Kvällsfika

Jag o tjejerna fikade lite nyss, hade otroligt roligt åt "Kärran".



"-Kära Kärran dricker cherry i kärran!"

Yran är över

Då var det över. Allt blev väl nästan precis som vi tänkt oss. Vi hade hur roligt som helst och helgen tog slut för fort. Vi är dock väldigt trött just nu. Jenn o jag ligger i sängen och suckar, Sara duschar.

Jag vet inte vad jag varken ska skriva el nämna. Men roligt hade vi. Lindas lägenhet är guld och Hot Banditos tillsammans med Rudolf (med röda mulen...) är en himla bra kombination vid sånna här tillfällen. (- Tjenare, kinees jäävel)

taket

Bilddagboken uppdateras inom kort, där få man väl en klarare bild över vad som hände...


"- Jag såg Rabarber!"




Festen har börjat

Torsdagarna brukar jämt vara tråkigast...
Då måste vi få himla roligt ikväll och imorgon, med tanke på gårdagen.
 Ikväll blir det Snook, Såpbubblor och Superfitta spelas non-stop här just nu.

Jag har skavsår över hela fötterna efter ett snilledrag i mina nya skor igår. Resten av helgen ligger dom i kartong...


"- Men jag tror han stavar med W, vi kommer tillbaka när du lärt dig stava Malin!"





Badhusparken

Badhusparken är mysigast när vädret var som det va idag. Himla mysigt med allt folk på stan också. Stan imorgon igen, då börjar helgen. :D

Emelie, Östernslivs...480:- för hela paketet, tillbehören kostar 180, kanske går att få ner något.. Men de kan vi dela på.. Så 300 för "icke förbrukningsvaror" ;)
Are u with me? :)


Inte ett moln

Inte ett moln, så långt ögat kan nå. Inte en droppe regn på flera dar'.

Känns fördjävligt att jobba idag ärligt talat. Sista dagen dock. Tack för det. Synd att vädret blir sämre fr.o.m imorrn bara...

För mkt

Jag har lite för att göra av på tok för mkt just nu. För imorgon, för på tisdag, på onsdag, sen hela helgen...Hmm.. Tillobörja med skulle jag städa mitt rum ikväll men... av någon anledning hamnade jag på Jonnas altan och käkade jordgubbar fram till för 20 min sen... Nu har jag ett stökigt rum, ingen tid att städa om jag åker till stan imorgon och tjejerna kommer på tisdag. Blir ett mysterium hur detta ska gå att lösa, men på nått sätt ska det nog gå.

Problem 2 är hur jag ska lösa "Pär & jag måste vara i stan samtidigt" och nr 3 blir "Du får inte åka nånstans om du inte vaccinerar dig". Det är väl ett ganska okej krav men...Hur ska jag hinna?


"-Jag behöver sex..!"
(GB var den tänkta fortsättningen...)

Äntligen

Nedladdningen funkar igen :D Weey, nu blir det åreruppladdning av förlorade filer :D


Soligt

Idag var en seg dag på jobbet, jag hade knappt ätit frukost och "10-fikat" uteblev så jag var trött, matt, hungrig och virrigare än nånsin hela förmiddagen. Att sedan salladen ja köpte till lunch  var gammal gjorde inte saken bättre på eftermiddagen.

När jag kom hem sprang jag upp på balkongen, la mig på madrassen och somnade bums. Ska verkligen bli skönt att jobba sista dagen imorgon och sedan vara ledig.
Nu ska snart jag och pappa till stan. Jag tänkte se om jag kanske fick dra ut på det lite till... :)


Du kunde ha knackat...

Strålande väder idag, jag jobbade förståss. Dock var frukosten på Totts veranda super. Utsikten där är inte liten.

Var själv idag, första gången utan någon mer van att fråga. Gick nog ganska bra tror jag. Fick hjälp av en kille som skulle "riva" massa rum för att förbereda för imorgon.  Jag gick sedan upp på en annan våning och han fortsatte på den vi båda var innan. När jag sedan blev klar tänkte jag gå ner och hjälpa honom igen. Korridoren var helt tyst och en dörr var lite öppen. Vad som sedan hände är något man kan kalla en "Du kunde ha knackat-situation". Väldigt pinsamt, tur att killen har humor... :P


Ikväll blir det "After-Fjös", hur bonnigt det än låter ska det bli himla trevlig. Emelie & Jonna är hemma igen :D Så det blir glass, Stenhammarn och mattmarbor :)


"- Du kunde ha knackat eller nått...
- Jag sa faktiskt "Hallå"
- Jaa, jag stod väl i mina egna funderingar"

Delete

Lyckades radera alla mina låtar som låg i "Downloads" för en halvtimme sen, vilket var typ alla nya jag har.
Jättekul, spec när inte Dc funkar...

För att tänka på nått annat tittade jag på lite gamla bilder. bl.a. "bordell bilderna"..Låter mkt värre än det är.
Men sånna här stunder får mig att sakna Strängnäs otroligt mkt.. :(

Bordellen



Östersund

Jag åkte in till Linda igår kväll, himla trevligt. Gick lite på stan, åt glass, kollade på film och brainstormade låtar till några cd-skivor.

Imorse skulle Linda klippa sig, dock orkade inte jag gå upp till dess så jag blev istället skräckslagen när jag hade vaknat strax efter 9.30 imorse (säker på att Linda fortfarande var hos frisören) och Linda säger "God Morgon" piggare än någonsing.

Dagen tillbringade vi mestadels på stan, jag köpte en kofta och Linda hittade massa saker som hon slog till på. När vi var utmattade av värmen köpte vi glass och la oss på taket för att sola.
Då kom Herr Svala, troligvis måste min arm se väldigt brun ut, nästan svart eftersom att han råkade träffa den istället för taket... Eew...

Ikväll ska jag inte vara uppe för länge, jobbar imorgon.... Ska säga ifrån mig tisdagen, jag har trots allt sommarlov...


(bilder från ett provrum i stan kommer på bilddagboken så fort jag hittat sladden till mobilen, håll ut ;) )

Ännu en dag

Igår hörde jag att de skulle bli varmare idag, 22 grader. Glad imorse tog jag bara på mig en t-shirt eftersom att värmen skulle ta kol på mig på jobbet annars.
När jag kommer ner till köket visade termometern 8,3 grader. I Undersåker hade det vart 3 grader ännu tidigare på morgonen. Helt sjukt.
Nu är det dock blå himel, strålande sol och 21 grader varmt så det tog sig ju :)

Gick bra att jobba idag faktiskt. Börjar få lite rutin känner jag. Fick även nyckel/kort idag så att jag kommer in  där jag beöhver på hotellet. Chefen sa "Va rädd om den här, det är typ en huvudnyckel" när hon gav mig kortet. Jag tackade och gick iväg, 5 min senare tror jag att nyckel är borta och drabbas av panik. Dock hittar jag den en stund senare.


Nu ska ja göra kycklingsallad pch sedan gå ut i solen och äta. :D

Krypto

Det ska bli varmare imorgon, hela 22 grader i Åre vilket jag inte har ett dugg emot.

Känns som att allting ljusnar, efter regn kommer solsken. Klyschigt men sant.
Dock har inte regnet ännu försvunnit men det känns som att det är påväg. Mkt håller på att släppa. Även om mkt går emot mig just nu gör inte det så mkt eftersom att det kommer hända lite framöver.

Troligtvis är Jenn dessutom i Gbg just nu och kommer inte vara anträffbar för samtal, vilket är tråkigt.
Kommer troligtvis inte se det här innan jag hinner ändra mig 17 gånger och berätta 5 nya teorier. Men jag kan säga att jag tror tiden har gått ganska fort idag om du förstår, jag fick dock vänta en stund efter jobbet men det gick bra. Nu så här på kvällen känns det faktiskt bättre än nånsin att ha väntat och fått ett positivt negativt besked.

Bara för örnen att dyka djupt och lösa det kryptiska, annars...call me ;)


Teori

Jag har pratat teorier med Jennifer ikväll. Hann gå igenom ett par stycken. Massa olika möjligheter m.m. också så nu är jag beredd på det mesta. Eller något i den stilen.

Allt och inget stämmer dessutom just nu. Mkt konstigt, hoppas det går över...

Dunjacka på?

Eftermiddagen är den värsta på länge. Jag gick från jobbet kl 15 ner till Hälsocentralen i Åre. Där blev jag tillsagd att "vänta på min tur, det kan dröja ett tag men vi gör så gott vi kan". Bull shit. Kom massor med folk efter mig men som fick komma före. Bara en sån sak gör mig super irriterad. Dessutom åt jag bara en youghurt till lunch och det var kl 12 så jag var sjukt hungrig. Efter 1,5 timme i väntrummet fick jag tillsist komma och träffa en läkare. Jag ville att jag skulle få göra ett allergitest, han sa att jag borde lista ut själv först vad jag är allergisk emot. Jag sa att det kliar massor i ögonen, han gav mig ett recept på nässpray mot täppta allerginäsor.

Jag hade ringt mamma och sagt att hon skulle hämta mig efter jobbet, hennes mobil dog under det samtalet så jag kunde inte ringa och säga att jag gick ner till torget utan fick snällt sitta och vänta i blåsten uppe på berget. Mamma slutade 16.30 så jag förväntade mig att hon skulle vara vid mig typ 17.
17.25 sitter jag i våran bil och får ett lättare psykiskt sammanbrott. Hungrig så att jag skakade, blöt och genomfrusen så att benen nästan var blåa fick mamma sedan köra ner till torget. Där var hon jättegullig, köpte massa MAX-mat och hämtade ut mina mediciner och stökade på medans jag satt med solglasögon, filt, högsta stolsvärme och fläktarna i fullgång i bilen för att försöka få upp värmen.

Sen hade jag samlat mig lite och vi kunde åka hem. 

Jag fryser sjukt mkt fortfarande, men jag väntar på att bastun ska bli varm. Helt sjukt att det är sånt här väder. Folk går med tjocka jackor och mössor i Åre, o det inte bara för att alla där uppe är så förälskade i sitt vintermode...



Vaa?

Jag har fått för mig att sista minuten betyder att ju längre man har is i magen och kan vänta med att boka, ju billigare blir resan man tänkte åka på. Inte ska väl priset höjas med 900:-, 3 dagar innan avgång?
Igår kostade en vecka till Turkiet 2400, idag har dom höjt, till 3300.

Det är väl ändå meningen att priset ska sänkas?


TOTT

Jag åkte upp till Tott idag för att provjobba, fick fortsätta så länge dom behöver extrafolk vilket blir ivarjefall till söndag, ev längre.

Gick faktiskt väldigt bra. Jag gillar Tott. Så nu blir det till att vända tillbaka dygnet för att komma upp på morgonen men det ska väl förhoppningsvis gå bra :)

Sara retades lite och sa att hon skulle tänka på mig när hon vaknade sent och slappade igenom frukosten men det gjorde inte mig nånting. Jag ska tänka på henne så mkt jag kan när jag får min lön sen :)


Ikväll ska jag poppa popcorn. Det var waay för länge sen...


Welcome back

Idag var det faktiskt helt okej väder så jag, Linda och Oskar tog skjuts med mamma till Sannan för att bada. Dock var det sjukt mkt broms där, solen gick dessutom i moln så vi åkte hem efter lite beachvolley.

Väl hemma fikade ci och utövade vi olika varianter av fotboll, både med fötter, händer och åror. Sedan (när vi pumpat upp min båt) gick vi ner till bron för att hoppa. Linda placerade vi i båten, så hon låg skvalpandes i vattnet och tittade på när jag och Oskar hoppade.
Himla skönt att bada, inte allt för kallt i vattnet heller faktiskt. Härligt med bra väder men nu får det gärna återgå till det "vanliga" vädret eftersom att jag förhoppningsvis ska jobba lite i veckan.



För tillfället funderar jag på ifall jag ska ut och springa lite...Känns dock som att jag är lat idag...

Ljusning?

Jag skickade ett mail till Tott imorse, en tjej därifrån hade ringt nu på eftermiddagen och nu ska jag upp och provjobba på måndag. Vore ju super om det här kunde få bli en lite ljuspunkt och att jag kunde få jobba lite drygt en vecka nu.

Då blir det jag, Anna och solen i början av augusti förhoppningsvis :)

World War 3

Den här dagen hade lika gärna kunnats hoppats över.
Trodde att jag skulle jobba imorgon men så ser det inte ut just nu, jag har ont lite här och var, dessutom är mitt hus en levande krigsbunker.

Förhoppnigsvis åker jag till Stockholm/Strängnäs på tisdag. Ska bara ringa och dubbelkolla att det inte behövs folk i Åre imorrn eller på månda först. Sen sticker jag och kommer hem lagom till Yran för att sedan åka ner snart därefter igen...

Är inte på speciellt bra humör vilket säkert märks, "terapin" mot bråket tidigare gick också åt helvete. Efter över en timmes jobb med ett bildspel, när allt är perfekt, musik, bilder, rubbet. Jag får till och med ut allt på skiva och skivan startar men vägrar spela längre än menyn....


Verkligen min dag idag... Nu ska jag kolla tågbiljetter hem från Stränkan, sen är det väl Godnatt och hoppas på att morgondagen blir bättre...



 


Lönebesked

Fick en trevlig överraskning med posten idag. Lönen från de 6 timmar jag provjobbade på Holiday för typ en månad sedan. Jag hade glömt bort att jag skulle få pengar för det så nu är jag lite rikare än jag var igår. Sämst är dock att Balanze drar pengar för gymkortet hela sommaren så typ allt kommer försvinna men då slipper det att dras från min lön om 2 veckor istället så lite positivt är det väl.

Jag känner dock väldigt stor frustration över att jag inte fick reda på att semesterersättningen inte var inräknad i timlönen tjejen berättade för mig. Jag trodde nämligen det och valde därför att jobba i Mörsil 3 veckor eftersom att skillnaden inte var så stor och det är jobbigt att åka buss. Nu var ju fallet inte så att den var inräknad, utan med semsterersättningen på min timlön så blev den en skillnad på 25 kronor i timmen. Vilket gör ganska mkt.

Men men... Är kroppen lat får allt annat lida...

Bye bye

Efter att gått upp tidigt, haft ganska gott om tid (dock inte nog mkt för att hinna åka o bada) åkte vi in till Ösd mitt på dagen. Jag följde med tjejerna ner till stationen, satt där ett tag innan mamma o Madde kom och hämtade mig. Kommer dröja innan vi ses igen nu, känns lite tråkigt men sommaren lär väl gå fortfare än man tror och innan man hunnit uppfatta nånting är jag tillbaka i Strängnäs och gnäller på snöplogning el liknande.

Nu är jag hemma själv, känns ganska konstigt och jag vet inte vad jag ska göra. Äntligen fint väder igen och jag hoppas att det håller i sig så att man kan åka o bada imorrn.
Hoppas åxå på att Linda inte är lika skadad då så att hon isåfall vill följa med o hålla mig sällskap. :)
Men nu ska jag gå på skafferijakt, vet inte vad jag ska äta till middag och m & p äter surströmming hos grannarna... Inte allt för lockande.. :S


"-Men de blev så mörkt!
- Det är för att inte blixten når fram
- Men om jag zo
omar då??"
(behövs det sägas att bilddagboken är uppdaterad? ;) )



(har förövrigt fått alla mina kort jag framkallade idag :D Superkul, nu ska jag bara hitta ett album och sätta in allting i...)




 


Staden

Vi var i stan igår och gick på bio. Det var jättemysigt och vi tillbringade den mesta delen av kvällen hos Linda.
Filmen var bra och efter långa teorier om vad för folk som skulle komma att sitta brevid mig så kom det värsta vi kunde tänka oss. Ett par, dock höll dom sig ifrån hånglet men skrattade otroligt mkt på helt tråkiga ställen så det var snudd på lika illa.

Mamma kom och hämtade oss, vi kom hem sent och vaknade ännu senare idag. Vi åt frukost för en timme sen och gör oss nu redo för grillning och ev. vattenbrännboll ikväll.
Blir nog mysigt om myggen håller sig borta :)


"-Jag tycker den här låten är värsta deppig, 'one of us is gonna die young' lixom...
- Nähä! Jag ser glädje!"

Not a virgin......minus O

Tjejerna är fortfarande här, vi har haft jättemysigt och vi har spelat spel som aldrig förr med Linda & Oskar.  Av det har vi kommit fram till att tjejerna inte har specieltl mkt liv i Sthlm utan spelar kubb hela dagarna medans vi här uppe är väldigt allmänbildade människor, som därför knäcker i ordförklarings spel som Alias. ("Not a virgin minus O  är kanske bättre än "inte svartvinbär utan....-BLÅBÄR!")

Jag hade hoppats på bättre väder men så ser det inte ut, vi ska väl försöka få till nån form av grillkväll imorgon men vi får se hur det blir med det. Ikväll åker vi iallafall till Östersund och ska gå på bio med Linda o hennes syskon. Ska bli himla roligt, vi hoppas att det inte regnar så att vi kan gå o åka karusell innan bion.

Nu blir det frulle och föning av mitt hår, jag tänkte bevisa för Jenn att jag ska ta tag i det här för en gångs skull....



"En av mina kompisar....hon köper alla sina vänner"

Allergi

Jag tror att jag är allergisk. Dock vet jag inte om vad... Mamma tror pollen, jag gissar på Lilleman. Ska åka o kolla det imorgon på Hälsocentralen...Vilket som kliar det i ögonen så pass mkt att ja inte kan sova, vilket stör mig massor...

Sarchi & Jutch har kommit upp nu iallafall. Vi har haft 2 mysiga kvällar på min balkong hittillls och hoppas nu på bra väder för dagen.

Finally

Tre veckor, 80 timmar, oändligt mkt dötid, hot och bajsdetaljer. Äntligen är jag klar, borta, ledig. Jag är fri från Thoméegården. Och vad skönt det är. 

Dagen har i stort sett gått ut på att vänta tills klockan slagit 15.30 och gnälla över hur otroligt varmt det är och hur synd det är om oss stackars människor som sitter inne o jobbar.
Jag blev hotad och nästan slagen av en rasande tant men lyckades avleda hela händelsen mkt professionellt.

Nu har jag dock forhoppningsvis satt min fot på det stället för sista gången (iallafall som antsälld) och det ska bli riktigt skönt att få vara ledig nu. Har även bokat klipptid imorgon, blir att gå upp tidigt men det kan det vara värt med tanke på min hår just nu...

Ikväll blir det städning och ev. en runda runt  Moan med Fredrik, han vill visa mig hur mkt bättre kondis han har...


"-Själv vet man ju hur man dansar eftersom att man kommer från Östersund"


2 dagar

Nu är det två dagar kvar på jobbet, 10 timmar sammanlagt. Otroligt skönt.
Spelar egentligen ingen roll med vädret längre, beroende på vilka jag jobbar med...Går att sitta bort tiden rätt bra...

Hoppas dock på bra väder till helgen och nästa vecka. Vill sola och bada nu, trist om det är höstväder när tjejerna kommer dessutom.. ;)

Varit ute och sprungit och nu ska jag laga en sen middag till mig och Pär, han har inte gjort nån mat så jag tänkte vara haka på "vi är numera snälla med varandra-trenden" och göra mat till oss båda.
När han äter kanske han kan släppa telefonen i 10 minuter så att jag får chans att ringa också...


"-Det gör så ont i öronen när jag äter soppa!"


Nässénska vaxkabinettet

Gick väl lite sisådär för mig när jag lekte skönhetsterapeut i eftermiddags. Mli var inte en hel levande vaxdocka när hon gick härifrån men iallafall en halv. En halv levande vaxprickikorv.

Vi, eller iallafall jag hade ganska kul under tiden iallafall(-Skattar du?! -Nääe, inte alls....). Men som sagt. Yrket är inget jag kommer satsa på i framtiden.


"-Här växer håren åt det hållet
- Jahaa!"


"-Har du hört om....AAAAO....tjejen som satte världsrekord i... SHHHHCCCPP.....vaxning...Iiiiii
- Näe? Världsrekord i vaxning?
- Jaa, hon vaxade...Aaaaj..... 22 stycken på en timme..AAAAOO....16 män...
- Män?
- Jaa, och...Aaaj...16 män och 6 kvinnor...
- Oh...coolt....

Ännu en dag

Nu är det bara tre dagar kvar på jobbet. Väldigt skönt, när jag sa det till en av de ordinarie i ersonalen idag sa hon "Va synd...tycker jag, men det kanske inte du tycker?". Vad svarar man på en sånn fråga?

Jag har fått vara ute lite idag iallafall, den envisaste gubben av dom alla fick jag tillsist ut genóm dörrarna men sen ville han inte gå in och blev arg på mig för det istället...

Ikväll kommer Mli, jag ska leka skönhetsterapeut och försöka att inte göra henne till en levande vaxdocka.

"Den var god den här frukten!"
(crêpes med köttfärsstuvning är väl så långt ifrån frukt man kan komma?)

Tristess

Solen skiner, jag lyssnar på musik och klättrar på väggarna.
"Jag vill inte tillbaks" går just nu... Stämmer just nu ganska bra men det är ju lite för sent.
Var ute med Lm på en promenad i solen för att komma ut, kan numera Thomévägen utantill och fick dessutom skavsår av mina gamla flipflops jag hittade i förmiddags.
Har gjort pedikyr nu, ibland är det himla bra att mamma har så mkt grejer i sina förråd som hon har, kommer till använding ibland...

Kollade på bilderna jag har skickat in till framkallning (fortfarande på datorn dock...)
Sportlovet, Grekland, Småhelger och massa mer. Gud vad jag saknar tjejerna nu...
Ses på fredag, kameran är laddad ;)


Bara 4 dagar kvar av ingående bajsdetaljer och otaliga upprepningar nu. Tack för det.



"-Där är taxen våra hundar skulle käka upp"
Yeah sure....


Ma gå på stigom...

Idag har jag och Mli verkligen levt oss in i rollen som jämtlänningar igen. Vi åkte till Storboströmmen och badade. Forsande vatten bland klippor och granar. Flipflopsen var lite missanpassade men, det funkade...
Det kryllade av knott och andra äckliga flygare och vattnet var inte varmare än att man kunde ligga i ett tag och sedan se ut som en fjäderlös gås. Hur som ganska mysigt om man bortser från de flygande sakerna och det algiga vattnet.

Bilder kommer på bilddagboken...


"Åh, är de där en ny stig?"