Rastlös?


Jag vill flytta. Inte "hem", inte till nån annan stad för tillfället, utan närmare centrum. Fick höra att H fått en lägenhet på Storgatan idag, grymt avundsjuk.
Så, jag har lite planer nu. Ska flirta lite med pappa till o börja med. Hoppas på att inte tillbringa trean i den här lägenheten. Hoppas på det bästa.

Seg dag annars, gick väldigt långsamt, men vi han med massor, hade en lyckad redovisning om Keynes på Internationella ekonomin, T-bear verkade gilla det även fast jag inte tror att någon fattade vad vi snackade om o jag skulle ljuga om jag var helt 100 på det själv också.. :P
Läste en grymt lång text av rysk författare på svenskan för resten av klassen innan vi fick gå tidigare.
Efter vårt möte gick jag o bytte min sladd som var för kort, dom hade ingen 10m o jag orkade inte gå till Euronics så jag får ta det imorgon. Köpte upp mig på krämer, så nu har jag så jag klarar mig ett tag tror jag.. :P

S följde med mig hem, trevligt trevligt =) Vi satt o pratade innan hon skulle vidare på veckoenlig "simtur" med A. Ätit massa choklad så jag är sjukt "mätt" nu.. Inte sugen på mat alls så..

Har en ganska ledig kväll, mkt skönt! Blundar väl lite för de kommande men...det tänker jag tillåta mig att göra också :)

Kom precis en snubbe från Natti o plinga på...stor pizzakartong... Skulle vara rätt kul o säga att det var min pizza.. haha :P


Laters




"- Så, några frågor om Ostindiska kompaniet?
- Alltså...vad har ost med saken o göra?"

SNOOK

Grammis till bästa svenska hip-hop gick till SNOOK, mkt väl värda!

Har ägt sen i april för min del, så jag är mkt glad att dom fick det :)
Liveframträdandet var också grymt, vill hitta en live-version av låten...

39491-145

Kortis, tjockis, lång o blond
Kom, kom, kom, kom kom igång
Rör din lilla rumpa runt
S-n-dubbel O- k är lika med dunka-dunk

Pulkåkning :)

Idag åkte vi pulka/madrass/sopsäck på idrotten. Mkt roligt, jag såg ut som ett levande snömonster.
De flesta hade lyckats bra med sina klädval, jag var inte en av dom. Hade blivit mobbad av folk i min gamla klass om dom såg hur jag såg ut.. ;)

Roligt hade vi iallafall :)

39491-144


Kvällen ägnas åt Keyneismen, matlagning, fix av lägenhet samt frisyrfunderingar. Back to basic.
Snart är det lördag igen...



"- Står det nått om att dom gör hamburgare?
- Neej, det står hur dom ska göra rent toaletterna!"


Energilös, idag är en "längtar hem-dag". Vill slippa alla "måsten" nu. Orkar inte fixa mat, ha hyffsat städat, komma ihåg allting som är "viktigt" o plugga. Det är en seg dag. Hoppas morgondagen blir bättre.
Men snart är det lov, ska bli jätteskönt :)


Moneybrother står för musiken ikväll, ska försöka komma ihåg att köpa en sladd imorgon, skulle vara väldigt skönt :)

Aqua

Jag o tjejerna gick till Aqua så fort vi slutat O&L. Jag lyckades ta den första tiden. Imorgon.
Så nu har jag lätt panik över hur jag ska klippa mig.Sitter o kikar på internet på bilder och försöker få inspiration. Skulle vilja ha en förändring, ganska stor förändring men är för feg o tycker ändå att det är rätt ok som det är nu...Men jag vet inte alls.

Usch vad svårt det här är... Ska bli otroligt skönt att toppa iallafall. Förhoppningsvis vågar jag väl göra lite mer än så också...

Husligt..

Jag har bestämt mig för att vara lite huslig idag. Tvättstugan om typ en timme, ska tvätta allt som tvätta går ungefär.. Måste ringa mamma o rådgöra om gradantal..

Ska städa lite också, förstår inte hur fort det blir smutsigt/stökigt här inne. Helt sjukt..
Så kvällen blir väl inte jätterolig men känns väl forhoppningsvis bättre att komma hem imorgon eftermiddag.

Jag o S ska boka klipptid imorgon, på tiden. Vet inte hur länge jag har snackat om att jag ska göra det. Har inte bestämt mig om jag mest ska toppa eller våga mig på en lite större förändring men det återstår att se.

Har beslutsångest ang Kungsberget med skolan. Var helt inställd på att inte åka ett tag, men nu kan jag ev få ner mina egna skidkläder+googles o då känns det mer lockande. Isåfall skulle dock min plan om att åka med liten resväska upp på lovet raseras och det är något jag längtat  efter. Att resa med liten packning. Så vi får se.
Först och främst borde jag tänka ut om jag ska anstänga mig för att inte frysa ihjäl under morgondagens idrottslektion, eller åka som jag är. Det får också tiden utvisa.


Sommarkänslor

Ella fyller år idag :) Glömt att skicka hennes paket, har lite dåligt samvete över det, men får göra det i veckan.


Later

Zzz...

Jag är rätt seg nu, kvällen igår blev inte riktigt som tänkt men himla trevlig ändå.
Inte mkt sömn inatt, vaknade för ett tag sen av att jag var hungrig. Tjejerna sover fortfarande på soffan.

Skulle ha varit nere i Präntarn o köpt make-grejer men får vänta till måndag. Klarar mig förhoppningsvis ändå.

Idag skulle vi ha skrivit affärsplan o gjort massa grejer med företaget. Känns inte jätteaktuellt just nu:P


Later



vantproblem...

En otroligt seg dag. Jag är tacksam över F som verkar ha överseende med att det inte är normalt att vara supertaggad för en timmes lektion 15.30 på fredagar.

Har mått lite konstigt idag, yr & yrslig (?) imorse, G gör dagen värre än den kunde vara. Men vad gör man? Förhoppningsvis slipper vi honom helt o hållet nästa år.

S drog till Polisen på lunchen, jag o J passade på att gå otroligt sakta till/från Vasa, bäst att passa på när det äntligen blivit något varmare. Dock är det inte tillräckligt varmt ännu att gå utan vantar. Vilket är lite synd då jag har otroligt svårt att hålla koll på mina. Eller, nu har jag även tappat bort pappas, eftersom att mina försvann för ett tag sen. Jag har tittat efter vantar här i S-näs men utbudet är ju knappt o de enda jag hittat ät "porris handskar alá J", vilket inte är vad jag letar efter.

Ikväll kommer tjejerna hit, vi ska väl ta det lite lugnt o se vad som händer sen. Vi får underhålla oss bäst vi kan.
Innan det ska jag äta, är otroligt hungrig. Även plocka undan lite. Har insett att jag har för mkt småprylar om man ser till lägenhetens storlek. Ska försöka klura ut någon bra lösning till det så att det kan vara lite mer "rent". Börjar kännas som lägenheten blir mindre o mindre :P

Nu ska jag göra käk.


"Minns inte, finns inte"

Saknad?

Känner mig glad och positiv trots en ganska negativ dag och vecka överlag. Presentationen gick lysande för tjejerna, min egen del svamlade jag bort men är helt ok ändå. Pratade med S efteråt om hur det är möjligt att jag är så sjukt dålig på att prata o formulera mig muntligt då fallet inte alls är så skriftligt när jag anstränger mig.

Vilket som, fikade med S efter presentationen. Upptäckte att jag fått lön idag vilket var en mkt trevlig överraskning så jag kände för att gå o köpa lite grejer till hår & naglar men blev stoppad av S som tyckte att jag borde spara pengarna. Vilket jag också borde. Tror jag kommer gå förbi o köpa det imorgon istället. :P
Skrev även in mig på trafikskolan påvägen hem, ska troligtvis börja läsa teorin snart, spännande. Mamma har varit sjukt pushade sista tiden o jag vill ha kortet så fort som möjligt så det lutar åt att jag ska börja.

När jag ändå är inne på mamma så tror jag faktiskt att hon saknar mig o nog tog åt sig lite då vi rök ihop lite för ett tag sen. Hon sa igår att hon hade köpt kläderna jag nämnde sist jag var hemma att jag ville ha, o för en stund sedan ringde hon o frågade om jag ville ha en jacka hon stod o höll i. Trevligt.
Jag känner mig dock som en bortskämd, otacksam snorunge med tanke på att jag postade ett brev hem idag. Usch..

Vet inte vad som händer ikväll, borde skriva om affärsplanen o kolla upp datum för inlämning av den till tävlingen men just nu har jag ingen lust till det. Om det inte var så mörkt o kallt ute hade en runda i spåret varit skönt. Men nu får jag väl hitta på något annat.

Såg f.ö sjukt gulligt örngott idag då jag o tjejerna fördrev veckans längsta håltimme. Skulle nog passa rätt bra hemma hos mig :)

J var otroligt söt idag, jag älskar din schitzofrena känslo-berg & dal bana! (-Ååh, taack B! Du sa HEJ! Det märks hur du ställer upp för mig!")

Skulle behöva lite värme nu, önskar ibland att jag hade ett badkar. Eller en bastu. Fast en bastu vore lite underligt i min lägenhet...
Känner för att göra något väldigt vintrigt (skidåkning/skoter), bli riktigt kall o genomfrusen o sedan basta i bra sällskap(lät kinky? :S ). Förhoppningsvis erbjuder sportlovet mkt sånt o att jag troligtvis inte verkar ska jobba känns faktiskt bra just nu. Jag räcker inte till för att träffa alla jag vill om jag ska jobba hälften. 1 vecka är kort tid...


Later



" - Tänk om han kunde ge mig... en sked!"
Alla hjärtans dag närmar sig :P


Big Japan - Left on the bed



Jag förstår faktiskt inte...

Musik

Företagspresentationen är äntligen klar, så även hälften av bilduppgifterna .
Mamma ringde o överraskade med att ha köpt kläder till mig som jag pratat om förut. Gjorde mig glad :)
Ska försöka komma ihåg att ringa körskolan imorgon, dags att börja ta tag i det där.
Mamma var skönast också, vi snackade om Berlin, hon började snacka om nått affelwienen (min tyska suger...), äppelvin skulle det iallafall vara, som hon ville att jag skulle handla. Jag berättade sedan att det var olagligt att ta in det eftersom att jag inte fyllt 20. Först tyckte hon inte att de lät bra sen när jag sa att dom inte kollar bussar ändå så verkade hon glömma bort den lagen. Haha.

Ändrade planer för kvällen, fick lite andra saker gjorda.
Lyssnar på Eddie Wheeler o Big Japan.
Mkt bra båda två, rekomenderas starkt.


Close to you - Eddie Wheeler
Practical - Big Japan

Hål

Vårat schema är verkligen speciellt. Håltimmar är "såå 90-tal" enligt rektorn, o jag har faktiskt varit aktiv o utnyttjat några av dom.  Men idag känns de tungt. Speciellt när halva klassen slutar 11.30.

Men, vi sitter nu o halvjobbar lite inaktivt med vår presentation till företaget vi ska göra på torsdag. Mkt snack också. Gs lektion var sömnvarning på som vanligt. Faktum var att flera i klassen somnade till filmen. Inte jag dock. 

Men, bild sen. Borde ta o rita minst en bild innan lektionen börjar om nån timme.


Helt sjukt att jag fortfarande är trött efter i helgen, somnade för sent igårkväll också, ändring på detta.
Min mamma ringde o gnällde på hur jag klär mig igår o jag märker att mina fasta ståndpunkter vad det gäller kläder/väder. Jag har nog fjollat till mig.


Nu ska jag väl göra som resten av laget. Företagande...


"-När det är så här kallt handlar det inte om att se snygg ut, det handlar om överlevnad!"

Partey

39491-143

Redo för vidare vandring, here we comes :)

Sovmorgon

Fick vakna av mig själv imorse, superskönt. Somnade väl inte så tidigt som jag velat igårkväll men inte för sent heller. Åt frukost i sängen samtidigt som jag läste min bok (Patient 67)som fortfarande inte är utläst, tänkte försöka läsa ut den i helgen, har massa annat jag måste börja läsa o vill bli klar med den där.

Har tagit det lugnt, plockat lite, strötittat lite på störtlopp o precis duschat nu. Ska börja fixa mig iordning så att jag kan gå ner o handla mat med tjejerna sen. Känner mimg förtillfället lite för trött för att göra något ikväll men jag har varit trött mkt den senaste tiden o har en känsla av att de försvinner med lite bra musik o gott sällskap. Hoppas på en rolig kväll :)

Har fortfarande inte bestämt vad vi ska äta, kommer sluta i ngt töntigt enkelt, borde skriva upp vad man behöver till en av fiskrätterna vi snackade om igår, ingen av de andra lär nog tänka på de just nu... ;)
Men, nu bör jag kila om jag ska slippa bli sen.

Later


What goes around, comes around - Justin Timberlake


Låång dag

Veckans troligtvis längsta dag är avklarad. Jag tycker att det är riktigt taskigt att lägga schema så att man slutar 16.30 en fredag, efter lunch har vi 3 lektioner. Alla över en timme långa. Dock var jag piggare än jag trodde inför sista lektionen. Läraren som jag bara får bättre uppfattning om sa flera gånger hur glad han ar över att vi hade lyssnat, låter lite kul när de kommer från en lärare. Vad ska eleverna göra om inte lyssna på lärarens föredrag? :P
Dock hyser jag större agg mot G än på länge. Legat rätt lugnt ett tag men människan går inte att kommunicera med. Innan jag efter lektionen idag gick för att prata med honom tänkte jag verkligen på att vara lugn o sansad (har varit lite olika med hans o mina samtal tididgare...) o att ha tålamod med att förklara på flera olika sätt eftersom att han sällan förstår, o jag kan ha svårt att förklara vad jag verkligen menar. Men efter 3 riktigt bra försök från min sida o han fortfarande inte lyssnar på vad jag säger utan pratar om något helt annat gav jag upp o gick därifrån. Det är nästan komiskt vilket irritationsobjekt den mannen är för så många. Kan inte annat än att skratta när jag tänker på:

"Hej gummor, jag älskar er o saknar er jättemkt, men vi syns på måndag. Jävla G"
Det smset talar för sig själv tror jag.. :P

Köpte en topp i en märklig färg idag, har förbjudit mig (eller..S hjälpte mig att förbjuda mig...) från att köpa flera svarta plagg nu, eftersom att hela min garderob inprincip består av grått & svart. Så, ändring på det.
Jag tänkte även vara lite banbrytande och prova nått nytt, så det blev en ytters konstig färg på en söt topp i övrigt. Blir förhoppningsvis den imorgon. Jag vänjer mig mer o mer vid färgen, trots att jag känner mig lite osm Carola i den...

Ikväll ska jag ta de lugnt, förhoppningsvis somna tidigt för att imorgon möta tjejerna hyffsat tididgt, handla födelsedagspresenter, mat o sedan laga middag för att senare gå vidare. Hade en tanke på att kanske damma av Kaj, men jag är inte riktigt säker...Får se om ajg kommer ihåg det imorgon...

Later




"-Han uppskattade de tyska kvinnornas kyskhet, annars var hans tycke för tyskarna inte så smiskande"


Impulsshopping

Idag har vi jobbat och varit ganska aktiva med företaget, behövs, legat lite på is ett tag. Men nu är vi igång igen och har kommit fram till att vi ska lägga lite mer energi på försäljning.

Efter skolan gick jag till Präntaren. Jag såg igår ett väldigt spännande recept som jag tänkte försöka mig på att laga, jag äter annars väldigt enformigt och med samma ingridienser så idag blev det mkt från Coop som jag nog aldrig handlat i hela mitt liv. Spännande! Får se hur det går o smakar sen bara ;)
Tänkte på igår när jag var där, varför jag handlar där istället för på Ica egentligen. Gillar o har nog alltid gillat Ica bättre. Coop har otroligt rörigt, dålig prismärkning, ingen struktur eller logik alls bakom placering av varor och dessutom, upptäckte jag idag, grymt otrevlig personal. Och sämre utbud...
Fick gå till Ica senare för att "kompletera" de som inte fanns på Coop...

Han även med att i jakt på en festtopp köpa en mysset, ett par jeans o ett par leggings. Alltså inget av det jag egentligen var ute efter.. :P Min tanke då jag gick ut från matbutiken, där jag var först, var "Det är så skönt att ha pengar, nu ska jag försöka att inte bränna allt direkt". Lyckades inte så bra... 10 minuter senare, några hundra fattigare.. :P
Tror dock att jag ska lämna tillbaka mysgrejerna, jackan var lite kort och även byxbenen... Känns tungt då de satt otroligt bra upptill.. Byxorna alltså. Om jag skulle behålla dom skulle dessutom den totala summan för myskläder denna månad nå pinsamt höga siffror så jag tror att dom får följa med ner imorgon el på lördag. Men som sagt...Byxorna satt otroligt bra, var supersköna och snygga, om man bortser från att de fattas nån cm...

Ska som sagt laga spännande mat om en stund, hoppas att det blir gott.
Riktigt stolt över mig själv att jag vågar mig på så många nya saker på en gång :P




"-Ursäkta, jag har sträckt skinkorna, ni skulle inte vilja hjälpa mig att plocka upp mina nycklar?"

Grattis Linda!

39491-142

Happy Birthday to you, happy Birthday to you, happy birthday dear Linda, happybirthday to you!
Fira ordentligt och utnyttja ditt leg bäst du kan nu ;)

Brieberoende

Jag har ganska fort kommit in i att vara hemma mkt senare än tidigare och ha långa håltimmar på dagarna, man vänjer sig fortare än man tror, inget att göra åt schemat heller så det blir väl bara att accpetera läget och framöver kanske börja utnyttja håltimmar som studietid så att man slipper det hemma på kvällen sen. Känns tungt när man väl sitter i skolan o är mkt mer sugen att fika el något.

Har märkt att jag har 4 nya ämnen just nu, vet inte vad jag tycker om Internationell ekonomi ännu då vi fick en märklig början på den kursen med ett grupparbete innan läraren berättade vad den handlar om. Men, blir nog bra till slut vilket fall.

Skolfikets mackor med brie&salami är outstanding, hade nästan glömt bort dom när jag idag, återigen föll i fällan. Farligt nu när vi faktiskt har tid att gå dit varenda dag.

Jag provade en skinnjacka med S efter skolan, otroligt skön krage, bortsett från den såg jag ut som en blandning av en gammal klasskompis som inte är en av mina modeikoner och en mc-brud som misslyckats se farlig ut. Dessutom var den alldeles för kort i ärmarna. Som vanligt.. :(
Ska verkligen anstränga mig för att hitta en vårjacka iår. Har inte varit i behov av någon förut så när den upptäckten slog mig förra året, slog den mig hårt.

Upptäckte nyss att jag tydligen lyckats köpa fel sort kyckling. Jag vet inte vad jag köpt förut, men nu har jag iallafall bröstfiléer. Vilket innebär att det var 3 st kolosalt stora bitar i påsen, tillskillnad från det iallafall 15 de brukar vara annars. Fast mindre dock. Spännande...kanske ska tillaga dessa på ett mindre snabb sätt.



"- Varför köper man en laptop för 22 000?
- Men det är praktiskt, då slipper jag be om skjuts när jag ska på LAN!"
Som sagt, fö05b, dina vänner i nördigheten





Har kollat på bilder... Ingen är så het som jag i grön byxdress, haha

Idrottsgalan

Idrottsgalan ikväll, har tittat mestadels på den men även zappat lite mellan en dokumentär om "Lundsberg". Där kom dagens mest...märkliga kommentar.

"Det var vissa som tog taxi till Örebro, flög till Heathrow, tog taxi till London, åt lunch för att sedan åka hem igen o vara tillbaka innan "innetid" (---) Många har tillgångar men det är inget som märks med divalater eller något sådant."
rektorn på Lundsberg o jag kanske har olika uppfattningar på divalater?


Tre Kronor fick pris som bästa lag men inte Jerringpriset, det tog Kallur.
J får kalla mig tönt om hon vill men jag tycker verkligen att det är hur kul som helst med sånna här galor, med sport på tv överhuvudtaget. Även om jag tycker att VM- &OS-guld samma år kanske är lite större än Kallurs EM-guld så är hon välförtjänt också. Flera än hon o Tre kronor.

Varje gång jag ser klipp från Paraguay-matchen i somras kan jag inte glömma hur avundsjuk jag var på killen som satt brevid mig på tåget upp i somras. Han fick ett samtal och fick höra att han hade fått biljetter, han var hur lycklig som helst. Troligtvis ännu lyckligare väl där. Men, jag hoppas på EM i Schweiz/Österrike...Eller nått.. :)

Micke Tornving gjorde en skön grej om en Gäddedebo, roligt, eftersom att han nästan är därifrån. Orup stod för kvällens fulaste blixtlås, vet inte om jag sätt något så illa på väldigt lång tid.


39491-141
Lundqvist

Efter klipp från medborgarplatsen i februari måste jag lägga in den här bilden.
"Man lever bara en gång"




Varför har vi så svårt att kommunisera? Jag kan ta att jag inte är felfri hela tiden men du borde känna mig tillräckligt bra för att märka när det räcker. Du borde också lyssna på det jag försökt säga dig så många gånger.Varför funkar det inte?





Bra start

Känns underligt, eftersom att vår hösttermin tog slut först i fredags, fick vi börja med nytt schema o nya kurser idag. De gjorde att de känns som att vi började om från lovet idag, eftersom att helgen dessutom var så lugn.

Hade Organisation & Ledarskap imorse, A-klassen har tydligen sagt att de är de tråkigaste dom läst men jag har hållt hoppet uppe och tycker via namnet att det låtit som en rolig kurs, dessutom har den varit obligatorisk alla år fram till iår då det är en tillvalskurs, så jag valde den för snart ett år sen för att jag tänkte att den säkert skulle vara nyttig senare.

Dock så tänkte jag inte på vid valtillfället vilken lärare som skulle hålla kursen. Det blev MH, som har en otroligt släpig o dov röst, som pratar i samma tonläge hela lektionen. Roligt var då vi kom in i lektionssalen o ser att den inte är utrustad med projektor o tänker "hur ska han nu klara sig?" då alla hans lektioner är upplagda på samma sätt. Power point, power point och återigen power point. Men, han hade så fiffigt löst det genom att tagit med sig en bärbar projektor som han ställde upp på ett bord o sedan var presentationen igång. Min första gäspning kom innan första bilden var förbi. Great.
Men, det var bara första lektionen, jag hoppas att det blir lite mer varierat än vad feA var och att jag inte hade fel om att den här kursen är iallafall lite intressant.

Efter lunch satt klassen som skräckslagna då vi hade vår första lektion i Europakunskap, del 2. Nu med ny lärare som vi aldrig haft förut, men sett väldigt ofta då han antingen skrikit på oss om att vi borde skriva en uppsats till Europaungdoms parlamentet eller knycker klasskompisars kepsar/mössor i korridorer o sedan springer raka vägen till rektor. Ni fattar, han ger ett läskigt intryck. Så, vi som verkar ha ryktet som skolans pratigaste klass satt helt tysta i säkert en minut då han fixade med sina papper.
Här hade jag dock bildat mig en felaktig uppfattning, han verkar vara en rätt skön snubbe, verkar vara en av få som ligger lite på elevernas nivå. De märktes då vi började snacka om resan till Berlin. Kommer bli hur bra som helst tror jag. Så, just nu ser jag mer fram emot en 50p kurs om Tyskland o dess historia än emot O&L, o då gillar jag varken Tyskland eller historia. Men, jag ändrar väl förhoppningsvis uppfattning även om det =) Förhoppningsvis blir väl båda två roliga med tiden.

39491-140
Tiden går fort, snart är vi där :)


Varje gång jag spelar basket kommer jag på hur roligt jag tycker det är, tänker att "jag kanske skulle börja spela på skoj" o sedan glömmer jag bort det tills nästa gång jag spelar, vilket ofta dröjer ett tag. Vi spelade basket på idrotten idag :P

Fick höra igår att alla invånare i Åre kommun får gå gratis på VM den 9/2. Tjejernas kombination går då, vilket hade varit roligt o se, de som gör mig mest besviken är att Timbuktu spelar då. Damn...


"-Så vad vill ni lära er av den här kursen, vad har ni förväntat er?
- Fördriva sovmorgonen!"

FÖ05B, välkommen in i nördigheten ;)



I just died in your arms -  Jay-z


Gnu

Har haft en riktigt skön helg, tagit det lugnt o tog en runda i spåret idag. Jag älskar sånna här "göra ingenting helger" emellanåt.

Just nu blåser det ganska mkt ute, lät precis som att ett fönster brevid gick sönder el något. Hela mitt fönster svajar men jag hoppas att det ser värre ut än vad det är. Kaos på centralen tydligen, glad att jag slipper vara där för tillfället.  Hoppas att mina mer sydvästligt bosatta vänner klarat sig bra under dagen, som jag kom fram till i början av december, så blåser det nog alltid mer el mindre i Lund. :P

Min teori om att jag inte är speciellt bra på att spara saker (mat) under längre tid stämmer bättre än jag trodde. Hallon är beroende framkallande...





Catch - Eddie Wheeler

Drömprinsen

Jag tittar på Sing-a-long o fixar fotoalbumen, har en väldigt skön lördagkväll.
Kim Sulocki är med i Sing-a-long. Jag kommer ihåg då "Nya Tider" började, jag tyckte att han var så
otroligt söt och han var väl något av en drömprins för mig då. Det är rätt komiskt nu i efterhand då jag tycker att han ser ganska mesig ut och tycker mest att det är roligt att de flesta jag tyckte var snygga då såg ut ungefär som han. Idealet kanske? :P

Annat roligt är att jag som förut inte alls tyckte att Linus Wahlgren är snygg utan snarare supertönt, har börjat tycka att han faktiskt ser bra ut. Han är, även han med i programmet. ;)

Eftersom att jag ändå håller på o skriver kan jag påpeka att Sulocki fixade 8 rätt i "ett ord fattas grejen" bara för att han har medverkat i musikalen låten kom ifrån. Fuskigt.

39491-139
Kim Sulocki, inte längre drömprinsen :P


Mina fotalbum blir otroligt snygga btw :)

Storhandling

Idag vaknade jag av klockan 11.45, tänkte att "ifall att min farbror ringer tidigare är jag vaken", 1 minut senare ringer det. Jag fick spela som att jag inte alls precis hade vaknat o får sedan reda på att dom kommer o hämtar mig 40 min senare.

Fick köra iväg stackars J som låg o sov, han med o fick tydligen sällskap på tåget men iallafall. Själv blev det lite snabbfixning av mig själv, o hade precis blivit klar när det plingade på dörren.
Sen bar det iväg för storhandling, vilket jag förstår varför mamma numera inte gillar. Än mer pappa som gillar det ännu mindre. Jag tycker verkligen att det är tråkigt att lägga pengar på mat, speciellt när man ska ha så mkt på en gång att man glömmer hälften av det viktiga, får med sig massor man inte ska ha och när man väl kommer hem känns det inte som man handlat något alls, fast det kostade massor. Allt detta trots att jag gjorde en lista igår på vad jag faktiskt skulle handla.

Men, mer mat i hemmet nu än vad jag hade igår så jag klarar mig nog ett tag nu iallafall, får kompletera med "roligare" saker som jag glömde senare i veckan.
Blev bjuden på lunch, satt där ett tag o kände mig iaktagen under hela tiden jag åt av en av de som jobbade på stället. Jag hoppades att han inte skulle säga något, sist jag var där frågade han vart vi varit på fest, om jag var modell o pratade allmän smörsnack med oss. Men, han höll tyst o jag skyndade mig ut när vi väl ätit klart.

Städade hela lägenheten väldigt noga då jag kom hem så nu känner jag mig väldigt duktig. Otroligt skönt också att för första gången på otroligt länge, ha en ren lägenhet, fullt kylskåp och ingenting jag är tvungen att göra. Ska bara titta på tv/film hela kvällen o ta det lugnt. Kommer inte ihåg när jag gjorde det sist.
Blir/blivit en riktig lugn helg men jag känner att jag behöver det.. :)


Har snöat in totalt på "All these things that I've done" med Killers. Mkt mkt bra låt. Vill boka vår resa snart, jag blir nervös över att dom ska ta slut... Men jag har alltid svårt att ha "is i magen" vid sånna här tillfället. vid ganska många tillfällen.. Borde jag jobba på...


Later

Fredagsfunderingar

Idag har jag avslutat 2 kurser, naturkunskapen var inte speciellt ansträngande då jag och Jenn genomtänk slet lite extra innan jul för att slippa redovisa den här veckan. Lite värre var det dock med matteprovet, som trots att de inte kändes speciellt bra, känns bra. Om jag inte klarar det alls blir jag förvånad, jag hade höga mål i början men insåg att jag kanske borde sänka dom lite för att slippa bli besviken o jag hoppas att det går lite bättre än bra bara. Håller tummarna.

I vilket fall är det hur skönt som helst att avslutat kursen. Jag läser numera, eller from tisdag, MaC. Hoppas att det finns mer tid på den kursen än B, samt att Mlis kommentarer om den, så långt som hon har läst inte stämmer. Jag tror att de blir bra :)

Nu ska jag ägna nån timme åt att göra min lägenhet till något mindre liknande en sopcontainer, tänkte storstäda imorgon men eftersom att det ska tittas på film o dipppas med Mupp-Mange ikväll måste något göras innan dess.

Vi snackade om sneakers idag, Sara sa att hon inte gillar sneakers på killar, Jenn var lite mittimellan o för mig finns det knappt något annat alternativ. Sneakers i olika modeller funkar till typ allt och ett par riktigt snygga skor på någon kan få mig att falla pladask. Jag har även insett att jag själv inte alls använder sneakers lika ofta länge, vilket jag märkt att jag saknar. När jag gör det går jag i mina alldeles för gamla, helt sönderslitna, så nästa inköp får nog bli ett par... Önskar att jag kunde hitta de jag såg i Köpenhamn någonstans, inte gått så bra dock. Får fortsätta hålla utkik el vänta lite till så kommer säkert vårens grejer snart.


(Förövrigt grym service på SnS, mailade en fråga o hade svar 28 min senare. Måste ta mig till Söder nästa gång jag åker till Sthlm...)



 


"- De här korvarna, har Joakim tagit ut ur frysen..."




Don't want to hurt you - The Sounds

Skrämmande

Hade problem att sova inatt, drömmer aldrig någonsin mardrömmar men inatt vaknade jag utav att jag gjorde det. Jätteläskigt, dock var jag för trött för att ens sträcka mig efter Bengan då jag insåg att det inte var något så jag somnade om rätt fort igen.

Fått reda på lite betyg idag, mkt nöjd måste jag säga. Fick mvg på min bokdiskussion, där jag inte ens hade läst hela boken, haha. Glad att jag har ett ämne som verkligen flyter ;)
Gick även mkt bra på rättskunskapen, hoppas att de två nya kurserna från nästa vecka är lika intressanta så att betygen fixas där också.

Dagen har annars bestått av pluggande till matteprovet på fredag varvat med dagdrömmande om vår kommande resa. Jag o Sara gick o hämtade en bunt kataloger hos Resia o sen jag kom hem har jag suttit o tittat i dom. Kommer bli hur bra som helst :)

Har även sett ett par otroligt söta vårskor som jag ska beställa. Jag kan verkligen inte få nog av sommarskor. Har börjat acceptera att de inte finns nån snö här också, vill inte ha någon längre heller. Om den inte kommit kan den hålla sig borta härifrån o falla hemma istället.

Men men, tillbaka till matten blir det nu.. Later

Tisdags fynd

Jag är lite dyster idag. Har slagit mig att det här är min sista tidiga tisdag, el dag överhuvudtaget. På väldigt, väldigt lång tid.  O  så blir så less på mig själv ibland, tankspridd o lat känner jag mig. Har inte kommit in i rutinerna ännu vilket är på tiden eftersom att jag måste få koll på matten till fredag. Gärna jättebra koll, men vi får se hur det går.

Längtar redan till helgen. En positiv sak är att jag fyndade nere på stan när jag egentligen skulle handla mat (vilket jag också gjorde...men senare..), höll på att göra några, så här i efterhand, inte allt för genomtänkta köp men skippade det. Vilket jag inte ångrar. Letade efter ett nagellack jag kollat efter hur länge som helst men som inte verkar finnas.  Hittade senare iallafall en snygg trioskugga, mkt nöjd :) Precis de färger jag kollat efter också så, toppen där. Handlade även massa frukt o grönsaker när jag väl kom till matbutiken så nu har jag något att tugga på till matten.

Later


I wanna stand up
I wanna let go
You know, you know
No, you don't, you don't
 
All these things that I've done - The Killers

Kliar i fingrarna

Jag är otroligt sugen att uppdatera min garderob, rätt märkligt hur jag mitt under "vintersäsongen" alltid hamnar i en svacka, inte vill handla någonting för att sedan vända totalt. Jag kollade på vinterskor i Ösd, kände att jag kanske skulle satsa på ett par riktiga vinterskor för första gången på många år, men efter att ha kommit tillbaka hit ner igårkväll börjar vårkänslorna smått komma och jag vill inget hellre än att hoppa 2 månader frammåt i tiden så att det kommit lite nya kläder till affärerna, temperaturen får ligga på det den gör nu utan att det är konstigt och man faktiskt kan ha lättare kläder på sig. Åh vad jag vill ha vår. Sitta o käka glass nere på bryggan... Sweet..

Jag vill bara åka upp till Sthlm o bränna min lön så fort jag får den. Känns dock inte som en jätte genomtänkt plan, eftersom att de är väldigt lite vårgrejer nu. Men, åh.. jag skriver för intet nu känner jag.. :P

Istället för att sitta här o dagdrömma borde jag plugga matte. Nationelltprov på fredag och det känns sådär just nu... Om en vecka börjar C-kursen. Blir spännande om jag tycker att det var ett så självklart val som för snart ett år sen då jag valde att läsa den. Förhoppningsvis :) :P Snart är det lördag igen :)

Jag vill resa!




 Duschrummet på idrotten:
- Det blir så kallt när man duschar!
- Mmm, men här var det varmt på golvet iallafall...
plaskar med foten
- Shit, jag kanske står i nått!



Det finns bara ett sätt att flyga
Och det enda sättet att flyga på...
Strö lite socker på mig  -  Timbuktu

Grattis Mli!

39491-137

Med en enkel tulipan, på bemärkelsedan', jag har den äran jag har den äran att gratulera!

GRATTIS MLI!
Hoppas du får en kanondag!

Kvällsunderhållning

Jag fastnade vid "Tusenbröder". Såg första delen för någon dag sedan o sista var tydligen nu. Himla bra, känns inte så vanlig o typisk alla andra dramaserier som visas. Kan inte sätta fingret på vad det är men jag tycker att den bra o har någonting fint trots en rå och inte allt för "lätt o humoristisk" handling, men finns humorn där också.

Tänkte lägga mig i kolla på Stockholmsnatt nu (man skulle kunna tro att jag försöker bli gangster...) men bytte kanal och såg att det var en dokumentär om Oasis så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Hade ju tänkt att de skulle bli en tidig kväll.

Gnatt


På resande fot

Klockan ringde tidigt imorse, jag har suttit på tåget hela dagen, lite udda den här gången, fick sitta i en "liggvagnskupé" med 5 st andra. Jag satt i mitten men det var helt ok, hade varit skönt att haft en vägg/fönster att luta sig mot men, jag klarade mig som sagt.

Väldigt lättsam resa annars, glad att jag tog min enorma hockeytrunk trots att den är väldigt väldigt stor. Har dock lovat mig själv att jag ska packa i min lilla väska nästa gång när jag ska hem. Ringde en taxi direkt när jag kom till S-näs o en bil kom snabbt, en trevlig tjej körde och han på den korta resan på ca 5 minuter hem till mig han hon berätta om hennes son som gick en specialskola, att hon varit i Thailand i mars, samt att hon gått upp 22 kilo de senaste 2 åren. Trevligt med folk som pratar ;)

Nu har jag precis packat upp o tittar på Sporten, härlig start för Henke :) Tråkigt för Anja dock att formen verkar långt borta, hade tänkt kolla på damernas slalom på VM men just nu lutar jag nästan mera åt herrarnas. Well well, we'll see.

Film senare, innan dess nått ätbart, dusch o småfix.

Later


Shiver - Coldplay

Tingelinge tåget går...

Lovet börjar gå mot sitt slut och jag är snart tillbaka på tåget. Inte jättesnart dock men kvällen kommer bli en typisk "innan jag åker tillbaka-kväll". Först packa, gå igenom huset 20 gånger för att kolla att allt är med, vilket det oftast inte är men det upptäcker jag inte förrän om några dagar. Sen ska syrran träffas, ofta över en fika, snack om hur stora hennes barn blivit och att det egentligen kanske inte är så länge tills vi träffas igen. 

Tåget går lite tidigare än vad jag brukar åka med imorgon vilket är skönt, kommer inte hem så sent då.
Har dock upptäckt att jag får sitta i Sthlm ett ganska bra tag o vänta på tåget till S-näs men det går nog bra. Hinner med en lång fika, vilket jag aldrig gör annars o ofta är i behov av då. Så, det är mina planer. Fika... :)

Har ätit hela dagen känns det som, frukost, paj, tårta o när jag kom hem ville mamma få i mig kalkon men gav sig rätt snabbt. Vi ska göra goda mackor senare istället.


Men, nu blir det packning för fullt. Tror jag ska testa hockeybagen trots att risken finns att den blir för tung, men det blir troligvis den andra väskan också, o den har inga hjul. Hjul är praktiskt.


Har konstaterat att jag inte åkt skidor alls det här lovet, vilket är tråkigt. Men vädret har varit värdelöst o backarna likaså. Har inte velat lägga pengar på liftkort isåfall, vågar inte chansa på att vara "Frida 15" det här året. Hoppas dock på att Fredrik fixar jobbet imorgon så att han vill åka med mig på sportlovet, har snackat om det i flera år att vi ska åka tillsammans men aldrig blivit av, då har han minsann inget att skylla på.


Oskar fyller dessutom år idag! Grattis!
Alla börjar bli stora nu... ;)



Later


Tack för den fina julklappen Mli! :)



What if  - Coldplay

Slappt

Idag är en väldigt slapp dag. Jag vaknade kl 8 i Ösd, legat o småfrusit hela natten under en litene filt i soffan, skönt att sätta sig i Mlis mammas bil sen.
Kom hem innan mamma o pappa gått upp, hade ingen nyckel så det blev till att använda dörrklockan som väckarklocka för dom. Försökte kolla på "Da Vinci Koden" men var för trött så jag får fortsätta nån annan dag. Kanske lånar med mig den ner till S-näs, vore skönast.

Igår skulle vi göra något tillsammans för att fira de kommande födelsedagsbarnen lite. Hade inga direkta planer då vi åkte in till Ösd, inga bra filmer på bio o vi var väl något för få för att ha en stor fest så vi gick o fixade några filmer o låg uppe hela natten o kikade på det istället. Väldigt bakvänt då det är fler som fyller år än folk som firar men, det gick det med ;)



Mli & Linda fick sina paket


Jag blev trackad hela kvällen för 2 maj, jag är mer tacksam än någonsin över Sara just för tillfället då jag i förrgår insåg att jag kommer missa Timbuktu både i Åre o Sthlm.


Nu övertalade pappa mig att följa med honom ut en sväng så det blir löpning trots allt, kanske kvicknar till i huvet och orkar ta mig an andragrads funktioner senare då. Vore ju toppen...:P




"- Ska man börja på höger eller vänster kind?
- Höger.
- Visste du det eller gissade du bara?
- Klart man börjar på höger kind!
- Jag skulle nog börjat på vänster kind
- Ja, men det är för att du är vänsterhänt och helt cp"




Fall Out Boy - Nobody puts baby in the corner 

Familjedag i stan

Blev väckt av ma imorse, fixade iordning mig och var sedan redo att trycka in hela familjen i bilen. Blev riktigt trångt i baksätet, är inte varje dag vi sitter alla tre syskon där.

Åkte in till stan, mamma höll på att spricka av nyfikenhet eftersom att en "försändelse" från Kina väntade på henne hos DHL, vilket senare visade att vi kanske får besök senare i veckan.

Hur som, vi gick o käkade allihopa när vi kom in till stan, det var också väldigt länge sedan vi gjorde det tillsammans allihopa, alltid någon som saknas så det var väldigt roligt. Åt friterad kyckling o fläskfilé tills jag sprack.

Jag gick sedan för mig själv o kollade på lite kläder för att få så mkt som möjligt gjort, eftersom att jag vet pappas tålamod så är det bäst att göra allt så fort som möjligt om jag skulle få skjuts hem. Kollade mest efter ett par stövlar som jag fortfarande letar efter men inte hittat. Mamma tipsade om ett par hon sett o då jag provade dom insåg jag att det var ett väldigt bra alternativ till de otroligt snygga på Åhléns City i Sthlm (för 2700:-....), var 50% rabatt och min storlek fanns. Perfekt tänkte jag o provade. Dock var skaftet sjuukt stort o jag skulle fått plats med en vad till i dom. Jag har aldrig upplevt att jag har ovanligt smala vader?
Jag förstår inte att det ska vara så svårt att hitta ett par stövlar jag är nöjd med... Kommer hinna bli sommar o för varmt att hitta några innan jag finner det jag vill ha.

Hittade istället lite annat, en tröja, lite undies, en söt "miniväska" som jag inte riktigt vet om jag ska använda som sminkväska el för småsaker i min nya stora, återstår att se.

Ringde till Kina när jag kom hem,  utan resultat då "the resident manager" inte jobbade. Gick till syrran en sväng, träffade hennes barn som vägrade att sova o gick sedan därifrån lite finare i håret.


Imorgon ska jag o Linda tönta oss hela dagen, planerat sedan länge o de kommer bli great tror jag =)
Ska väl även tönta mig lite nu innan jag lägger mig för att få några timmars skönhetssömn. Saknar min säng i S-näs, min gamla här hemma är bortbytt eftersom att den tydligen var syrrans, så nu är min nuvarande stenhård.

Tönteri o sömn.

Later


2007

"-Malin!
- Mmm?
- Ska du bada bastu?
- Jaa...
- Lilleman sitter o väntar"




Våran hund är inte riktigt hundra i huvet ibland tror jag, hundar ska inte gilla så hög värme och absolut inte ha koll på när den är av/på och därför sitta o skälla utanför när den är på för att komma in så fort som möjligt.

Trevligt igår, hade roligt hos Linda, gick till badhusparken till tolv o tittade på raketerna o blev nersprutad med någons champagne. Träffade även folk från Europa, av någon anledning har "Vem vill gå på Thomas nu.." populär låt för mig under festligare omständigheter. De förstod iallafall vad som menades med den.
Träffade massa roligt folk, vissa mindre roliga. En kille spydde på min filt som jag skulle sova med, så jag fick låna en sovsäck. Imorse när jag vaknade upptäckte jag att någon uppenbarligen använt den tidigare då det var en halvstor vit fläck torkad på insidan av den, disgusting!

Somnade runt fem och hade allt som allt en väldigt trevligt nyårsafton med trevligt sällskap. Har tagit det lugnt i stan hela dagen innan Oskars pappa hämtade oss runt 15. Vinkade av tjejerna som ska åka tåg ner ikväll, själv ska jag väl skynda mig ner i badrummet och öppna bastudörren för Lilleman, annars kanske han lackar ur på mig... 


Later