Oops..

- Fan Viggo, är du flintis?
- Viggo, vilken stor näsa du har
- Vilken snygg kal fläck du har på huvet Viggo

Lite senare

- Faan, Kolla, han är ju sjuuuukt lik mig på den bilden. Om man hade spolat tillbaka tiden att ja va lika liten som han hade man ju trott att vi va tvillingar!

Britt o Flora

Örnen fick för ett tag sedan en överraskning när hon satt precis som jag brukar en kväll. Eller rättare sagt 4 överraskningar. Blev helt ställd, arg och frös ut Britt. Idag hände samma sak mig. Jag fick dock bara en överraskning. Dock reagerade jag ungefär på samma sätt.. Struntade i frysen dock...

Konstigt att samma mönster återspeglar sig så exakt hela tiden på Britt och Flora?

Sommar?

"Här kommer sommaren" spelas i högtalarna, Glamour har hela tidningen full med "strand make", bikinisar, "så fixar du strand looken" osv osv... Samtidigt ser jag att Åre just nu är 2a kallast i Sverige med 9 grader varmt, 20 grader i tex. Stockholm.

Min fråga är: Var är sommaren?

Kommer ju få plocka fram vinterjackan snart känns det som, eller iallafall boka biljetter söder ut snarast.
Vill ju inte gärna skryta med att man haft snöbollskrig på lovet när jag kommer tillbaka i höst...

Frans

Frans

När jag kom hem stod tvn på, Allsång på Skansen. Frans feat Elias kom precis in på scenen och spelade Who's da man och jag bara älskar den där lilla killen. Om jag var sju hade jag varit störtkär, nu är jag dock inte det och får nöja mig med att tycka att han är den skönaste 7 åringen som nånsin talat skånska.



Most Wanted min lilla gullunge

My gosh vad man höll på när man var yngre. Man håller säkert på likadant nu också men man får skrattanfall när man hör om upphittade skivor med namn som "Most Wantded min lilla gullunge" och tokhitar på denna skiva som min och Mlis alldeles egna "Song 1".

Det är fantastiskt vilka låtskrivare vi är xD
39491-77

Om det bara fanns en sånn funktion på bloggen skulle denna fantastiksa hit omedelbart läggas ut men nu är ju tyävrr inte så fallet...


"Nu går vi till attack, vi är less på erat snack, nu går vi till attack"

Surputtar

Jag är inne på vecka 2 av 3 på jobbet nu. Önskar att det här var den sista.
Det är minst sagt händelserikt. Idag var alla utom personalen och den ordinarie sura i gänget jätteirriterade och vad man än gjorde så dög det inte. Jag fick "äran" att följa med en tant in på hennes rum. alla får tydligen inte göra det. Dock blev jag halvt skräckslagen när hon låser dörren efter oss och sedan inte gör något mer.

Dom har alla sina... saker för sig...

Idag blir det middag på Donken, så länge sen och som jag har längtat efter en El maco chicken :P
Nu låter jag som världens svullo men, jag går så sällan på mc donalds så man får passa på när man får chansen. Ska övningsköra in till stan ikväll, ska bli intressant och se hur det går.
Jag var grym på att fickparkera igår iallafall ;)


Svull

Midsommarafton igår. Vi kom tillsist iväg, 30 min rätt ut i skogen, 25km/h. Mlis kommentar till detta var
"Oh my god! Jag ska aldrig börja köra motorcross!",
 
samt några väldigt fjolliga skrik. Det var hur som tråkigt i skogen. Jag och Mli hade lite kollektiv mobbning mot resten av sällskapet, i första hand Emelie och Linda. Mkt trevligt, dom åkte trots allt mkt fortare än oss på vägen dit. Sen åkte vi hem tidigt eftersom att vi skulle baka likörbullar och putta Vincent upp för Mattmarbacken....

Idag vaknade vi, trötta. Skulle gå upp en kvart efter jag hämtat min mobil i Mlis rum. Ca 1½ timme senare sitter vi i köket och har börjat med våffelsmet. Och Hej vad det gjordes våfflor. Mer svullfrukost får man leta efter. Glass, sylt, grädde och coca cola stod på bordet... Vi åt oss spyfärdiga för att sedan ligga i Mlis säng resten av eftermiddan och fråga oss själva vad vi skulle hitta på. Vi hittade inte på nått. Jag åkte hem och nu tänkte jag basta... Är det sommarlov så är det...


39491-76



"- Men, du hade ju kanske kunna köpa ett band som det stod Sweden på så att dom fatta vad det betyder!"


Arvtagerska

Jag har blivit bjuden på dans av en mångmiljonär idag. Planerade giftemålet påväg hem med Mli.
Synd att jag inte har hjärta att göra en Anna Nicole Smith bara... Hade kunnat blivit en rolig sommar annars.

Känslorna som kommer med midsommarafton

Sommarkänslor

"Vissa går med stavar, andra tar skidorna direkt istället"


Weey

Jag har fått ett busskort. Jag kan åka hur mkt buss jag vill, vart jag vill. Så länge jag vill. Åtminstone tills skolorna här uppe börjar o då är ju inte jag här längre.

Hoppas på att Mli skaffar kort åxå, så kan vi bilda en "Hej vi är töntiga med busskort föreningen"

Döden bakom ratten

Jag har börja övningsköra igen, superkul. Går rätt bra faktiskt, känns dock som att jag längtar tills jag kan fixa med stereon, prata i telefon o köra samtidigt... Har inte riktigt kommit till det stadiet ännu. Men de kommer säkert :P

Träffade Grön i Järpen, länge sen jag såg honom, jobbar ju också på Holiday så det lär väl bli lite mera framöver om jag kommer upp dit nått mer.
Är pigg och har extremt tråkigt.. Skulle kunna springa en vända till men känns inte jättelägligt kanske... :(

Och var är bävern?

Så bra

Sverige är vidare, på eget resultat och hade chanser som kunde gjort att vi slapp möta Tyskland men det blev tillslut 2-2. Svennis kan slänga sin tomatskalle i väggen.

Allbäck va toppen och ja tycker att han ska spela från start på lördag åxå. Zlatan skulle nog göra bättte ifrån sig om han fick "kämpa" lite för platsen....
(just nu känner jag att oddsets slogan "Under VM är vi alla experter" passar rätt bra men shit the same..)

Roligast var Henke o Allbäck efter matchen:

Reporter: Hur går det då mot Tyskland?
Allbäck: Tre poäng!
Henke: Men det är ju åttondel?!


Så bra


"Men hur kan dom ha så stora arenor då? Är deras fotbollsplaner större då eller?"

Repeat

"-Hörru du får vi nån mat snart?
- Jaa, om en timme
-Ja men va bra...

30 sek senare.

"-Jag är hungrig, när blir de nån mat?
- Om en timme

30 sek senare

"-Det är ju fördjävligt, får man ingen mat på de här stället?
- Men det är ju mat om en timme
- Jahaa, men om du hade sagt de från början så hade det ju var grett

39491-73





Och tack för att du inte är gravid! ;)



Jag lever i en film...

Ni vet en av systrarna i Masjävlar som tjatar om Bali hela tiden? "Jag har varit på Baaaali jag"
Hennes tvillingsjäl el verkliga människa finns på mitt jobb..

"Jag har vart i Turkland, Jag ska till Turkland, Jag träffade en turk, en riktig 10 poängare, Du åker inte till Turkland samtidigt som mig...osv"


Hur ska jag orka lyssna på denna människa?

Vincent

Idag träffade jag Mli för första gången på välidgt länge och Jonna för sista gången på väldigt länge. Ganska skumt egentligen men vi hade himla mysigt iallafall. Mli skjutsade mig, den otroligt långa vägen hem på Vincent. Han är så skön Vincent, en riktig pärla. Dock smider jag och Mli planer som kan göra det möjligt för mig att slippa agera tuta och som gör att ja kan slippa hoppa av i uppförsbackar.. Vi får helt enkelt se...

Kul kväll iallafall, imorgon blir det tillbaka till verkligeheten. Börjar jobba kl 10. Men innan det kommer Mli och tar mig till jobbet.
På Vincent :D


Verkligen hemma

Just precis nu borde Mli ha kommit hem, har inte pratat med henne ännu men vi ska ev göra något. Jag hoppas att hon o Vincent hämtar mig om jag får turen att åka till Mattmar, annars blir det till att cykla. Inte jätteroligt kanske.

Vilket det än blir så märks det att jag är hemma. Pratar flyktplaner med Jenn, har en mil till Mli och tar mig dit antingen på cykel el moppe...
Yeah


Fredagkväll

Gårdagskvällen var riktigt rolig. Jag kom in till Linda runt 21, massa folk i hennes lägenhet. Emil frågade mig om jag kom ihåg honom, jag tror att han har glömt att vi träffats 3 gånger tidigare.

Sen gick vi en sväng till Österäng, träffade massor av folk, spec från gamla klassen. Ganska mkt folk ifrån Hallen o Järpen också. "-Det är klart jag vet vem du är", är en av kvällens underligaste repliker. För jag förstår fortfarande inte hur han så självklart kan veta det.

Träffade en "kär gammal telefonkompis" som letade efter samma människa som jag. Det var helt klart kvällens roligaste och minen från honom när vi kom fram, arm i arm är obetalbar.
Hennes kommentar tar dock den innan, "-Jaa, jag ringde hans ex, och sa typ.... Nämen gud..är det du?!"

Hade hur som himla roligt, vi gick o la oss nån gång innan fyra och vaknade av tutor på torget vid 10...Underbart.. Nu är det bara att se glad och pigg ut och inte bli osams med m & p första dagen dom är hemma efter turkland...


Over and out


"-Jaa, han snackar bara massa skit
- Jaa, o ringer folk gör han åxå"

Äntligen

Äntligen

Källström från start, mål för Sverige, större chanser för vidare spel osv.

Äntligen!



Folk blev galna här ute, moppemupparna körde tutrace efter matchen och efter Ljungbergs mål hade någon tagit en huligantuta till bron och stått där. Det är mysigt när sånna saker engagerar folk :D
Och för alla som inte vet det.

Det sitter i håret!
(hockeymatcher i mitt vardagsrum i vintras förstår vad jag pratar om)
Äntligen


"Men jag ska inte säga nått, för då garvar alla åt mig, så därför säger jag inget...Men vi ska göra en jävligt bra match mot engelsmännen!"

Utmanad

Blev utmanad av Mli)
UPPGIFT/UTMANING:
Uppgiften är följande: Du skall göra en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra att göra detsamma och fortsätta kedjan. Du skall även bifoga de här korta reglerna i ditt meddelande. Längst ner i det här inlägget skall du göra en lista över vilka fem du utmanar.


1. Jag tycker att sporten "se hur stort ett diskberg kan bli" är väldigt intressant och skulle troligtvis kvala in till OS om den grenen fanns med där


2. Jag lägger konstiga & onödiga saker på minnet, typ vilka dagar det är bingo el vad grannens farbrors hund heter.
 

3. Kan inte slappna av och må helt bra om jag har skor som är....fel...


4. Jag går in i folk omedvetet när jag är ute och går.


5. Jag måste gå till buss/tåg väldigt mycket före utsatt tid, har ingen tidsuppfattning när det gäller att komma i tid till bussen utan kan utan problem stå och vänta i 15 min bara för att vara säkerpå att inte missa den.



Så där, jag utmanar: Jennifer, Jossan, Sara, Anna och inte Linda ;) 


Shopping

Har snabbshoppat lite idag, blev soppa till lunch, hittade ingen bikini så jag får kika på det mer på lördag...Hittade dock billiga steps som jag var tvungen o köpa + ett fodral till mina brills så att dom inte repar sönder totalt i väskan. Himla praktiskt faktiskt.
Jag o Jonna träffade Linda ganska fort, dom "syskonshoppade" och Jonna tappade bort kassen med lillebrors kläder för massa pengar. Sånt händer bara inte.

Nu ska jag iväg till syster och käka pannkaka, har blivit bjuden på mat hela veckan av olika människor, känner mig som världens snyltare.. =P Samtidigt skönt att slippa göra nått själv.

Enligt tidningarna ska Kim spela från start ikväll, hoppas det blir bra och att dom vinner matchen, riktigt illa annars...


"- Hörde ni om de där fotbollslaget som bara hade en vit spelare och resten svarta? Vilket var det?
- T/T
- Malin du finns inte!"

Liten på jorden

Jag och Jonna bestämde oss för att ta en promenad. Direkt efter ja, M & Lm hade vart ute men de spelade ingen roll. Inte heller att det regnade, man får inte vara tjinkig.. Men när vi kommit halvvägs på moanvägen, med ett huuuge moln ovanför oss som dundrar och blixtrar allt vad det går blev vi inte så kaxiga längre. Sen kom superultramega-ösregnet. Det tog 30 sek för mig att bli totalt genomblöt. Sen gick vi hem med simbassänger i skorna.

Skulle druckit te men eftersom att ja inte är någon te männsika funderar jag på att basta. Dock tar det sån tid för bastun att bli varm, sen är jag egentligen ingen bastumänniska heller...

Brassar

Brasilien spelar sin premiärmatch i VM just nu, har precis börjat. Ska dock inte kolla spec länge eftersom att ja ska ut o gå med Madde och sedan gå upp till Jonna. Dock önskar jag att jag var brasse jag med eller att svenskarna var lite roligare när det gäller det mesta. Huligantutor är det bästa vi kan komma med.. :(

Hm.. kan vara vm men jag börjar tänka mer o mer på flaggan i Grekland också... Den var ju faktiskt supertöntig...eller...alldeles perfekt..

ron   39491-71


Första dagen på jobbet

Då var jag hemma från första dagen på jobbet. Holiday Club, Åre. Känns lite bakvänt att jobba där uppe på sommaren men hotellet verkar ha rätt bra fart även nu.

Ang jobbet så kunde jag absolut fått nått bättre, men nu fick jag inget annat och då duger det där alldeles jättebra som extra utöver kommunjobbet. Tjänar mer och träffar roligare folk så om det inte hade varit så enformigt hade jag nog bytt bort mina 3 veckor på kommunen ganska lätt.

Nu ska Lm ut igen, stackarn har fått ligga inne hela dagen alldeles ensam...

Ska förövrigt vara nått Hockeyläger uppe på Holiday om nån vecka.
"Målvaktsträning med NHL-stjärnor"..Undrar om en viss Lundqvist kommer o hälsar på i hemtrakterna?


Premiär dopp

Jag o F bestämde oss för att åka o bada i efter maten idag, bilen gick till Stålsviken där det var iskallt.
Dock var F mer badkruka än mig.
Jag har nog aldrig badat första gången på året så här sent... Börjar bli gammal...


39491-69

Holiday Club

Jag och Fredrik åkte upp till Åre imorse. Jag skulle på intervju på Holiday, gick bra :D Ska dit och provjobba imorgon. Vi stannade i Åre, kollade lite på kläder och upptäckte att hela torget har försvunnit, istället finns nu ett stort hål. Ett gigantiskt hål över nästan hela torget, huset Konsum låg i är helt borta. Tror aldrig dom kommer hinna klartr med de där på 6 månader, sen lagom till VM kommer hela byn rasa ihop och USA kommer få sista minuten ordna allting.

Vi käkade lite på Max innan vi åkte hem, där spelades Zlatan-låten och en flock med små killar i 10-års åldern stämmer in i allsång, Jag börjar förstå hur töntig jag måste låta när jag sjunger den...

Wonderbart

Idag har varit en helt tokigt bra dag. Mest för det fina vädret och det sköna sällskapet =)

Jag o Jonna har solar och gått en promenad med hundarna nu på kvällen. Är dock så skönt ute så att jag funderar på att ringa syster och gå en sväng med henne. Hon ville ha sällskap förut...

Jag älskar vädret just nu... Hoppas det håller i sig!

Oavgjort

Sverige spelade oavgjort mot T/T, katastrof...

Efter matchen gick jag ut en långpromenad med Lilleman, underbart väder. Hände en minst sagt underlig sak på hemvägen med en skåning och en krullig hund vid namn Viggo. Kan bli intressant med Lillemans promenader framöver :P

Nu blir det film och mangoglass i soffan :D





"-What are you doing?
- Negerbollar!"


Solen skiner

För första gången på en månad kan jag sola. Något jag verkligen saknar när jag är i Strängnäs är våran balkong. 19 grader ute och musiken spelas från datorn. Lilleman ligger brevid mig och solar.

Superskönt. Har dock väldigt tråkigt så jag funderar på att gå med Lm och kolla byns uppdateringar eller något annat spännande...


Sommarlov

Kl 11.05. Fö05b får sommarlov, två timmar senare satt jag på bussen till Uppsala, deprimerad över att åka ifrån allt. 


 Vi har gjort första året i gymnasiet...Kändes som att det var en månad sen nollningen. Gått otroligt fort, varit otroligt roligt och jag ångrar inte en sekund att jag valde skolan, flytten och allt vad det innebär när jag tänker tillbaka så här i efterhand. Strängnäs må vara litet men det är ju värsta metropolen jämfört med det här stället. Jag ska inte svamla så mkt utan är bara riktigt jävla glad att jag går på Europa, har min lägenhet i Strängnäs och träffade alla jag har träffat.

Tågresan gick lättare än förvätntat, fast ACn var trasig och tåget var som en bastu. F & L hämtade mig på stationen, jag hoppade in på flygplatsen och sa hejdå till ma & pa, lämnade mina gamla glasögon för att dom ska få hitta ett par nya likadana, sen körde L hem tokigt fort. Var hemma 21.00, klev av tåget 20.10.

Min första riktiga "Hej, du befinner dig verkligen i Jämtland nu"-upplevelse var snöfläckarna som låg kvar i Gustavsvbergsbacken, dock efter hopp o pipe men iallafall. Den andra var "Mörsil riders" som F så fint kallade dom. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Just nu är det nedräkning som gäller, Jonna imorgon förhoppningsvis, Linda i veckan, Mli nästa helg, mammutarna i början av juli osv. Tack för det...

Vill inte.. :(

Haft en jättemysig kväll med mammutarna ikväll. Sista på väldigt länge. Vi planerade bl.a. Stockholmsfesten. Hoppas verkligen att den blir av, att alla kommer upp och att de blir så bra som vi har planerat.

Jag vill inte åka upp imorgon, vill inte, vill inte, vill inte.. :(

Nu ska jag packa ner det mesta från badrummet sen ska jag sova, utan att klia sönder mitt miffomyggbett på knät...

Over

Sista dagen i skolan idag, städning och slapp i "Månssons trädgård". Helt ok dag ;) Imorgon är det skolavslutning. Ska bli tokigt skönt. Det tråkiga blir dock att lämna Strängnäs så fort... Vill inte hem och det känns inte spec kul att veta att jag kommer sitta hemma imorgon kväll, men men. Jag överlever förhoppningsvis.

Har städat o diskat i eftermiddag. Nu är lägenheten snart redo för att vara själv i nån månad. Jag är dessutom riktigt imponerad av min packning, jag har lyckats få med nästan allt och det finns forfarande plats (om än yttepytte) kvar. Kanske börjar bli bra på det här?

Här med...

Struntar jag officiellt i Euprovet imorgon. Finns ju inte en chans i universum att ja klarar det iallafall så jag kan lika gärna börja packa och göra allt här klart nu istället för att ha ångest i 15 timmar till.
Lika bra, fine, nu har jag sommarlov, får plugga sista veckorna på lovet men de är way mkt bättre att göra det i en hammock, utvilad och längtande till Strängnäs igen än instängd i en lägenhet som är trasig väntandes på sommarlov.


Sjung om studentens lyckliga dag



Jag fick mat tillsist, blev terrorerad av fotoman Jossan som fick stöd av Jenn, flydde hem till mig (där diskbänken va "lagad" men när ja spolade vatten läckte det igen efter 5 min) men blev sedan våldgästad.
Jag la mig dock i sängen, lyckades somnar, tjejerna satt vid datorn och sedan fick jag en jättesnäll väckning av Jenn när klockan var dags att gå ner till skolan och kolla på när studenterna sprang ut. Jag hade fortfarande ingen lust, men optimisten Jenn the vänn fick med mig ut.

Sen var det studentfirande, utspringning, march genom stan och sedan åkte dom iväg på flaken. Jag vill åxå :(



Känns förövrigt jättebra att Åre har kallast i Sverige just nu enligt mätningar, jag som tyckte regnet här var illa :)



(funderar på att ge upp provet, varför lägga ner hela kvällen på plugg när ja ändå inte ens kommer hinna börja läsa om Rom?)

Hunger

Oplanerad vecka från skolans del. Kom ner till klockan 8.30, då fick jag, Jossan o Jenn åka och plocka blommor. Sen såg vi en gigantisk studentmössa skapas och nu sitter vi här med 5 timmar kvar till nästa punkt på programmet och jag håller på att svälta ihjäl.

Ingen annan verkar dock bryr sig om att jag är jättehungrig så jag sitter här oc svälter för mig själv...

Europaprovet

Jag pluggade faktiskt idag, inte så mkt som jag hade hoppats...Men jag pluggade.. Bättre lite än ingenting som Elina förevigade på min tavla i höstas.. Bra att tänka på sånna här dagar ;)


Kan inte sova heller, underbart. Kommer vara zombie imorgon. Wonderbart.



"Det var jordgubbstårta. Fast de var inga jordgubbar"

Fö05 B alé alé alé



Klassfest igår hos Anna. Många som kom och väldigt roligt =) Verkligen på tiden att det blev något gjort med klassen. Jossan var hela Spice Girls, vi andra var oss själva.

Tack för en superkväll Anna :)

.
39491-66

 

"Jag är typ uppfödd gangster, jag har lixom växt upp i....Karlstorp"

BBP & NGSF -06

Har pratat med Jenn i telefonen precis, av någon anledning blir det aldrig ett kort samtal.

Har planerat sommarens två big things.
Berga Beach Party & Norrland goes Stockholm-festen
Kommer bli folk, dansbanor och backslick. Nu ska bara datumen spikas ;)


Pratade med mamma och allt ser ganska ljust ut:)
Har även börjat packa nu eftersom att det inte kommer finnas så mkt tid till det i veckan.
Samma problem som vanligt. Hur ska allt få plats?
Grejen den här gången är att ja inte ska va borta 1,2 e 3 veckor. Utan nästan 3 månader.
Men det löser sig förhoppningsvis :)


Plumber B.

Har sedan ett tag varit strul med rören under min diskbänk. Första gången fixade jag det själv, höll i nån vecka. Andra gången rörde sig hela rören väldgit underligt så fastighetsskötaren fick komma. Sa "Nähä, de här ser ju jättebra ut" efter att ha skruvat åt röret lite. Detta var i fredags. När jag för en liten stund sen står och diskar och öppnar skåpet för att slänga saker i soptunnan upptäcker jag en halv fontän under diskbänken. Så nu är frågan om jag ska leka plumber själv, ringa fastighetsskötaren igen (och troligtvis bli dumförklarad ytterligare en gång) eller diska den sista veckan i mitt minihandfat och låta pappa som kan sånt här fixa det när han kommer ner i sommar....


Hjälp!


Fö05b goes klassfest

Ett år tog det, men sista veckan är bättre än ingenting.

Klassfest på måndag i Mariefred, Fö05b.
Be there :)


Jag är...

Jag är trött
Jag är hungrig 
Jag är lat
Jag vill ha en tidsmaskin 


Dagens Jennifer

"-Dansa runt flaggstången och sånt. Eller de är ju sånt man gör på midsommar.
- Va?? Är det midsommar?"

(Nationaldagsfirande?)

"-Faan, tänk om man var brasilianare...
- Jaa, jag skulle gå i stringbikini hela tiden"
 
(heta fotbollsdiskussion)

.

Den är paj

Har ni blåbärspaj på eran balkong? Så vi kan fetta oss och få blåtänder hela natten lång?

Blev blåbärspaj i lägenheten jag egentligen skulle bott i efter Joss o min fina middag.

Blåbärspajen blev mer som en flytande smet, vi funderade på det som en idé till UF-företagandet nästa år.
"Skippa alkohol, drick din blåbärspaj flytande som bål"
 
Tror jag skulle funka mkt bra.

Är väldigt trött nu, har en förkrossad vän i Lund som är en stor anledning till att jag faktiskt behåller mitt Halebopkort just nu. ;)


Nu ska ja sova i min Nybäddade säng! Finns det bättre?