Läskiga gubbar...

Har precis varit ute och handlat för morgondagen. Blev förföljd av en väldigt läskig gubbe när jag gick hem. Brukar nästan aldrig vara rädd då jag är ute och går själv, spec inte runt 19, men den här snubben var riktigt creepy...

Dagen har i övrigt har väl mest mest bestått av förberedelser/plugg till juridikprovet o senare "eftersnack" på provet. Jag lyckades, trots att vi gick igenom det i fiket under håltimmen, skriva fel på en "arvsuträkning".
Men men, får se hur det går,  kändes bra överlag så jag hoppas på bra resultat.
KF-huset blev idag fint dekorerade med skyltar som "Varning för Wildar" och något om apor. Mkt roligt, tråkigt att Loopen inte verkade uppskatta det lika mkt och tydligen hade tagit bort allt innan de hunnit få upp alla. :P Jag lekte även med ett par glasögon senare då jag o J var ensamma i kemisalen, varför är det alltid lika roligt att leka KF-are? :P

Har ätit, diskat o plockat iordning lite sen jag kom hem. Ska börja packa snart :) Min helg börjar väldigt tidigt i morgonbitti. Jag hoppas på att SJ sköter sig och att jag kommer till Lund som jag ska imorgon. Ska bli väldigt roligt att se Mlis nuvarande hemmaplan :) Troligtvis kommer det bli en riktigt lyckad helg!

S åker dessutom uppåt inatt, helt sjukt komiskt att hon åker till Mörsil/Sällsjö av alla ställen på jorden, samma helg som jag åker 40 mil söder ut. Kanske blir fika hemma hos mig dessutom, utan mig dock ;)


Vi får, om det inte är nått problem med vårt reg-nr, första leveransen av bollar på måndag :D
Underbart!

39491-121
Hittade massor av gamla bilder i en mapp jag glömt bort, älskar sånt :)
 



"- Vill ni ha saft?"



Vem pra bahia (Vi drar till Malmö) - Simone Moreno & Timbuktu
Helgens soundtrack?

Pa

Massa kärlek till min pappa som jämt säger rätt saker vid rätt tillfällen. Han vet verkligen vilka knappar han ska trycka på, nu är jag efter en liten paus (i tvättstugan.. :P ) redo att ta tag i illojala transanktioner och jämkning vid bodelning igen. Otroligt många regler som gäller då man ska skilja sig. Om jag någonsin gifter mig tänker jag se till att det inte bli någon skillsmässa, verkar superbökigt.

Men, min pappa hero för dagen :)

39491-120
Pa, storebror & jag. Otroligt vilka babes alla tre lyckas bli på kortet :P




Thoméegränd - Vapnet

All work...

En riktig långdag idag, höll på att stänga av telefonen och ta sovmorgon imorse men pallrade mig tillsist ner till skolan efter att legat kvar i sängen alldeles för länge.
Har blivit riktigt seg den senaste tiden, vet inte riktigt varför. Är fortfarande trött och har levt i en bubbla hela dagen. Skärpning....

Jag fick sällskap hela vägen hem idag iallafall, mkt trevligt då det inte händer allt för ofta att folk, speciellt inte pendlarna, ska åt mitt håll. Men, nu har jag varit hemma ett tag. Åt några mackor då jag kom hem, fick sedan skynda mig ner i tvättstugan. Tiden har sedan dess ägnats åt just tvätt o plugg. Min vilja om ett högt betyg på provet imorgon känns förtillfället väldigt långt borta men jag ska samla krafter igen och sätta mig ytterligare nån timme. Har kommit fram till att det här är ett väldigt avgörande prov. Troligtvis kom jag på det försent men. Jag får hoppas på det bästa o hålla mig vaken ikväll o försöka trycka in det sista.

Men, tillbaka till min spännande kväll med veckans bästis, "Juridiska problem" och en hel drös med anteckninar o facit. Det ska sjutton gå det här!

srl


Rocker

Jag har lyckats sumpa en sträng på gitarren, ska kolla om jag har några extra...Tror att det är den enda som det inte finns "dubbeluppsättning" av, isåfall blir jag gitarrlös ett tag framöver. Helt galet att de inte finns en musikaffär i hela S-näs.

Jag har läst massa rättskunskap idag, riktigt nöjd, ska fika nu, hade tänkt att göra muffins, blev supersugen på det men har inte ägg hemma. O jag orkar inte gå o handla så det får bli något annat.
Kom precis på att jag har tvättstugan imorgon, behövs men inte riktigt med i planeringen.

Gudmars geografi imorgonbitti, jag hoppas att "delredovisningen" av uppsatsen är till fredag, hoppas på det.

Nu blir det fika som sagt!

Aurevoir!

Virus

Jag fick som sagt ett väldigt glädjande virus på datorn igår. Av ett misstag fick jag det av brorsan o sedan skickades en länk till alla på min msnlista. I vilket fall, jag blev väldigt arg o rädd att hela datorn skulle krascha igår. Dock så brände jag ner de flesta av alla mina bilder och efter lite sömn känns de mesta mkt bättre. Har försökt att få bort problemen sen jag kom hem men det går inte jättebra. Har lyckats (tror jag? ) att radera någr saker. Sen har jag flyttat de "stora problemet" till gästanvändaren på datorn o därifrån kan den inte göra något tror och hoppas jag.

Dock är mina datorkunskaper väldigt begränsade inom dessa områden. Därför alla på mina kontkater på msn blockerade för tillfället för att inga länkar ska spridas. Endast 2 st är inte blockerade, Fredrik, som förhoppningsvis har en lösning på detta till mig och Mli som tydligen vet precis vad detta är och vet folk som jag uppfattade fått bort det så... Jag väntar på hjälp :P

Värre saker hade faktiskt kunna hända, jag är självklart inte glad över det här men, i värsta fall får jag väl formatera om hårddisken. Inget mer med det.

Har haft en bra dag annars, sitter i supermyskläder och ska börja läsa om arvsrätt osv snart. Fick reda på idag att alla sidor jag läste igår inte ingår i provet, skönt =)
Ska dessutom käka lax till middag, händer inte ofta,


Angels - Robbie Williams
I'm Shakin' - Rooney
Make damn sure - Taking Back Sunday


"Dom hade inte fått den.."

Jag känner mig lite halft...schitzo el något för tillfället :P Mamma skulle kolla efter klänningen idag, o hade gjort det. På lunchen snackade jag om att jag egentligen hoppades på att hon inte skulle hitta den, dels för att jag egentligen inte vill begära min mamma att köpa den åt mig, då jag är i större behov utav andra saker som står "högre" upp på nån undermedveten lista. Ändå kunde jag inte låta bli att ringa och höra om hon hittat den så fort jag kom hem. Och, den hade inte ens kommit till Ösd (ganska väntat) och jag kom på mig själv med att bli besviken.

Men, jag tänker såhär nu istället, jag är fortfarande inte säker på om jag ens ska gå på julfesten, lär bestämmas nästa vecka, o tills dess har jag isåfall på mig att åka upp till Sthlm nästa helg för att titta efter den, om den då är slut, vilket det finns stor risk för får jag köpa en snygg topp till nyår istället o köra på den gamla klänningen som faktiskt är helt ok. Jag vet inte hur o varför jag kom på tanken att köpa den här "nya" från början? Dumt var det iallafall, för jag har väldigt svårt att släppa den....

Kanske kan övertala Ma att invenstera i en skoloverall istället. (Lät himla sexigt)
Snygg festklänning vs joggingdress
Vad väljer du? Det här blev ju nästan ett komiskt val.

Ääh... jag vet ingenting för tillfället. Förutom att jag borde anstränga mig de här sista veckorna för att verkligen lyckas på de kommande proven, jag längtar redan till helgen och helgen efter det.
Lund, Köpenhamn, Stockholm o julklappsshopping känns mkt mer lockande än vad som händer i fall ett gift par vill skiljas o vad skillnanded mellan de o ett ogift par är.


Upptäckte förövrigt igår att vi ska ha 2 st engelska prov veckan innan vi slutar. Utöver vår naturkunskapsredovisning + feta geografiuppsats den veckan.
Jag förstår inte vad Kjell har emot utspridning av prov. Så, mina uttalanden om att  jag har rätt soft fram till jul ändå, tar jag härmed tillbaka.

Over and out


What you need - POOL
Don't go away - Eddie Wheeler



(Uppdate: Jag älskar verkligen snälla och hjälpsamma människor. Tjejen på företaget i Frankrike ligger högt hos mig just nu. Ser ut som allt löser sig, dessutom slipper vi tullavgifter, dyra frakter osv osv. För, vi ska köpa från Sverige :D Jag är bara så sjukt glad och lättad nu. Kanske tillomed blir julmarknad på söndag. Wiee!)

Rockigt

Gårdagskvällen var jätterolig, mkt bra musik och jag fick ett litet anfall att spela med ett band igen, så om jag hade haft trummor i lägenheten när jag kommit hem skulle mina grannar fått en schysst väckning. J hjälpte mig lite för att lindra "saknaden" lite, då vi bestämde oss för att göra en cover på "Pupppy Love" med ny stil. Blandad "fin stilren jazz i cocktailklänning" tillsammans med influenser från bandet som hette något med "Lingon". Skulle bli hur bra video som helst om inte S sprang iväg till tåget med kameran. Tur var väl det såhär i efterhand.

Kvällens roligaste var Es kommentar ang emo-ungar .

rock



Nästa helg ska jag söderut, S norrut. Typiskt att M bjöd med oss till Sthlm då, men det blir fler gånger förhoppningsvis, vore roligt.

Dagen kommer ägnas åt studier och förhoppningsvis en promenad till centrum innan de blir mörkt.
Borde även sätta mig o ringa. Jag var telefontönt förut, vad har hänt?


"- Man gör inte så, man skär lodrätt.
- Näe, om man vill att folk ska tycka synd om en gör man så. Om man bara vill vara allmänt dum och skada sig själv gör man såhär!
- Precis! Gå inte längst med gatan, korsa den!


Fikarace

Jag och J var i Präntarn och "supportade" luciakandidat nr 1. En väldigt gullig barnkör i tomteluvor sjöng innan o efter "luciadelen" och det var väldigt mysigt. Jag börjar faktiskt få hopp om julstämning här nere iår trots att de är typ 8 grader o regn ute för tillfället. 
Hur som, jag o J satt o drack marshmallowchoklad (?) undertiden de stod o pratade, väldigt gott. Men mättande. Precis då jag druckit upp min ringde telefonen, min farbror var i krokarna o undrade igår om vi skulle käka lunch tillsammans. Det blev fika istället. Så jag förflyttade mig efter en stund från Aroom till Schelins för att börja runda nr 2.



Fika med måtta borde programeras in i mitt huvud. Känns för tillfället som jag kommer klara mig utan både middag ikväll o lunch imorgon. Men, så kommer förhoppnigsvis inte bli fallet.

Har fixat lite mer med min förvaring, skulle vilja ha två korgar/lådor/liknade att ha på hatthyllan. För halsdukar, vantar o grejer. Skullle vara mkt praktiskt. Undrar när jag ska till Ikea nästa gång? De har tydligen fått jättemkt smarta garderobslösningar enligt syrran. Tillsvidare får jag helt enkelt försöka att inte bara slänga av mig altt så fort jag kommer innan för dörren.

Vi ska kolla på nån musikgrej ikväll. Massa lokala band som ska spela, däribland F som jag aldrig sett, men hört att han o hans band ska va superduktiga så, det ska bli kul. Får se vad om händer sen. Jag är sugen på att dansa.


Hot Damn Woman - Danko Jones



Jag är på bäst humör, ägnat massa tid till håret som jag hoppas håller och är sjukt sugen på massa bra musik och dans. Blir nog nog bra med banden och bra sällskap också. Förhoppningsvis dans efteråt.
Jag är glaaaad :)


Garderobsfynd

Lördagmorgon, jag ska snart ner till centrum för att titta på S "valkampanj" men innan dess ska det diskas och lämnas kläder i källaren.
Har rensat ut massor av kläder då jag har väldigt liten plats att förvara allt så då är det väldigt onödigt att sånt som inte används tar plats. Kändes som att hälften försvann. Känns lite tomt nu, men mer översiktligt o då har jag en bra argument om mamma gnäller då jag shoppar...

Har hittat ett par riktigt sköna, jätteslita gamla jeans. Var väldigt många år sen jag använde dessa "regelbundet" men damn vad sköna dom är. Inte snygga alls, flera storlekar för stora men de gör de perfekta att strosa omkring hemma i.

Jag borde diska nu. Funderar på om jag skulle önska mig en diskmaskin i julklapp, sedan ställa den ovanpå kylen, eller under diskbänken el något. Fönsterbrädan? Finns verkligen inte plats, men vad skönt det skulle vara. Finns verkligen sjukt mkt roligare saker än att diska...




Strö lite socker på mig - Timbuktu


Debatt

Vi har precis haft kärnkraftsdebatt. Faktiskt den minst "hetsiga" debatt jag någonsin deltagit i. Kanske säger mer om min gamla klass som hetsiga debattnördar än om den nuvarande. Men, min röst är fortfarande väldigt ansträngd så jag var väl inte så delaktig som jag ville och brukar men. Jag är nöjd ändå.
Har lovat S att vänta på henne för att sedan gå en sväng i Präntarn. 

Något som får mig sjukt irriterad är folk som bara pratar för att trycka ner folk utan att ha en mening bakom uttalandet för egen del. Jag förstår inte meningen el vad som känns bättre med att hacka på någon för nånting som har med ämnet att göra, utan hackar bara för att prata eftersom att denne inte har något annat att säga med fakta bakom. Läraren ger väl inte bättre betyg för det? Dessutom tycker jag att det är respektlöst då man inte tittar på folk som man  pratar med, el som talar till en. Speciellt om man påpekar det och ber om personens uppmärksamhet.
Jag hittar massa fel hos en person nu känner jag, "det är bara en debatt, ta det inte så seriöst", men allmänt  "sociala regler" borde gälla ändå... Sen är det 5 dagar i veckan annars också. Gaah...

För att lätta upp stämningen kan jag väl berätta att Ugglans grill är bort grävd. Gick förbi där igår och det såg väldigt roligt ut med ett stort hål i marken och hela grillen är puts väck.
Undrar vad som kommer istället?





Miljövänlig?

Jag tänkte precis på en sak... Många snackar om att man ska göra allt man kan för att vara så miljövänlig som möjligt. Tex. köpa tygkassar el packa i en väska då man handlar mat. Men vad slänger då alla dessa människor sina sopor i? Är det inte typ en oskriven regel att de flesta använder plastkassar från matbutiken? Eller är jag helt ute o cyklar?

Jag håller på o städar/gör mat för tillfället, ska ner i källaren sen tänkte jag, har kommit fram till att jag nog inte kommer använda varken flipflops, ballerinor el seglarskor innan våren, då är de bara onödigt att de tar upp plats i min redan överfulla hall...
Jag bloggar alldeles för mkt, har kommit in i nån hyperperiod igen... Inte bra...



"Det är inte någon grekisk diskuskastare, så vad var det du missuppfattade?"
Längst fram i taxin

Är Ewert Ljusberg jibbare?

Jag pallrade mig till skolan idag, inget jag ångrar då jag, trots att min röst svek mig fram till lunch, hade otorligt roligt. Jag o J kanske driver med S lite för ofta, men idag tog nog alla priser.

Vi fick höra att halva skolan ska upp till Åre på sportlovet, både positivt och negativt sällskap. Överlag blir det nog kanon iallafall. När vi var inne på det samtalet kom vi in på att S & L (som inte är fan av skidåkning någon av dem) skulle få åka pulka i Rödkullen samt hänga i skiparken hela dagarna. "Med jibbarna" som jag utryckte det. Sen började en historia för lång för att återberättas men gosh vad jag skrattade när vi tillsist inte kunde hålla oss längre.

"Jibbare är (inte...) ett eget folk som lever där uppe, typ som samer, eller smålänningar. Dom har (inte...) byggt en egen kyrka ute på en äng påväg upp till Åre och har ett hus typ som "Rikets sal" mera centralt"
And so on...
Det roligaste var att det jämt är jag som brukar vara den drivande kraften i våra "Driva med S-kampanjer" men idag hade jag lagt ner då J fortsätter och sedan kan jag inte hålla mig från att fortsätta jag åxå.

Dock spårade det ur totalt då S börjar snacka om presidenttalet från Yran i somras och sedan frågar om Ewert Ljusberg (Jämtlands "president") också är "jibbare".
vid det här tillfället höll jag på att bryta ihop i skrattanfall men höll mig och säger "Jaa, de är därför han har så mkt skägg...",S godtar det och fortsätter läsa om kärnkraft.Sen bryter både jag och J samman och skrattar resten av håltimmen.

En mkt underhållande dag allt som allt.

39491-116
Hade kanske kunnat sett ut såhär?


"-Men vaddå? Är Ewert också jibbare?
- Jaa, de är därför han har så mkt skägg!
-Aha.... men vad ska jag o L göra med dom människorna då?!
- Du ska gifta dig och bli jibbiansk!
- Nääe, tänker jag inte göra!"

Choklad...

Jag är väldigt duktig på att äta choklad. Lite för duktig nästan om jag får säga det själv...
Blivit lite piggare nu iallafall, inte jättepigg, men det går frammåt. Skönt :)

Jag blir ledsen över att mina favorit jeans helt tappat formen, nog för att de är normalt att det töjer sig, men idag kändes de baggy som sjutton och då satt de tight när jag köpte dem. Men, en anledning att köpa nya iallafall :)

Jag satt för att titta efter en film på cdon och såg då att dom har "Pettsons jul" på dvd. Jag älskade den när jag var liten! Helt underbar julkalender, ska se om jag kanske skulle kunna hitta den nånstans, annars ska jag prata med någon som kan fixa den åt mig. Skulle vara nostalgi på hög nivå att titta på Pettson :)
Vad mysigt det var då man var liten förresten, dagens höjdpunkt var att gå upp för att man fick titta på julkalendern samt öppna ett litet paket i "paketkalendern" mamma gjorde varje år. 
Det var mina jular för över 10 år sen, Pettsons julkalender, extra snällt beteende hela december med rädsla för att tomten inte skulle komma, svårt att somna dagen före julafton och drömmar om en minigitarr i julklapp, bara för att jag skulle få vara som pappa. Vilka tider :P




"- Sen vill jag ha en ipod.
- En whiteboard?!"



Make me pure - Robbie Williams

Prosit

Prosit betyder "Må det gagna" på latin. Jag förstår inte varför det ska "gagna", har inte kunnat sova på hela natten och nyser konstant.

Har sjukanmält mig, hoppades på att jag skulle må bättre nu när jag vaknade andra gången, tänkte bara skippa geografin men jag orkar verkligen inte gå. Har feber o är skakis i hela kroppen så det bli sängen igen snart.


Jag vill ha choklad, godid el nått annat gott nu! Om jag piggnar på mig lite senare kanske jag skulle ta o gå till statoil? El så stannar jag bara hemma o dricker te...

Jag vill...

  • Få tag på California 2005, vilket är en mkt bra låt
  • Få svar från Frankrike
  • Ha marathon med Linda och andra som känner sig manade att nörda sig i ca 24h på lovet.
  • Sluta vara så duktig på att stöka ner
  • Beställa och få skoltröjan, så snart som möjligt

     

  •  

    Mkt tankar kort, orkar inte klargöra mera, förutom att jag tänker för mkt och gör för lite för tillfället.


Regn o rusk

Jag gick o la mig för sent igår, försov mig imorse och fick stressa ner till skolan i ett hejdundrande höstväder. Skulle behövt en mössa el något för öronen, blåste massor och mitt paraply blåse "ner" flera gånger.

Jag var otroligt seg på matten, fick 2 uppgifter gjorda och förstod knappt vad jag gjorde. Blir frustrerad då jag aldrig haft problem med matte förut och nu känns det som att det inte alls vill sig. :(

Redovisade vårt grupparbete på engelskan och slutade efter det. Så rätt dag att sluta tidigt på.



Jag börjar bli förkyld, kände mig konstig förra veckan och idag är halsen inte alls på min sida. Känns även som att jag har lite feber så det passade verkligen att vi slutade tidigt. När jag kom hem gjorde jag cocos te och scones, för att sedan ta det lugnt ett tag innan jag satte mig med litteraturhistorian. Mkt mer intressant idag än igårkväll då jag skulle sova. Känns inte betungande alls att läsa faktiskt.
Jag ska nu lägga lite tid på att förberada mig för debatten på fredag. Älskar debatter, så himla roligt, så jag måste vara påläst :)

Skulle vilja ha ett badkar, vad mysigt det skulle vara att bada, eller bada bastu. Jag vill ha värme...



"No. I'm not angry, I just wish he was dead, that's all. "



A lack of color - Death Cab For Cutie



I want it...

Har skrivit mailet till tjejen i Frankrike nu... Hoppas verkligen att det blir bra och att vi får sälja deras produkter... Håller tummarna stenhårt.

Kan inte heller sluta tänka på klänningen och hur bra den skulle vara. Måste be mamma kolla efter den i Ösd där den förhoppningsvis inte blivit lika uppmärksammad o därför tagit slut? Vore ju så fiiin =)
I want it so bad...


Har börjat kika lite på kärnkraftsfrågor och borde börja läsa litteraturhistoria... Sen om jag känner mig superambitiös väntar ju även några kaptiel rättskunskap samt engelsk grammatik på mig.


Jag o Jenn knäckte förövrigt på badmintonen idag, sjukt roligt när jag inte blir ensam som tävlingsinriktad. =)


Såpbubblor - Snook


Update:
Mailet är nu skickat, hoppas på ett svar imorgon då jag kommer hem ifrån skolan. Ett positivt svar.

Älskar förövrigt Elgigantens tv-reklam, inte mkt för själva innehållet, men låten i bakgrunden ger sjuk julstämning! Bjällror o grejer =) Dom satte upp "julbelysning" på stan idag också! Love it! Nu väntar bara pepparkaksbak o julpynt i S-näs. Sen pepparkakshusbygge, lussekatter, julgran o andra julsaker då jag kommer hem =) Blir ju supermysigt! bara en månad kvar tills vi slutar nu, tiden går ruskigt fort.

Vive la France!

En väldigt trevlig tjej från företaget i Frankrike ringde mig nyss, vi pratade ett tag och det låter väldigt möjligt för oss att få importera deras "bollar". Jag är mkt glad för tillfället, ska skicka ett mail till henne senare och beskriva mer ang vårt företag så skulle hon överlägga med hennes chef samt skicka några prover till mig.

Great!

Hoppas på det bästa, vore toppen om vi fick bort problemet med att sakna leverantör.

Nu blir det snabbfixning innan skolan, shit vilken bra start på dagen =)

Gone

Jag hade precis bestämt mig för att jag skulle lägga pengar på en ny klänning (el önska mig en i "förskotts" julklapp?), hittat den perfekta och skulle titta på den en gång till för att sedan berätta för mamma om mitt fynd. Då ser jag att den är slut. Hoppas att det är tillfälligt och att de får in nya. Skulle vara toppen isåfall.

 Depp är underbar i Pirates filmerna, helt galet vad rolig han är.  



Nu väntar ett papper om John Keats på min uppmärksamhet, sen blir det kanske mera film med bengan... annars sömn. Haft ont i huvet ett tag trots massa vatten och mat så det kanske är lösningen?


Söndagstankar

Tjejerna har precis åkt hem och jag har tillåtit mig själv att ta en riktigt slappsöndag. Egentligen är det inte riktigt slappt då jag, för att senare med gott samvete kunna göra ingenting, har sprungit. Börjar gå fortare nu =)

Min mamma o syrra har redan börjat handla julklappar, båda två har frågat mig flera gånger vad jag önksar mig. Jag har inte vetat då jag föredrar att handla mina kläder själv o jag vet att de hatar att ge bort presentkort. De tycker att det är för roligt att slå in paket och handla presenter. Dock vet jag nu precis vad jag måste ha. En mkt väl fungerande plattång, samt en mirakelprodukt för mitt hår. Jag står inte ut längre, vad jag än gör el stylar med så ser jag ändå ut som Ronja Rövardotter efter 1 timme utomhus, o då behöver det inte vara speciellt dåligt väder.
Undrar om jag behöver gå till orienteringsstugan för att behöva framföra den önskningen åxå?

Ätit en pepparkaksglass idag, mkt god och den fick mig o tjejerna att planera vår kommande "Pimp my place and do some pepparkakos helg" frammöver. Blir säkerligen trevlig :P

Over and out


"- Are you porny?"


"It's many two...s"

Idag efter skolan ringde jag samtal för företaget. Jag har tydligen mer franskakunskaper än jag trodde, då damen i rasande fart berättade att deras växel var öppen mellan 9-12 och 14-8 (eller något i den stilen..:P ) och jag faktiskt uppfattade vad hon sa. Jag ringde till Frankrike ex antal gånger innan jag till sist fick prata med en person som kunde hjälpa mig. En tredje person kommer ringa mig på måndagmorgon innan 11. Hem.
Alltså måste jag gå upp tidigt för att inte vara yrvaken då de ringer. Går säkert bra.

Jag ringde även till England, gick inte lika bra, då jag skulle tala in ett meddelande på deras telefonsvarare och lämna mitt telefonnummer (där 5 av 8 siffror är tvåor) kunde jag inte hålla mig för skratt (two, two, two...) på slutet utan det blev ett brutlat "Thanks!" och sen ett ljud som måste få den stackaren som ska lyssna på det där att tro att vi sprängdes i luften eller något. Inte allt för bra men, jag gjorde mitt bästa för att hålla mig så länge som möjligt.

Bussbiljetten är nu bokad, måste bara hämtas, troligtvis imorgon, och ikväll kanske det blir pizza med J. Ska bara lägga fram förslaget till henne först. 

Scones är väldigt underskattat, åt det till frukost imorse. Mkt gott.


Sommarn snurrar fort när vi bara snöar bort...

Halkade in på youtube via en länk. Hittat massa liveklipp med Håkan från Yran i somras. Svårt att låta bli att låta tankarna gå tillbaka. Damn vad roligt vi hade. Jag använder min videokamera på telefonen för sällan har jag kommit fram till. Dock försvinner det roliga när min datorn inte har nått bra program som kan spela upp filerna... Kan vara därför.. 

Har tänkt på idag att jag är väldigt glad att det inte kommit nån snö här nere ännu. Superskönt med helt bar mark. Dock är det lite läskigt att det varit +15 grader, o typ +8 el något i Australien, där det ska vara sommar just nu. Vädret håller på o flippa totalt....Inte bra.

taket
Sommarn snurrar fort när vi bara snöar bort...



Dagens slutsats: Jag kan fortfarande inte gör rätt mäng ris och är jämt för hungrig för att orka vänta tills det blir helt klart. Alltså, borde jag sluta göra ris.

(kass bild o ljudkvalité på klippet men...det är minnen =)

Guld morgon

Jag är pigg, jag är glad och jag är nöjd med mina prestationer hitills denna dag trots att klockan precis slagit tio. Skulle ha börjat 10.55 idag men en lärare blev sjuk och nu börjar jag inte förrän efter lunch. Flyt, då jag normala torsdagar börjar 8.30.  =) Har hunnit med massor som sagt, hittat två möjliga leverantörer som jag hoppas svarar på mina mail. Isåfall blir det jättebra, riktigt snygga "bollar".
Som sagt, det känns som att detta kommer bli en väldigt bra dag, utan jobbiga lektioner, stress och annat stök. Har hur god tid på mig som helst att göra mig iordning nu innan de blir lunch med tjejerna senare.
När lullade jag runt hemma en vardagmorgon senast? :)

Ge mig flera sånna här positiva överraskningar :)




"Everything for a good photo"

Tiden har gått fort sen jag kom hem. Snart 20 o jag har inte gjort speciellt mkt alls. Fastnade med att sätta in bilder från Athen i mina fotoalbum som legat tomma alldeles förlänge. Dock fick jag inte göra klart eftersom att min penna självklart skulle ta slut. Har svarta papper i albumet så det går inte att använda vilken som helst :(   Men jag får helt enkelt fortsätta någon annan dag. Har en del kvar att sätta in ändå så, framkallade massor av foton på lovet som bara ligger så jag måste få in dom så småningom också. Det är verkligen mkt roligare att ha bilderna på "papper" istället för att bara ha dom på datorn, gillar att jag börjat framkalla mera :)

39491-114
Vi hade det verkligen sjukt bra, hoppas Berlin blir minst lika lyckat. :)

Jag tittar för tillfället på fotboll. Sverige ligger under med 0-1 och många av de "stora" är borta.
Är dock för hungrig att orka titta riktigt nu så jag funderar på att göra middag istället. Brukar inte äta så här sent...  Så, middag nu!





Snow - Red Hot Chili Peppers



Se ljuset

Matte första lektionen imorse, jag var lite trött imorse och fick stressa men orkade med bra ändå tycker jag. Vi gick igenom nån formel som (när ekvationen stod uppställd som den skulle, så att jag slapp flytta runt o stöka om alla talen...) som kändes helt ok. Dock fick vi tillbaka våra prov, vilket inte gjorde mig jätteuppmuntrad. Kommer få plugga massor efter nyår för att fixa nationella provet som jag vill.
Jätteuppmuntrande var inte heller samtalet jag o J fick stanna på efter lektionen. "bakom lyckta dörrar" som de säger i rättskunskapsboken.

Deppade ner lite efter mattelektionen, klarade dock läxförhöret bra på engelskan och slutade efter det så det kompenserade det hela. För att göra det ännu bättre och sopa bort de sista spåren käkade jag två mackor när jag kom hem och bytte sedan om, stoppade in hörlurarna och sprang ett varv i spåret.
Kändes att det var ett tag sen men superskönt att springa. Perfekt väder, lagom kallt och som sagt, tanke rensare. Varför slutade jag egentligen att springa när jag äntligen hade fått rutin på det?

Bra fråga. Känns skönt att hunnit med så mkt o klockan bara är 12.30, så nu ska jag duscha o sedan läsa Candide eftersom att det är morgondagens projekt. Borde även försöka hitta leverantörer till vårt företag.


Dagens slutsats: Aldrig mer...
Dagens låt: Oh Lord - Empire Dogs



Update: Candide är sjukt tråkig, jag somnade då jag läste den. Vaknade av mamma som ringde. Jag sitter istället och skriver önskelista på jullovet. Jag får åka buss hem till jul, måste hämta biljetterna på cityterminalen då jag bokat dem. Varför kan inte Y-buss anlita ATG-ombud som alla andra? Gör iof inte så mkt, jag har inget emot Sthlm... =)


Sista minuten...

Som sagt, jag kommer väl aldrig ifrån att jag är en "sista minuten-människa". Mamma o pappa har sagt till mig ungefär 27 gånger att jag ska boka tågbiljetter hem till lovet men av olika anledningar (eller att jag mest är lat och glömmer bort) så har jag inte gjort det. Kom dock på det nu ikväll o tänkte boka, men Hopp! Biljetterna är slut och nu får jag antingen åka buss eller flyg hem. Vilket som är värst vet jag inte riktigt eftersom att jag har så svårt att ta mig till Arlanda. Men...får undersöka detta helt enkelt, känns som jag borde boka snart om jag inte ska fira julafton by my self i S-näs :P

Boogielovers

Dagen har varit en ovanligt bra måndag. Jag vaknade innan klockan imorse och kunde ta det lugnt hela morgonen. Bara två lektioner nere på skolan innan idrotten på P10. Vi skulle bugga idag, slutsatsen av det är att jag nog aldrig varit eller kommer bli en buggmänniska. J som fick ett lättare sammanbrott över min oförmåga kunde dock skryta med att hon nästan slagit världsrekord med "Boogielovers" så vi var inte riktigt på samma våglängd där.
Kanske var det därför hon bytte bort mig senare, otroligt tacksam över detta återförenades vi senare då jag lärde henne hambo (tror jag?) och dansade senare jenka med resten av klassen istället eftersom att alla dissade buggen tillsist.

Jag har precis ätit middag, o tänkte nu läsa lite i boken (Candide av Voltaire) som ska vara klar i övermorgon. Hade helt glömt bort den så jag började läsa för en stund sen... Får väl se hur långt jag kommer, fotbollsgalan senare som jag troligtvis lär halka in på som undanflykt..

(Såg förövrig nyss på nyheterna att "Choice" i Trångsviken är i "bråk" med Swedish Match. Tydligen oense om namnstöld på nikotinfritt snus el något. Roligast citat från inslaget var "Nu har även flera handlare i Jämtland börjat bojkotta Swedish Match produkter" och samtidigt filmas Kärnan i Ösd. )



"-Vad hette det där landet..? Vart låg det?
- Ryssland..."

Fars dag

Nu är tvättstugan avslutad, ren tvätt i garderoben och rena lakan i sängen. Skönt =)


Fars dag idag, igår försökte en tjej i paralellen sälja en juicepress till mig, "Perfekt present till fars dag". Hennes reaktion då jag sa att jag inte skulle träffa min pappa idag var ett steg bakåt och ett förskräckt "Men gud va hemskt!".  Hade gärna firat pappa idag om vi inte bodde en bit ifrån varandra :P Han får ju träffa syrran o brorsan iallafall, o de har fixat en present som även jag "är med på" så det är bra det.  Nog om det...

Fick ett mkt trevligt samtal från Jo nu i eftermiddags, väldigt glädjande att höra ifrån henne. .

Jag drömde en jätteläskig dröm inatt, har börjat göra det på senaste tiden. Jag kom hem en dag efter skolan o upptäckte typ alla mina saker i trappen. Jag hade blivit vräkt under dagen och i min lägenhet hade redan ett par flyttat in. Jag kikade in i lägenheten och min tv, stereo, dator och alla "större grejer" var kvar. Dock blev jag iväg körd och blev jätteledsen. Det slutade med att alla var arga på mig för att jag blivit vräkt och jag gick bo i ett litet rum hemma hos en läskig tant. Men då tyckte jag att de var rätt bra ändå, de a ju trots allt närmare skolan. Helt sjukt med drömmar ibland. Jag skulle vilja kunna "tyda" och förstå varför jag drömmer som jag gör..


Denna tvättstuga...

Det är egentligen märkligt hur mkt tvättstugor "berör" folk som bor i hyreshus, jag är nöjd sålänge tvättmaskinerna och torktumlare/torkskåp fungerar. Vad är meningen med att stå nere i tvättstugan o spionera och gnälla över i vilket av rummen hjulkorgarna går etc?

Hur som, jag har tvättstugan idag, somnade sent igår efter att varit i Sthlm och fått åka buss hem. Dum som jag är köpte jag en biljett som dom självklart inte kollade eftersom att det var uppenbart att den skulle vara 20 min senare än ordinarie tid till S-näs så... Men jag tänkte inte så långt. Hur som, jag åkte från Sthlm 23.30 och kom hem till lägenheten runt 01.00. Väldigt seg bussresa med ett gäng fulla killar bakom mig som snackade om hur deras hb gjort att de inte såg m.m. Jag stängde in mig i mp3n.

Vad jag skulle komma till var att jag somnade sent, ställde klockan på 12 för att ha lite tid på mig vakna innan jag skulle ha tvättstugan 13. Dock somnade jag om och vaknade nästa gång 13.05 och fick då snabbt springa ner och låsa dörren med min kolv för att ingen skulle ta tiden.

Nu blev detta väldigt långt, jag ska passa på att städa och göra snyggt här igen så att jag kan bädda rent o somna med otroligt god självkänsla ikväll över hur mkt jag (förhoppningsvis) hunnit med.

Vi säljer...öhh....skobollar!

Det kändes riktigt tungt att gå upp imorse men dagen har varit väldigt rolig. Vår monter blev "sista minuten pimpad" men tillsist helt ok, inte lika flashig som "grannens" men de hade åandrasidan en produkt o det hade inte vi. Många var intresserade av vår produkt och tyckte att det var en bra idé så det är roligt!

Jag kom inte upp till Sthlm nu på eftermiddagen men funderar på att åka med 17.49 tåget, jag vill ju egentligen så jag vet inte vad jag väntar på egentligen....

Först o främst på att syrran ska ringa, sen får vi väl se, regnar tydligen också men jag vill inte sitta här själv o J & S ska väl troligtvis upp så.... Dags att byta om...


"-Jag är pers och kaffonalansvarig!"

Winterjam

Är väldigt suget att åka till Stockholm imorgon och kolla på winterjam imorgon, skulle vara väldigt roligt. Dessutom spelar Takida på tullen men jag vill inte chansa på att komma in, skulle var trist om det misslyckades :P

Känns bättre för lördag men jag har fortfarande större lust att bara knalla omkring i Sthlm el något. Men, antingen blir det impuls efter öppet hus-grejen el så får det bli någon annan gång..

Nu borde jag hur som helst gå och lägga mig. Lite sovmorgon imorgon, härligt, dock har jag prov första timmen så det går inte att tänja lite på gränsen...

Får väl se hur helgen artar sig...

Gnatt

Full rulle

En fullspäckad dag håller på att övergå i en minst lika full kväll. Planering av kommande visningen av företaget idag på UF-lektionen, jag och J hade (i Saras frånvaro) kommit på en, enligt oss, väldigt bra idé för att slippa ha ett bord men ändå "göra nytta" för skolan och företaget samtidigt. Dock dissades den av vår lärare och jag fick på några sekunder massa positiv energi att göra något bra av allt detta trots allt. Tur var det eftersom att J neggade ner lite, men när vi väl tagit oss till Aroom och fått vår kladdkaka/kärleksmums (tjejen i kassan försökte blåsa oss på 50:-, tänkte ta 110:- för en läsk o 2 kakbitar...) blev hon också på bättre humör och våra idéer fullkomligt studsade ner på pappret.

Vi kom fram till diverse olika saker, gör som sagt det bästa vi kan av det lilla vi för tillfället har, i brist på en produkt att visa för att få folks uppmärksamhet tänker vi muta oss till den.

Jag har ingen lust (förvånande?) att plugga till samhällsprovet men det är ett måste, ska dock ha "telefonmöte" med tjejerna först och ta det stora beslutet ang vilken logga vi ska ha i företaget, samt prata termosar och dukar.

Återkommer säkert senare när jag behöver en undanflykt till samhällskunskapen.

Over and out so long





Dazed

Jag har lite "back in the days" -snack med Christina för tillfället. Började med att jag frågade om hon fortfarande spelar gitarr och kom sedan att tänka på Dazed. Vårt otroligt tuffa band som en gång trodde att vi skulle stå på de stora scenerna en dag, så blev, som tur är kanske inte fallet. Men vi var väldigt seriösa en ganska lång period och trodde verkligen på oss själva och hade jätteroligt. Eller jag iallafall :P
Och det är väl det viktigaste antar jag.

Ett av de mest komiska minnen jag har är när vi kom på den briljanta idén att göra en hemsida. C hade en (på den tiden ny) digitalkamera som vi gjorde allt för att få bra och otroligt tuffa bilder med. Dock var kvalitén inte den bästa och vi var inte världens bästa webdesigners heller utan la upp sidan men kom snabbt fram till att den borde tas ner. Vilket den tackolov gjorde.
Vad kul det är när man kommer att tänka på sånna här saker som man nästan glömt bort :)

Saknar att spela i band lite, otroligt roligt när det går bra.  :)
Kanske dumt att jag sålde trummorna?


(har förövrigt tappar bort både Candide-boken samt mitt samhällsblock, inte bra alls)

What you need - POOL

Fortsätt simma...

Jag är precis hemkommen från en förvånansvärt bra dag. Tror att min lilla utbrott igår var väldigt nödvändigt för allt kändes mkt bättre nästan direkt efteråt och jag har varit väldigt positiv och glad hela dagen idag. Vi fick även tillbaka geografiprovet på geografin och det gick förvånansvärt bra det åxå :) 
Kändes inte som att vi skulle ha matteprovet förrän 5 minuter innan då jag fick en liten svacka för att sedan upptäcka att jag nog fixar det ändå och bli glad igen.

Skönt att det är över nu iallafall, vi han även snacka igenom företaget på håltimmen imorse så vi vet väl lite vad vi ska göra iallafall och har dessutom lektionen till det imorgon.

Jag gick lättad hem och planerna för kvällen är att skriva klart min svenska uppgift, plugga till samhällsprovet på fredag samt leka lite med nått program på datorn för att fixa en logga till företaget + försöka få fram någon bra flyer el liknande vi kan kränga på folk...

Lägenheten ser fortfarande ut som något i stil med en container men det har jag planerat att ordna på fredag eftermiddag efter skolan, innan tjejerna kommer.


(Jag åt kyckling och ris till middag och har ännu en gång insett att jag verkligen är kass på att uppskatta hur mkt mat som går åt/jag behöver. Blir jämt för mkt....)


Keep on smilin'

.....

Jag skulle ju plugga....Eller iallafall springa, i vilketfall skulle jag inte sova i två timmar vilket jag precis gjort.



Uppdate:
Jag har nu bara 36 sidor kvar att lära mig och har nu även börjat fatta substitionsmetoden...Det går frammåt :)

Uppdate 2: Så här över en timme senare har jag kommit 1 sida frammåt och förstår nu även additionsmetoden någolunda. Känns förövrigt jättetöntigt att
12z-3+9s=203
4z-3s=23


Känns supertungt i början men sedan slutar med något i stil med 3+2=5.
Att namnen dessutom är supertöntiga gör inte att det känns bättre, men jag förstår iallafall :)






Reason to cry - Takida

First day

"Men vi får se det positivt, det är inte så långt kvar till lovet!"

Så sa J precis till mig i telefonen. Visst, En och en halv månad är inte så långt, men det känns inte rätt att säga första dagen efter höstlovet :P

Vi har dessutom sjukt mkt att göra fram till jul så jag kommer verkligen få leta efter många små ljus för att lysa upp min vardag framöver.

Dagen har hur som varit bra, kul att träffa alla igen, känns att jag inte träffat S & J på ett tag. Men vi får jobba på att ta igen det ;)
Vi hade fys på idrotten och jag känner i min mage att de kanske tog lite... Har även fått skavsår av mina stövlar. Jag har en stökig lägenhet och ingen lust alls att plugga till matteprovet vi har i övermorgon.

Trots detta känner jag mig ganska positiv.
Jag trivs nog sjukt bra här ändå, trots mkt i skolan och alla "negativa ta hand om sig självsaker"


"-Tycker du också att jag har blivit så jävla cool sen jag började här?"

Jag är hemma nu :)

Efter en rolig helg och framförallt gårdagens lilla fest hos Linda var jag lite trött imorse. Glad att tåget inte gick så tidigt men var ändå inte pigg när jag vandrade med min megaväska till stationen runt 15.

Suttit på tåget hela dagen och knappt sovit nånting, rätt störande. 2 byten, mittlinjen till s-vall suger.
När jag väl kom till Sthlm var det inte spec mkt folk på tåget. Dock satte sig ett gäng AIK-fans i min vagn och snackade avsugningar och amfetamin hela vägen till S-näs där två av dom skulle av men klev upp från sina platser för sent så dom fick åka vidare till E-tuna xD

Nu är jag supertrött, har druckit vatten och ätit en macka o ska gå å lägga mig alldeles strax. I min säng. Vad underbart :)


I'm on my way

Blev som jag trodde, lovet skulle gå jättefort och jag skulle inte hinna med allt jag ville, men men.
I helgen ska ja vara med L & M i Ösd o håller därför på att packa just nu. Känns som det mesta ligger i väskan redan dock så jag väntar på att mamma ska vakna så att jag kan leta i hennes garderob efter maskeradkläder. Hade nästan glömt bort Ls maskerad på lördag... :P

Lämnar Mörsil idag som sagt, bye bye snöö... Kommer bli fantastiskt att komma ner till slasket i S-näs nu :P

Ösd

Idag mitt på dagen åkte jag in till Östersund för att hålla Mli sällskap, efter 1½ timme på bussen när jag är framme kommer det fram att hon är redo att åka hem. Vi gick dock ett tag till på stan, jag fick kika lite på skor samt fika en väldans god macka innan vi tog pendeln hem som "baara" tar en timme.

När jag kom hem fick jag pannkaka av pappa, precis vad jag va sugen på :)

Nu ska jag tvätta lite kläder o städa lite på mitt rum så att jag våga släppa in Mli här sen...


"-Har du roligt?
- Mmm, mkt..
-Jag kan slå dig med min festisflaska?
- Jaaa!!!"

oops

Shiiet... Jag lyckades nyss med att tappa en halv blodgrape på mammas käraste ägodel i vårt hem. Nämligen soffan. Som är beige. Såg riktigt illa ut ett tag men jag tror att jag lyckades rädda det.

Lär märkas om jag inte gjorde det när jag kommer hem ikväll annars...

Familjär

Idag har jag varit otroligt social. Började med att värma upp lätt med 1 timme på telefonen med J, efter det övertalade pappa mig att gå med på en promenad i det sjukt härliga vädret. Några minus och strålande sol. Vi gick hur långt som helst och på hemvägen köpte vi wienerbröd på Sundings. När handlade jag där senast? O ringde mig precis lagomt för att jag skulle kunna vända om och möta honom för att sedan följa med upp till Jo,  där spelade vi spela o pratade.

Inte nog med detta, jag har även hunnit med vinterövningskörning och varit social med min syster samt hennes barn.

 Jag är en grym människa! :)


"-Ska du inte se OC?
- Näe, jag har blivit illegal"