.
Vi o Micke Persbrandt xD

Fotboll =)

Trodde faktiskt inte att de skulle bli en sån trevlig dag som det faktiskt blev. Det ösregnade imorse, jag var småirriterad på mamma o Pär och vi såg ut att aldrig komma ifrån Ikea. Jag trodde dessutom att Sverige till max skulle spela oavgjort mot Spanien, men de slutade 2-0.

Jag o Pär yrrade runt på söder, köpte skor, sen gick ja o mamma o shoppade bla scarfs o ja (dum som ja är...) tackade nej till en superfin väska som skulle matcha min kappa huur bra som helst...

Väl på Råsunda spelade inte Kim Källström från start...I halvlek kände ja att jag var tvungen att visa lite support och hade dessutom rätt att han skulle komma in i typ 75:e minuten... Mr. Källström entrade planen i typ 73:e... Sverige vann iallafall, Elmanders mål var riktigt snygg och vi satt på rätt sida för att få se de bäst :D Weey.

En bra dag. Imorgon kväll ska jag o tjejerna till Berns i Stockholm. Micke Persbrandt o co. Kan bli kul det åxå... :D


Fotboll =)

"-Gratis souvernir löpsedel....
- Näääe
-....med Kim Källström??!
- Jaaa, tack!"



Berns?

Eftersom att vi inte kom iväg till Sturecompagniet sist är jag nu väldigt sugen eftersom att chansen kom i helgen igen, fast på Berns den här gången...Ska prova min svarta klänning med lite piffpiff till o se...

Vore sjukt roligt... :)

Update: Jag provade klänningen, blir nog rätt bra om ja får fixa mig lite mera. Kommer bli grymt tjejer ;)

Wanna sleep

Jag är sjuk trött nu. Gick o la mig försent igår så jag har varit trött hela dagen.
Känner mig negativ till de mesta för tillfället så ja ska gå å lägga mig om en timme eller något...

Skulle vilja ha på mig en längre svart mysig tröja imorgon. Synd att jag inte har någon sån bara...Borde införskaffas. Sen skulle jag även önska att mina drömskor för hösten kunne hoppa in i min hall.
Skulle va mkt lättare så eftersom att jag inte vet hur dom ser ut och var dom finns... :(

Stolt

Vi fick tillbaka våra matteprov idag, jag blev väldigt förvånad över mitt resultat, men oj så glad :)
Vågade varken kolla igenom hur jag uppnått poängen eller kontrollräkna men har börjat förstå att jag kanke borde lägga ner lite mera tid på plugg framöver...Kanske kan löna sig?

Om inte höja mitt snitt som jag med besvikelse räknade ut igår...
Resten av eftermiddagen tänkte jag ägna åt att skriva en labbrapport i naturkunskap och ev. läsa lite rättskunskap...

Update: Har kommit fram till att jag vet väldigt lite om kemisk krigsföring, allelopati och växten ljung sam hur denne "beter" sig i olika situationer... Labbrapporten går inte så bra...

Fotboll

Okej, Sverige-Spanien på lördag ska bli jättekul. Men jag skulle vilja gå på tisdag åxå...
Hur ofta får man chans att se Brasilien?För 175:-..? I Stockholm dessutom..?

ron

Orientering

Vi hade orientering på idrotten idag. I ösregn mitt ute i skogen, lost ett tag så vi missade två kontroller men jag o Kalle kom iallafall på en väldigt bra andraplats=)

Jag tyckte faktiskt att det var riktigt roligt, trots att vi alla såg ut att ha badat med kläderna på, jag ramlade o slog knät och faktiskt virrade bort oss så vi missade kontroll 6 & 7... Men, som sagt.. Nu har jag återfått värmen efter en lång dusch, sitter o funderar över middag...Önskar dock att mamma hde vart här o kunde laga mat till mig nu...funderar nästan på att beställa en pizza...Vore dock väldigt onödigt...


Aktiv

Om man jämför med gårdagen har jag faktiskt varit riktigt aktiv idag. Städat, diskat & handlat.
Gick i mina svarta pumps ner till stan för att ge dom ett sista försök att bli snällare.
Tror det gick bra :D Hoppet om att kunna använda dom en dag utan att få skavsår lever... :)

Ikväll börjar FC Z :) Weei